מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרופסור בידרורד24/04/2011
אני מפנה את שאלתי זו אלייך כי אני שמה לב שבתשובותייך אתה עונה בכנות ובמיקצועיות.
ב-7/3 הוזרק לי דקא פפטיל.
ב-12/4 היתה שאיבת ביציות מתורמת.
ב-15/4 היתה החזרה של שני עוברים בדרגה A בני 10 תאים כל אחד . ושניים הוקפאו.
אני נוטלת אסטרופם 3 כדורים ביום ומזריקה גסטון וקלקסן יחד עם אלטרוקסין וקארטיה.
3 ימים לפני הנסיעה לח"ול להחזרה היו לי התכווצויות חזקות מאוד באזור הבטן התחתונה , לאחר ההחזרה הן הלכו והתחזקו עד שנאלצתי לשכב.
היום עשיתי עצמאית בדיקת שתן להריון שיצאה שלילית. השאלה שלי היא : האם ההתכווצויות הקשות (ממש בלתי נסבלות, חוסר רגיעה של כמה ימים באזור הרחם) יכולות לגרום לאי השתרשות של העוברים. ????
בדיקת השתן יצאה שלילית.
בדיקת דם התבקשתי לעשות רק ב-28/4 (14 יום לאחר החזרה)
אשמח לחוות דעתך המלומדת
בברכת חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופסור בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר25/04/2011קודם כל הבדיקות לפני ההחזרה היו צריכות להיות תקינות, כלומר ,רירת מעל 7 מ"מ ורמות פרוגסטרון נמוכות לפני מתן פרוגסטרון חיצוני שהיה צריך להינתן ב11 או ב12 לאפריל.
האם נטלת רק זריקות פרוגסטרון בלי נרות וגינליות?
הכאבים יכולים להיות מסיבות שונות והיה צריך לשאול את הרופא המטפל ממה הוא חושב שהכאבים באים.
קשה לדעת האם זה קשור לרחם או לא רק על סמך דבריך והיה צורך בהחזרה לראות מה קורה.
לא כל כך נתקלתי במצב שאישה צריכה להיות כל כך כאובה עקב החזרה, או לפני..
יתכן למשל שזה היה ממכלול הטיפול הרפואי אך שוב בלי בדיקה בזמן אמת קשה לדעת.
לא ציינת מה חשב הרופא שלך שבדק אותך בזמן ההחזרה.
אם קיבלת רק גסטון לדעתי זה לא מספק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרפ' בידר, אתה מקסים
ורד25/04/2011קיבלתי לפני ההחזרה זריקות גסטון כשבוע לפני.
הרירית , 3 ימים אחרי ההחזרה (שנעשתה בצ'כיה) היתה 10 מ"מ.
הגסטון ניתן בעקבות תשובות של פיפל שנעשה חודש לפני (בטיפול דמה).
לפני זה לקחתי אוטראגסטן 3 נרות וגינלי- ואחרי הפיפל ראו שאין ספיגה טובה.
ובעקבות כך הרופא המטפל העביר אותי לגסטון שאותו אני מזריקה כל יום משבוע לפני ההחזרה ועד עצם היום הזה - עוד יומיים בדיקת דם.
האם הבדיקות שתן להריון שעשיתי היום ויצאה שלילי מספיק מהימנות???
תודה ושוב, חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרפ' בידר, אתה מקסים - תגובה
פרופ` דוד בידר26/04/2011אז ככה אין בדיקה כזו שבעזרת פיפל אפשר להגיד שאין ספיגה טובה זה שטויות.
את הגסטון יש לתת יום או ביום קבלת הביציות אחרת זה לא נכון.
יתכן שבגלל הזריקות של גסטון והשפעתן על המעיים היו לך כאבים.
אני לא מכיר את הפרוטוקולים שקיבלת אך גסטון נספג הרבה פחות טוב מאוטרוגסטן.
אין דבר כזה שאין ספיגה טובה ואת זה אנחנו בודקים בבדיקות דם לפני טיפולי החזרה מתרומה.
הפרוטקול צריך להיות שאחרי כ 12-14 יום של לקיחת אסטרוגנים בודקים רירית ורמת פרוגסטרון בדם וביום קבלת הביציות או יום קודם לוקחים פרוגסטרון ואם רוצים לדעת ספיגה לוקחים בדיקת דם ולא פיפל.
מי שאמר לך שהפיפל הראה ספיגה לא טובה תגידי לו שאמרתי שזה שטויות במיץ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרפ' בידר, אתה מקסים - תגובה
פרופ` דוד בידר26/04/2011רירית צריך לבדוק לפני החזרה ומתן פרוגסטרון ומה שעשית בצכיה זה לא משנה כי לא בודקים רירית אחרי מתן פרוגסטרון וזה לא טיפולים שאני או חברי מכירים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)