הפסקת מחזור טיפול לפני שאיבה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• הפסקת מחזור טיפול לפני שאיבה
    אור
    26/03/2011

שלום,
    התחלתי טיפול IVF ראשון ב- 1/3, עקב בעיית חסימה אצל בעלי.
    לאורך כל המחזור קבלתי דקפפטיל ואח"כ גם מנוגון. בשלב זה התחלתי לייצר זקיקים רבים מאוד וההורמונים היו בערכים ממש גבוהים. החלו להוריד לי במינון אך 3 ימים לפני השאיבה הודיעו לי להפסיק הכל עקב סכנה מגירוי יתר ולהגיע שוב ביום הראשון של הווסת הבאה לתחילת מחזור טיפול חדש.
    אני לא מבינה מה התפספס בדרך? ולמה אני צריכה להיות מלאה בהורמונים כשהבעיה היא לא אצלי? אין דרך יותר קלה או קצרה במקרה כזה? מבולבלת ומאוכזבת....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקת מחזור טיפול לפני שאיבה - תגובה

פרופ' שחר קול
    26/03/2011

השחלות שלך הגיבו באופן נמרץ מידי.
    אפשר לנסות מחזור "קצר" על בסיס אנטגוניסטים.
    פרוטוקול כזה עשוי למנוע לחלוטין גירו יתר.
    וביתר פרוט:
    מניעת ביוץ מוקדם היא תנאי הכרחי ל-IVF. חיוני לשלוט באופן מלא על המועד המדויק בו מתחיל תהליך הביוץ, כדי לתזמן את שאיבת הביציות. התרופות שבשימוש מנטרלות באופן זמני את בלוטת יותרת המוח. באופן שיגרתי משתמשים בתרופות משני סוגים: אגוניסטים ל-GnRH (כגון דקפפטיל, סינרל, בוסרלין ועוד), ואנטגוניסטים ל-GnRH (כגון צטרוטייד, אורגלוטרן). ההבדל הגדול בין שתי קבוצות התרופות נעוץ במשך המתן עד השגת הפעולה המבוקשת. מתן אגוניסטים גורם להפרשה רבה של הורמוני בלוטת יותרת המוח לטווח המיידי עם דיכוי בהפרשה המושג רק לאחר כשבועיים בממוצע. רק אז ניתן להתחיל בגירוי השחלות כדי להשיג צמיחת זקיקים והבשלת ביציות - פרוטוקול ארוך. היתרון בשימוש באנטגוניסטים נעוץ במיידיות השפעתם. תרופות אלו בולמות באופן מיידי את פעילות בלוטת יותרת המוח, כך שנחסך פרק זמן של כשבועיים מבחינת אורך הטיפול: פרוטוקול קצר. יתרון גדול נוסף הוא האפשרות לגרום לביוץ ע"י שימוש באגוניסטים ובכך למנוע באופן מוחלט את הסיכון של גירוי יתר שחלתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה! עוד שאלה קטנה..

אור
    26/03/2011

האם לאחר טיפול הורמונלי שכזה אמור להתקיים ביוץ טבעי ולאחר כשבועיים אני אקבל ווסת? או שזה משבש את התהליך הטבעי ועלי לצפות לתגובה שונה מהרגיל?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו