אחרי שאיבה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• אחרי שאיבה
    מאיה
    15/04/2011

שלום לכם
    אני בת 27. עברתי אתמול שאיבה בטיפול 2 שלי בIVF שבה שאבו 4 ביציות. היום התקשרתי למעבדה כדי לבדוק כמה ביציות הופרו ואמרו לי ביצית אחת הופרתה והתחלקה ל2 תאים(לפי דבריהם שהחלוקה אכן טיפה מהירה אבל בסדר) 2 ביציות מהתחלה נראו באיכות לא טובה וביצית אחת הופרתה אך לא התפתח כמו שצריך.
    השאלה שלי: ביצית מ 2 תאים יום אחרי שאיבה זה כבר בסדר וסיכוי טוב שיחזירו לי ביום ראשון את העובר? למה אמרה זה מהיר קצת?
    שנית: בגיל שלי הצעיר, זה טבעי למצוא מספר זה של ביציות ורק ביצית אחת שהופרתה? (טופלתי במונופור 6,8 וציטרוטייד, 2 אוביטריל).
    יש סיכוי שאכן אכנס להריון עם מספר קטן כזה של ביציות?
    אני די לחוצה שקורה לי דברים כאלה למרות שלפני שנה הייתי בהריון ספונטני שהסתיים בהפלה טבעית.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחרי שאיבה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחרי שאיבה - תגובה

פרופ' דב פלדברג
    15/04/2011

למאיה שלומות,

ראשית יש נשים צעירות שתפוקת הביציות שלהן לא גבוהה במיוחד כמו במקרה שלך. יחד עם זאת כמות הביציות הינה פונקציה של כמות היחידות של מנופור שקיבלת ומאוד ייתכן ובמחזור הטיפולי הבא תפיקי כמות הרבה יותר גדולה של ביציות במינון תרופתי גבוה יותר. עובר אחד שמתחלק במהירות כל כך גדולה בדר"כ איננו באיכות אופטימלית, יחד עם זאת לא מן הנמנע שגם עובר כזה יכול להניב הריון. בואי נקוה לטוב.

בהצלחה ובברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו