סבב לא מוצלח!

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• סבב לא מוצלח!
    אנחנו
    04/04/2011

כתבתי כאן הודעה לפני שבוע שהתחילו לי דימומים במהלך הפרוטוקול.
    פרופ' דוד בידר כתבת לי שהפרוטוקול ממש מוזר ולא נתקל בכזה בכל שנות עבודותו הרבות..
    אני בת 26 ברקע תת פעילות של הבלוטה מטופלת באלטרוקסין- פרופיל הורמונלי תקין {נבדק פעמיים} אולטרסאונד וגינלי של רופאת פוריות אמרה שהכל תקין.
    הפרוטוקול היה כך: התחלנו 14 יום גלולות מרסילון ביום מחזור- 2כי אנחנו בivf בגלל שלבעלי אין זרע וצריך לבצע ניתוח tese והרופא באותה העת היה בחו"ל אז לקחנו גלולות כדי להתחיל פרוטוקול שבועיים לאחר מכן. מהיום מחזור 17 לקחנו דקסמטזון 0.5 ומהיום ה19 לקחנו גונאל 187.5 למשך 6 ימים ודקפפטיל 0.1 למשך 3 ימים.
    לאחר 3ימים בהם נטלתי דקפפטיל+ גונאל התחילו לי הפרשות דמיות שהתפתחו למחזור ביום החמישי להזרקות. ביום השישי הופעתי לעשות בדיקת דם וא.ס
    הe2 יצא 300 ובא.ס לא נצפו זקיקים. הונחתי להמשיך גונאל ביום השישי ומהיום השביעי התחלתי 3 מנופור. ביום ה9 להזרקות עשיתי בדיקת דם שהe2 יצא 986 הפרוגסטרון קטן מ-1.2 {לא עשיתי אולטרסאונד, כי זה יצא ביום שישי ואין אצלינו באיזור אולטרסאונד ביום שישי}. המשכתי 3 מנופור עוד יומיים, וביום ראשון {אתמול} עשתי שוב בדיקת דם e2- 1768 פרוגסטרון קטן מ1.2 ובא.ס נצפו רק! 2 זקיקים אחד בגודל 12 והשני בגודל 18 להפתעתי הרבה.
    החלטתי שאין מה להמשיך כשיבייץ לי רק זקיק אחד או 2 כשברקע הניתוח של בעלי ואתמול כבר לא הזרקתי.

הרופא טוען שמאוד מאוד מוזר שיצאו רק 2 זקיקים בגדים כאלה, והוא רוצה לבדוק אותי אם אין לי בעיה בשחלות, כי לטענתו קיבלתי זריקות כמו של אישה בת 40 ואיך יכול להיות שיצאו רק 2 זקיקים.

אני שואלת אם יתכן שמשהו אצלי באמת פתאום נהייה לא תקין, או שמשהו בפרוטוקול הזה לא תקין וגרם לי להגיב ככה.
    אשמח להסבר מה בפרוטוקול נראה מוזר -גם הרופאה הקודמת שלי אמרה שהיא לא מכירה פרוטוקול שכזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סבב לא מוצלח!

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סבב לא מוצלח! - תגובה

פרופ' שחר קול
    04/04/2011

כנראה וריאנט על פרוטוקול הנקרא "flare".
    כיוון שאת צעירה נראה לי סביר ללכת על פרוטוקול קצר מבוסס אנטגוניסט, או פרוטוקול ארוך המתחיל באמצע השלב הלוטאלי במחזור הקודם.
    אלו פרוטוקולים פשוטים, ולכן הסיכון לתגובה לא טובה הוא קטן יחסית.
    חבל שלא בודקים במקביל גם LH.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדקו לי lh רק פעמיים

אנחנו
    06/04/2011

בפעמיים הראשונות:

1:
    lh-2
    e2-304
    פרוגסטרון קטן מ1.2

בפעם השניה:
    lh-1.4
    e2-986
    פרוגסטרון- קטן מ1.2

בפעם השלישית לא נבדק lh
    e2-1768
    פרוגסטרון קטן מ 1.2.

אגב בפרוטוקול הנ"ל הייתי אמורה ביום שהפסקתי להזריק, להזריק עוד 3 מנופור וצטרוטייד-1- והחלטתי שלא, בגלל שהיה רק זקיק אחד. והרי אנחנו כאן בשביל הניתוח tese

רציתי לדעת אם הייתם ממליצים לי להחליף רופא מטפל, או שזה לא מחייב.
    הרופא לא מבין איך לא הגבתי. הוא טוען שקיבלתי הורמונים כמו שנותנים לאשה בת 40 {הרבה} ורוצה לבדוק אולי משהו בחצוצרות או בשחלות לא תקין אצלי.
    האם יש עניין בדבר? יכול להיות שלמרות פרופיל הורמונלי תקין שנבדק פעמיים בחצי שנה האחרונה+ בדיקת אולטרסאונד וגינלי של רופאת פריון לפני 3 חודשים שאמרה שהכל תקין- יש מצב שיש משהו לא תקין?

ותודה על העבודת קודש שאתם עושים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדקו לי lh רק פעמיים - תגובה

פרופ' שחר קול
    07/04/2011

ממליץ לנסות שוב, על בסיס פרוטוקול פשוט: קצר או ארוך.
    יש לבדוק AFC - ספירת זקיקים אנטרליים: בדיקת א.ס. פשוטה בתחילת המחזור.
    יש לשקול בדיקת AMH (אנטי-מילריאן-הורמון).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה... אשמח לעזרה

אנחנו
    07/04/2011

אשמח לתשובה על שאלתי האחרונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו