היסטרסקופיה אבחנתית

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• היסטרסקופיה אבחנתית
    רונית
    31/03/2011

שלום וברכה,

אני מנסה להרות במשך מס' חודשים-להלן ההיסטוריה הרפואית שלי-יש לי 3 ילדים -ועברתי 3 ניתוחים קיסריים-כמו"כ עברתי לפרסקופיה בה הוסרה לי חצוצרה שמאלית עקב הריון מחוץ לרחם, אציין שלאחר הלפרסקופיה היו לי 2 הריונות תקינים ב"ה. כיום אני מעונינת בהריון נוסף כאמור ללא הצלחה.

ביצעתי אתמול היסטרסקופיה אבחנתית - ויש לי מס' שאלות:
    1. מתי מותר לקיים יחסי מין לאחר היסטרסקופיה אבחנתית? (הבנתי שהדעות חלוקות בענין).
    2. לפי ממצעי ההיסטרסקופיה-" חלל הרחם מוצר בעיקר מצידו השמאלי ופתח חצוצרה שמאלית לא נצפה עקב הידבקויות על פני הרירית בצד השמאלי כולו. פתח חצוצרה ימנית נצפה הרירית בחלקה משגשגת כפי שמצופה בשלב זה של המחזור וחלקה עם הידבקויו"

האם עלי לעבור היסטרסקופיה ניתוחית להסיר את ההידבקויות, למרות שלפי הבנתי המועטה רוב ההידבקויות הם בצד שמאל-ששם כרתו לי את החצוצרה כאמור-מה הכוונה להידבקויות? והאם ניתן להרות באופן טבעי ללא טיפול?

אשמח לקבל מענה.

בתודה מראש
    רונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היסטרסקופיה אבחנתית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היסטרסקופיה אבחנתית - תגובה

פרופ` דוד בידר
    31/03/2011

צריך לעבור ניתוח הפרדת הדבקויות.
    קיום יחסים אפשרי כאשר את מרגישה בנוח.
    אם אין דימום ואין כלום אז אין בעיה ואם רק משהוא מפריע לך אז את לא חייבת ואין שום חילוקי דעות.
    אם את מרגישה היום לאחר ההיסטרוסקופיה שהכל תקין אז אפשר ואין שום מניעה רפאוית.
    עניין ההריון - עקב ההדבקויות יש לך בעיה של חוסר מעבר חצוצרתי ועוד אחת בכלל איננה לכן ברור למה את לא מצליחה ויתכן שגם אחרי הפרדת ההריון לא תצליחי ולכן יהיה צורך לעבור להפריות לאחר טיפול ברחם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו