מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אחרי שאיבהמאיה15/04/2011
שלום לכם
אני בת 27. עברתי אתמול שאיבה בטיפול 2 שלי בIVF שבה שאבו 4 ביציות. היום התקשרתי למעבדה כדי לבדוק כמה ביציות הופרו ואמרו לי ביצית אחת הופרתה והתחלקה ל2 תאים(לפי דבריהם שהחלוקה אכן טיפה מהירה אבל בסדר) 2 ביציות מהתחלה נראו באיכות לא טובה וביצית אחת הופרתה אך לא התפתח כמו שצריך.
השאלה שלי: ביצית מ 2 תאים יום אחרי שאיבה זה כבר בסדר וסיכוי טוב שיחזירו לי ביום ראשון את העובר? למה אמרה זה מהיר קצת?
שנית: בגיל שלי הצעיר, זה טבעי למצוא מספר זה של ביציות ורק ביצית אחת שהופרתה? (טופלתי במונופור 6,8 וציטרוטייד, 2 אוביטריל).
יש סיכוי שאכן אכנס להריון עם מספר קטן כזה של ביציות?
אני די לחוצה שקורה לי דברים כאלה למרות שלפני שנה הייתי בהריון ספונטני שהסתיים בהפלה טבעית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי שאיבה - תגובה
פרופ' דב פלדברג15/04/2011למאיה שלומות,
ראשית יש נשים צעירות שתפוקת הביציות שלהן לא גבוהה במיוחד כמו במקרה שלך. יחד עם זאת כמות הביציות הינה פונקציה של כמות היחידות של מנופור שקיבלת ומאוד ייתכן ובמחזור הטיפולי הבא תפיקי כמות הרבה יותר גדולה של ביציות במינון תרופתי גבוה יותר. עובר אחד שמתחלק במהירות כל כך גדולה בדר"כ איננו באיכות אופטימלית, יחד עם זאת לא מן הנמנע שגם עובר כזה יכול להניב הריון. בואי נקוה לטוב.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)