מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- help, כתבתי ב-1.40 וענו לאלה שאחרייחני FSH06/04/2011
שלום. זקוקה לעזרתכם. וזה נראה שדילגו עלי בטעות וענו לאלה שכתבו אחריי....
אני בת 37 , מנסה כבר הרבה זמן להרות, יש לי FSH גבוה יחסית, 11.4
ו-SHBG גבוה.
אני אשמח לכל אינפורמציה לגבי מה הסיכוי להרות כך ומה הטיפול המומלץ במקרה כזה? (כששאלתי את הרופא הוא השיב "אין מה לעשות, תיכנסי למכונת זמן ותחזרי לגיל 20"...)
והכי חשוב - האם הורמונים יכולים לעזור במקרה זה או שאין קשר?
לאחרונה רופא פריון בקופ"ח נתן לי איקקלומין וזריקה אחת של הורמון . קודם המחזור והביוץ היו קבועים. אבל עכשיו , אחרי הטיפול ההורמונאלי, המחזור איחר ביותר מעשרה ימים וכשהוא הופיע זה היה ליום אחד. אני לא בהריון, למרות האיחור, ואני חוששת שההורמונים שיבשו את המחזור והשאלה מה אתם ממליצים לעשות עכשיו?
שאלתי היא: האם איקקלומין ואוביטרל עלולים לגרום לשיבוש או איחור במחזור?
האם זה חלק מהתופעות הצפויות?
האם בגלל הערכים הגבוהים שציינתי מומלץ על טיפול בהורמונים או טיפול אחר?
תודה רבה , חני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר help, כתבתי ב-1.40 וענו לאלה שאחריי - תגובה
פרופ` דוד בידר06/04/20111. קודם כל תשאלי את הרופא לגבי מכונת הזמן היכן היא נמצאת והאם הקופה משתתפת במימון או זה פרטי.
2. הטיפול באיקכלומין היה מיותר ושיבש לך את המחזור.
3.יש לחזור על בדיקת ה FSH וגם להשוותו ל E2 בוסת.
4.אם ה FSH מוגבר כדאי לבצע טיפולי הפריה חוץ גופית ולראות איך זה הולך ואיך התוצאות לפני שנגיד לך איך להמשיך הלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. למה הכוונה ב-E2?
חני FSH06/04/2011המון תודה.
רק שאלה קטנה אחרונה:
עשיתי בדיקה שוב ל-FSH . אך מה זה אמר להשוותו לE2 בוסת?
שנית, נאמר לי שהערך של FSH -11.4-12 הוא גבולי, לא מאוד גבוה, האם לדעתך זה גבולי לכניסה להריון, או שעדיף להתייאש מנסיונות טבעיים ולעבור מיד להפרייה חוץ גופית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. למה הכוונה ב-E2? - תגובה
פרופ` דוד בידר06/04/2011הערך חייב להיות בהשוואה לרמת הורמון האסטרוגן בוסת.
אם רמת האסטרוגן=E2 נמוכה אז התוצאה היא גבולית ואפשר לנסות גם בזריקות והזרעה ל 2 עד 3 טיפולים ואם לא הולך אז להפריה.
אנחנו מגבילים טיפול ולא מטפלים ב FSH גבוה מ 20 .
אם מספר טיפולי הפריה ,נומר כ 4 אין הריון ורמות FSH מעל הנורמה עוברים לתרומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. ואם רמת הE2 היא 280? זה גבוה?
חני FSH06/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מומלץ לקחת כרגע primolutnor?
חני FSH06/04/2011שלום, ועוד שאלה אחרונה בהחלט.
עכשיו כשהמחזור ממאן לבוא,הרופא ממכונת הזמן המליץ לי לקחת PRIMOLUT NOR כדי להחזיר ולהסדיר את המחזור. האם לדעתך, לאור זה שהאיקקלומין שיבש אותו, כדאי ליטול את הכדור או לחכות שהוא יתאזן באופן טבעי?
פשוט עכשיו אחרי הנזק של האיקקלומין, אני קצת חוששת להכניס עוד חומרים לגוף שאינם נחוצים , מחשש שגם הם ישבשו את המעט שעוד תקין שם.
אינספור תודות על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מומלץ לקחת כרגע primolutnor? - תגובה
פרופ` דוד בידר06/04/2011כדאי להתחיל גלולות ל 12 עד 14 יום ואז לקבל וסת ולהתחיל בזריקות הורמונליות והזרעה ולראות איך זה הולך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)