מחזורים לא סדירים

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• מחזורים לא סדירים
    יאנה
    25/04/2011

שלום,
    בת 27, בריאה. שנה וחצי אחרי לידת בני, מתכננים ילד נוסף. הריון קודם, נקלטתי ישר, אך מאז ומתמיד מחזורים לא סדירים. בבדיקה רגילה, נאמר לי כי יש לי מעט מבנה של שחלות פוליציסטיות, אך ללא התסמונת-BMI=20, טסטוסטרון בנורמה, ללא עודף משקל ושיעור יתר. פרופיל במחזור לני כשנתיים תקין.
    עשיתי מספר בדיקות דם של הורמונים, רציתי לשאול האם יתכן מצב בו בהתחלה לאורך כתקופה של 20 יום האסטרוגן נמוך ורמות LH כ15-20(FSH תקין)...ואז האסטרוגןמתחיל לעלות, רמות LH יורדות וממשיך התהליך עד לקיום ביוץ תקין? ולכן בעצם האיחורים מדי פעם? יכול להיות לי מחזור פעם של 30 יום,35, 40, פעם של 45 וכו. והאם בהתייחס לאורך המחזורים ניתן לומר כי מתרחש ביוץ כל פעם אך לא סדיר?
    מצרפת בדיקות:
    18 יום לאחר תחילת מחזור- e2-40 pg\ml
    p-0.36 ng\ml
    LH- 20.6 iu\l
    FSH- 5.87 iu\l
    לאחר כ-3 ימים-
    e2-110 pg\ml
    LH-12
    FSH- 5.54
    תודה רבה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחזורים לא סדירים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחזורים לא סדירים - תגובה

פרופ' שחר קול
    25/04/2011

הבדיקות רומזות על התפתחות זקיק דומיננטי על סמך העליה באסטרוגן, אך אין די בכל כדי להוכיח ביוץ.
    מוכיחים ביוץ ע"י הדגמת עליה חדה ברמת הפרוגסטרון כשבוע לאחר מועד הביוץ המשוער.
    בהחלט יתכן מצב שאין ביוץ סדיר, כלומר, מידי חודש, חודשיים , שלושה או יותר יש ביוץ המאפשר השגת הריון.
    אם לאורך זמן מסתבר שאין ביוץ- יש מקום ליטול תרופות כדי לגרום לביוץ, אם המטרה היא השגת הריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

יאנה
    25/04/2011

מעולה, תודה רבה על התשובה המהירה. אבל לא הבנתי למה הLH גבוה בהתחלה, הבנתי שזה מדמה מצב של הריון וכך גם אין ביוץ, ופתאום יש ירידהשל LH לפי הבדיקות שזה מעודד(המטרה היא אכן השגת הריון). רציתי לשאול האם רמת הLH היא תקינה בעצם, כי 20 נראה לי גבוה מדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו