פוליפ או דמוי פוליפ בטיפולי הפרייה?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• פוליפ או דמוי פוליפ בטיפולי הפרייה?
    סיגל
    26/03/2011

לד"ר שלום
    בת 39, בחודש ספטמבר עברתי בדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית בשל אי פוריות ולקראת טיפולי ivf. תוצאת הבדיקה היתה תקינה מכל הבחינות.
    ניתוח בעבר: היסטרו ניתוחית להפרדת הידבקויות.

חודשיים לאחר בדיקת ההסטרו אבחנתית ,התחתלתי טיפולי הפרייה שבמהלך הטיפול תוך כדי זריקות ההורמונליות, התגלה באולטראסאונד ביום ה-10 של הווסת:
    פוליפ בגודל 12 על 7 מ"מ בחלל הרחם, עובי רירית 8 מ"מ..

הייתי די בלחץ, והרופא הסביר לי שזה קורה כתוצאה מרירית שמתעבה ולפעמים כתוצאה מכך נוצרת דמוי פוליפ, לדעתו הכל תקין ואני צריכה להיות רגועה מכייון שעשיתי בדיקת היסטרוס' אבחנתית והיא מדוייקת ותקינה חודשיים לפני...אך שוב בטיפול הפרייה שני היה אותו סיפור.
    ברצוני לציין שבמהלך כל טיפול אולטאסאונד שנעשה, בימים הראשונים של הווסת לא רואים שום פוליפ באולטראסאונד, אלא לאחר 10 ימים מיום הווסת הוא מתגלה.

שאלתי היא כזאת:
    1. האם בדיקת היסטרו אבחנתית עלולה לגרום לפוליפ לאחר מכן?
    2. האם "הפוליפ" בגודל הנ"ל עלול להפריע להשתרשות העוברים או להתפתחות עובר ברחם?
    3. האם להערכתך כדאי לבצע שוב היסטרו' אבחנתית מכל הסיפור הנ"ל או לחכות כי זה שוב בדיקה פולשנית ואולי יכולה להיות מיותרת?
    4. האם ניתן לעשות אולטראסאונד תלת מימד בחלל הרחם במקום היסטרו אבחנתית, ולראות במדוייק מה קורה בחלל הרחם?
    או שכדאי לחכות בנתיים עם המצב הנ"ל כי ייתכן שזהו דמוי פליפ.
    אודה לתשובתך: סיגל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פוליפ או דמוי פוליפ בטיפולי הפרייה? - תגובה

פרופ` דוד בידר
    27/03/2011

1.היסטרוסקופיה לא גורמת לפוליפים להופיע.
    2. לדעתי פוליפ לא מפריע אך הנטיה היום היא כן להוציאו.
    3.בשלב זה הייתי מחכה.
    4.ניתן לעשות אולטרה-סאונד תלת מימדי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופ' וידר תודה על התשובת, תבורך!

סיגל
    27/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו