מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- החזרת 3 עובריםורד11/04/2011
שלום,
אני בת 32 והיום עברתי החזרה של 3 עוברים. כולם בדרגה 2 והתחלקו ל- 8,6 ו-4 תאים.
שאבו לי 10 ביציות והפרו חצי רגיל וחצי במיקרומניפולציה. כל 3 העוברים שנוצרו נוצרו ממיקרומניפולציה.
זהו ה- IVF השני שלי אחרי 3 הזרעות שכשלו ו- IVF אחד שבו החזירו 2 עוברים בדרגה 1 - 9 תאים ו- 5 תאים.
רציתי לשאול:
1) האם לא מוקדם מדי לעבור להחזרת 3 עוברים במקום 2? חשבתי שרק בגיל מסויים או אם יש הרבה כשלונות מחזירים 3.
2) מה הסיכויים להריון ואם יש הריון, מה הסיכויים לתאומים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת 3 עוברים - תגובה
פרופ' שחר קול11/04/20111. העוברים הם שלך. הרחם הוא שלך. את קובעת כמה עוברים להחזיר. הרופא המטפל, או היחידה יכולים להמליץ לפי מיטב השיפוט שלהם, אך ההחלטה הסופית היא רק שלך. אם את חוששת מהריון מרובה עוברים, עליך לדרוש שיחזירו רק עובר אחד בלבד. זו זכותך, אך גם חובתך מתוקף אחריותך כלפי עצמך.
2. כיוון שאת צעירה הסיכוי להריון הוא סביב 40%, אם יש הריון הסיכוי לתאומים כ - 25%.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזרת 3 עוברים
ורד12/04/2011תודה על תשובתך המהירה.
אני רוצה רק להבין איך יתכן שרופא לא שואל אותי לפני. הוא הסתכל על תוצאות איכות העוברים ממש לפני ההחזרה והודיע לי שמחזירים 3 כשכבר הייתי על הכסא.
מה יכולים להיות השיקולים שלו? מה אתה היית מחליט במקרה הזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלורד ולרופאים
אמא12/04/2011כשנכנסתי לחדר להשתלת עובר, הרופא שאל אותי : 2 ??
עניתי בשאלה : אפשר 1 ?
קיבלתי תשובה חותכת וקרה : לא !
שתקתי והחלטתי לסמוך על בורא עולם.
רוצה לציין שאחות לפני כן החתימה אותי על טופס אחריותי להחזרת 2 עוברים,
מבלי שהרופא יסביר לי, ולו מילה אחת !!!!
ואינני צעירה כלל ......
הכל טוב. הכל טוב. הכל טוב. הכל טוב. הכל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזרת 3 עוברים - תגובה
פרופ' שחר קול12/04/2011השיקולים של הרופא הם : גיל המטופלת, ההיסטוריה הרפואית, איכות עוברים.
יתכן ואני הייתי ממליץ להחזיר 3 עוברים. המידע במלואו לא גלוי בפני.
אך שוב: לדעתי, חובתך לשאול ולברר, ולא להמתין שהרופא ישאל אותך. רצון המטופלת הוא שיקול מס' 1 . לכן ראוי שקולך יישמע באופן ברור לפני ההחזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)