שאיבה לא מוצלחת השגות לגבי ההמשך

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאיבה לא מוצלחת השגות לגבי ההמשך
    רינת
    04/04/2011

שלום ,
    שמי רינת בת 33.5 בעיצומו של IVF ראשון.
    במהלך הטיפול לקחתי זריקות דקא ואחרי כ- שבוע התחלתי עם גונאל ומונוגון.
    לפני השאיבה לקחתי זריקת אוביטרל אולם נשאבו 4 ביציות בלבד.
    נאמר לי כי העוברים שהוחזרו (2) יפייפיים ועם פוטינציאל להריון.
    באופן מוזר התחילו לי כל מיני תסמינים כגון כאבים בחזה וגודש ומידי פעם לחץ באיזור הבטן התחתונה.

כעת כיומיים לפני הבדיקה התסמינים נחלשו אולם אין לי תופעות שרגילות למחזור
    דימום כהה כמה ימים לפני.

השאלה שלי היא האם המחזור אמור להופיע כרגיל או שמא מושפע מהזריקות במידה וכן מתי אמור להופיע?
    שאלה נוספת היא מדוע נשאבו 4 ביציות בלבד ? סבלתי מאנדומטריוזיס האם יש קשר?
    אני מוצאת את עצמי עצבנית ומדוכאת מהסיטואציה שאאלץ שוב לעבוד סדרת הזרקות שאמורה מן הסתם להסתיים באופן דומה. האם יש טעם להמשיך בטיפולי הפוריות במצבי?

ושאלה נוספת האם בדיקת הריון ביתית שעויה לגלות הריון כשבוע לאחר ההחזרה 7-6 ימים לפני מועד הוסת המקורי.

תודה להתייחסותכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאיבה לא מוצלחת השגות לגבי ההמשך - תגובה

פרופ` דוד בידר
    04/04/2011

1. המחזור יגיע שבועיים אחרי האוביטרל במידה ואין הריון.
    2. היות ויש הפרשות לא ברורות יש לבצע בדיקת דם להריון 12 יום אחרי החזרה.
    3.באנדומטריוזיס יש פגיעה בתפקוד השחלתי ולכן מוציאים פחות ביציות אך זה גם קשור לכמות ההורמונים שהזרקת.זה לא חשוב אם 4 או 10. יכול להיות הריון כאשר נשאבות 4 ביציות ולא יהיה הריון כשישאבו 12 ביציות , זה לא מה שקובע.
    4.את צריכה דוקא להיות מרוצה כי לפני 30 שנה בכלל לא היו טיפולים ולא היו הריונות ואת צריכה להמשיך כי בהפריות יש לך את הסיכויים הכי טובים.
    5.אנדומטריוזיס גורמת לעקרות מכאנית ועקב ההדבקויות באגן יש צורך בטיפולי הפריה ומספר הביציות לא תמיד גדול אך זה לא חשוב, מה שחשוב שיהיו 2 עוברים טובים להחזרה. .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך פרופ בידר על תשובתך המעודדת

רינת
    05/04/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו