מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זקוקה לתשובות כנות!!! בבקשה עזרתכםדורית27/03/2011
השאלה ארוכה ומורכבת וייתכן ולא כאן המקום להעלותה אך בכל זאת, אשמח מאוד לקבל מכם תשובות.....
הרופאים המדהימים במחלקה בה אני מטופלת מתקשים מסיבות מובנות להשיב על שאלותי ואני פונה לרופאי הפורום כיוון שמאמינה כי כאן אוכל לקבל תשובה ישירה וכנה.
בעברי שני הריונות טבעיים שהסתיימו בהפלות טבעיות בשבועות 5 ו 7.
לאחר שנה וחצי בשל כישלונות בניסיון להרות עברתי ל IVF.
בטיפול ראשון נשאבו 26 ביציות.
מתוך 14 שנשלחו ל IVF רגיל רק 3 הופרו ורק עובר אחד שרד.
11 נשלחו ל ICSI - כולן הופרו ורוב העוברים הוגדרו כרמה 1.
היתה הערה כי לא היו זרעים צמודים ל"זונה פלוסידה" (אני חושבת שכך מכנים את שכבת התאים המדוברת...).
1. האם ניתן ללמוד מכך משהו לגבי איכות הביציות?
2. כנ"ל לגבי יכולת ההפריה של הזרע?
המשך:
החזרת 2 טריים הולידה הריון שנראה לא משהו מההתחלה - בטא ביום 14 להחזרה 170 בלבד ולא עלתה יפה - נצפה דופק בשבוע 7+2 (מאוחר) ובשבוע 8+2 לא היה דופק ועברתי גרידה.
החזרת 3 מוקפאים (כולם שרדו את ההפשרה והוגדרו כיפיפיים...) על בסיס טבעי ללא כל התערבות הורמונלית מלבד תמיכה של אוביטרל אחרי ההחזרה.
יום 15 להחזרה:
בטא 517
אסטרדיול 929
פרוגסטרון 69
יום 17 להחזרה:
בטא 1206
אסטרדיול 995
פרוגסטרון 73.5
היום, יום 21 להחזרה נצפה שק הריון ברחם.
עם זאת, החלו אתמול הפרשות חומות והיום גם דם אדום (וחשה גם התכווצויות קלות באזור הבטן התחתונה).
תוצאות הורמונים מהיום:
בטא 4270 (לפי חישוב של "הכפלה לפחות" אחת ליומיים, כבר אמור היה להיות מעל 5000).
אסטרדיול 995
פרוגסטרון 63 (בירידה).
3. למיטב הבנתי (שהיא כמובן נופלת משלכם העוסקים בנושאים אלה באופן מקצועי ברמה יומיומית) ההריון לא תקין וכרגע אני רק מקווה כי לא אצטרך לעבור גרידה.
האם אני מבינה נכון?
לציין - בדיקות טרומבופיליה יצאו תקינות, בדיקות קריוטיפ נקבעו לעוד שבועיים (התורים בלתי אפשריים).
4. האם עדיין אפשר לומר ש 4 הפלות כנ"ל "מסתדרות" עם הסטטיסטיקה או שניתן להסיק שיש בעיית הפלות חוזרות?
מצטערת על אורך ומורכבות השאלה ואני יודעת כי בעיקרון המקום לדיון כנ"ל הוא עם הרופא המטפל אך בכל זאת מרגיש לי נכון להתייעץ כאן בפורום ואולי לקבל תשובות קצת יותר יישירות.
המון תודה לרופא שירים את הכפפה ויענה על השאלות. חשוב לי מאוד!!
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לתשובות כנות!!! בבקשה עזרתכם - תגובה
פרופ` דוד בידר27/03/2011ברור שיש כאן בעיה מורכבת וחייבים לקבל תשובה של הברור הגנטי שלכם.
יש בעיה של הפלות חוזרות וצריך לבדוק מה הסיבה למרות שקרישיות היתר תקינה לבדיקות שכיום אנחנו יודעים לעשות.
ברור שיש בעיה בהפריה ולרוב זה בעית הזרע שלא חודר היטב לביצית.
לאחר שיהיו בידנו התשובות הגנטיות ובתקוה שצילום הרחם או ההיסטרוסקופיה תקינים נוכל לייעץ לך מה לעשות.
לא ברור לי לגבי הרופאים המדהימים,מה הכוונה שמתקשים?
אני עובד בבית חלים ממשלתי ואני מדהים ואני לא מתקשה להשיב.
אם כל הבדיקות יצאו תקינות יש לבצע מיקרומניפולציה לכל הביציות ולתת טיפול על ידי קלקסן ולפעמים רבות זה עובד טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת..
דורית28/03/2011ראשית אתה באמת מדהים - אני מסכימה.
השאלה שלי כוונה לעניין ההריון הנוכחי - נראה לי בעיני הלא מקצועית כי ההריון לא תקין. הנתונים מופיעים בשאלה הקודמת. האם אני סבורה נכון?
הרופאים שלי (שגם הם מדהימים) מתקשים לתת תשובות ישירות אולי כדי לנסות להקל - עלי זה רק מקשה. אם ההריון לא תקין או שמירב הסיכויים כי איננו תקין, אני מעדיפה לדעת זאת כמה שיותר מוקדם ולא להמשיך "לחיות בסרט". מה דעתך בהתיחס לעובדות הבאות: יום 15 להחזרה בטא - 517, יום 17 - 1206 (עד כאן בסדר), יום 20 - הפרשות חומות, יום 21 - בטא 4200 ודם מועט אך אדום. בנוסף רמת הפרוגסטרון הראתה ירידה קלה מיום 17 - 70 פלוס, ליום 21 - 63.
במון תודה לך פרופסור בידר היקר - שמחתי לקבל תשובה ממך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בידר - אנא, התיחסותך להמשך
דורית29/03/2011תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת.. - תגובה
פרופ` דוד בידר29/03/2011קודם כל הפרוגסטרון בסדר וזה שעלה או ירד בערכים האלה זה לא משנה.
הבטא סך הכל בסדר ואין אפשרות להגיד שאין התפתחות טובה.
בכל זאת יש הפרשות ולכן הייתי שוקל תוספת זריקות גסטון וחבל שלא התחלת בתחילת ההריון בקלקסן.
צריכה לבצע אולטרה-סאונד בימים הקרובים ונראה מה יקרה ונקווה לטוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת.. - תגובה
פרופ` דוד בידר29/03/2011קודם כל הפרוגסטרון בסדר וזה שעלה או ירד בערכים האלה זה לא משנה.
הבטא סך הכל בסדר ואין אפשרות להגיד שאין התפתחות טובה.
בכל זאת יש הפרשות ולכן הייתי שוקל תוספת זריקות גסטון וחבל שלא התחלת בתחילת ההריון בקלקסן.
צריכה לבצע אולטרה-סאונד בימים הקרובים ונראה מה יקרה ונקווה לטוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)