בבקשה תעזרו לי עובר בלי דופק

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום
 
  • בבקשה תעזרו לי עובר בלי דופק
    FF
    17/03/2011

    שלום
    אני לא מבינה מה קרה ועם בבקשה תוכלו להסביר לי אנ ישמח הסבירו לי במחלקה אבל מרוב שהייתי נסערת לא הבנתי דבר.
    אני ב3.2 עשיתי החזרה של שני עוברים מוקפאים לקחתי כתמיכה 2 אסטופרם ביום ו3 פעמים ביום אנדומירין אחרי 14 יום עשיתי בדיקת בטא ויצאה לי 30 עלו לי את המינון של התמיכה 2 בוקר ו2 ערב אנדומטירן ואסטופרם רגיל הבטא עלתה יפה מאוד ל 193 עשו לי אולטרסאונד ראו שק הריון אחד בתוכו שק חלבון ואז היה לי הפרשה חומה הגעתי למחלקה אמרו לי שיכול להיות שזה מהאנדטומרין כי הוא לא משפיע עלי כמו שצריך עשיתי שוב בדיקות הבטא עלתה יפה מאוד ל600 אבל האנדומטירן התחיל להשפיע אבל לא כמו שצריך אז החילפו לי אותו לגסטון ואסטופרם להשאיר אותו.אחרי כמה ימים התחיל לי דימומים אמרו לי שזה בסדר ואז אחרי יומים היה לי ממש דימום עם קרשי דם ניגשתי מהר למלחקה עשו לי אולטרסאונד ראו שהשק עדיין בפנים ועלו לי את המינון של הגסטון ל100 במקום 50 ומאז הפסיקו לי הדימומים לגמרי. בבדיקה הנוספת ראו דופק הגסטון התחיל להשפיע טוב והבטא שלי עלתה ל1336 והריון שלי היה תקין. ביום שלישי שעבר עשיתי בדיקה אחרונה לפני שטסתי היה לעובר דופק הוא היה בגודל 10 ממ והייתי בשבוע 6+3 ואמרו לי שוב שהריון שלי תקין ונתנו לי אישור לטוס.
    אתמול חזרתי מחול היום ניגשתי לבידיקות והיום לצערי ראו שהעובר בלי דופק הוא גדל הוא היה גודל 14 ממ אבל בלי דופק אני לא יודעת גם איזה שבוע הייתי,
    שהרופא דיבר איתי הוא אמר שיוכל להיות שהעובר לא היה תקין שהיה בו חרומזון לא תקין ושהגוף שלי זיהה אותו ולכן העובר הפסיק לפהום ויכול היה להיות לעובר מום ושזה קורה גם בהרניות רגילים וזה לא אומר שזה יקרה גם בהריונות הבאים וזה טוב שזה קרה בשבוע כזה ולא בשבועות מתקדמים.
    הרופא אמר להפסיק את כל התמיכה ועד יום שלישי שהעובר יצא לבד ולבוא בשלישי לאולטרסאונד ולראות עם הוא נפל לבד במידה והוא לא נפל אז מחדרים לי לנתרתיק כדורים יהיה לי כאבים של צירים והעובר יפול לבד.
    אני לא מבינה למה זה קורה ?
    למה העובר הפסיק לפהום ?
    אז איך עם הכל היה תקין אז למה העובר הפסיק לפהום ?
    בבקשה תסבירו לי אמרו לי שהכל תקין ושעובר מתפתח כמו שצריך והתוצאות של הבדיקות שלי בסדר גמור אני לא מבינה שום דבר.
    אני צריכה את העזרה שלכם
    תודה רבה וערב טוב.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • ל-FF

    חסויה צפונית
    17/03/2011

    היי,

    התכתבנו כאן בעבר בעניין הגסטון.
    מצער אותי מאוד לשמוע מה שקרה לך, ומקווה מאוד שבקרוב תצליחי שוב.

    זה באמת לא פשוט כל הסיפור הזה כל פעם מחדש, ההכנות, הציפייה, התקווה, ההצלחה, ואחר כך הייאוש שאי אפשר להסביר למי שלא עובר את זה.

    אם מותר לי לתת לך עצה, בפעם הבאה, גם אם יאשרו לך לנסוע לחו"ל, לדעתי, עדיף לך לא לנסוע ולא לקחת סיכונים, גם אם זאת לא סיבת ההפלה שלך הפעם.

    מקווה מאוד בשבילך שתצליחי במהרה.
    לימונית.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • אנדומטרין

    יובלי
    17/03/2011

    שלום
    אני לאחר החזרה ואמורה להחדיר 3 טבליות אנדומטרין ביום.
    מאוד מכאיב לי להחדיר את האנדומטרין ויש לי גם לאחר מכן קצת כאב בבטן התחתונה
    האם יש דרך להקל על ההחדרה לנרתיק?

    תודה רבה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • בבקשה תעזרו לי עובר בלי דופק - תגובה

    פרופ' שחר קול
    18/03/2011

    הריונות שהושגו מטיפולי פוריות (כולל IVF) אינם "מחוסנים" מפני הפלות. ניתן להבין את תחושת האכזבה המרה הכרוכה בידיעה שהריון כה רצוי, בו הושקע מאמץ נפשי ופיזי רב, מסתיים בהפלה. גם הפלה טבעית היא לרוב אירוע סטטיסטי עם הסתברות נתונה. חלק גדול מההריונות מפסיק להתפתח עוד לפני שיש עדות קלינית להריון ("הריון ביוכימי"). יחד עם ההריונות הקליניים הנופלים (כ- 25%), אחוז ההריונות המתחילים, אך לא מגיעים לסיום מוצלח עומד על כ - 50%. הסיבה העיקרית להפלות מוקדמות נעוצה בליקוי גנטי, לרוב כרומוזומלי, בעובר שנוצר. הטבע העמיד מערכת מורכבת הבאה לסנן החוצה הריונות לא תקינים. רק בחלק קטן מהמקרים ניתן לזהות סיבה להפלה. מכיוון שרוב ההריונות הנופלים אינם תקינים, ניתן לראות בהפלות ביטוי לכישלון מערכת "בקרת האיכות" של הרחם, שאמורה להכיר בכך שההיריון אינו תקין, עוד לפני השרשתו ברחם. פעולה תקינה של מערכת בקרת האיכות תגרום לדחיית העובר המגיע לרחם. במצב זה מגיע וסת בזמן, והאישה אינה מודעת כלל שנוצר עובר. מערכת בקרת האיכות יכולה להתערב בשלב מאוחר מעט יותר, סמוך לתחילת השרשת העובר ברחם, ולגרום לדחייתו. במצב זה האישה חווה איחור קל בוסת, ועדיין לא יודעת שהחל תהליך של הריון. בהפרייה חוץ גופית הריונות מסוג כזה נקראים "כימיים" שכן יש עדות להופעת הורמון ההיריון (בטא HCG) למשך מספר ימים עד לירידתו. כמובן שבמצב הטבעי האישה לא שולחת בדיקת דם, ולכן אין כל תיעוד מעבדתי של תחילת הריון. מדוע נשים מסוימות "מייצרות" יותר עוברים לא תקינים לעומת נשים אחרות? אין תשובה ברורה לכך, אך ניתן לשייך זאת לליקויים באיכות הביציות, המובילים ליצירת עוברים שאינם תקינים. משום כך, ברוב המקרים אין לכך טיפול. עדיין אין בידנו כלים טכנולוגיים להעריך באופן מלא את איכות הביציות, ולזהות בצורה מדויקת פגמים מבניים וגנטיים בביציות. מטבע הדברים, מטופלים אינם שבעי רצון מהסבר כזה, וקיימת כמיהה ל"כדור פלא" שיפתור את בעיית ההפלות החוזרות. כמובן שתרופת פלא אינה בנמצא, אך ה"ביקוש" מעורר "היצע" של טיפולים שונים, מקובלים פחות ומקובלים יותר, כולל מתחום הרפואה האלטרנטיבי. טיפולים אלו אינם מועילים, מן הסתם, ויש רק לשאוף לכך שלא יזיקו...אין פתרון קסמים, אלא להתמיד ולנסות להשיג הריון, בתקווה שהסיכוי הסטטיסטי יפעל לטובת הזוג ויווצר הריון תקין (עם או בלי טיפול כזה או אחר).

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו