דיי בשוק...

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• דיי בשוק...
    anonymous
    28/04/2011

היי,
    מרוב שאני בשוק, אני לא כ"כ יודעת איך לגשת לנושא הזה בכלל של PGD...
    בן זוגי נשא של גן וכדי לבודד אותו נאמר לי שצריך לבצע הפרייה או ליתר דיוק PGD.
    הכל מאוד טרי... אני בחורה צעירה ולא יודעת כ"כ איך לעכל את זה. אני אשמח לקבל קצת עזרה או כמה מילות עידוד מכן שיודעות מהו התהליך ולקראת מה אני הולכת...

תודה :)...
    D.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיי בשוק...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• pgd

מלני
    02/05/2011

הי
    אני לא מבינה גדולה אני רק יכולה לספר לי מנסיוני עד שאחד הרופאים המקסימים כאן בפורום יענה לך, אני מטופלת באיכילוב כבר שנתיים במסגרת PGD , בעקרון כל התהליך הוא בדיוק כמו הפריה חוץ גופית אבל מיד לאחר ההפריה כאשר העובר מגיע לכ - 8 תאים מוציאים את התא השמיני ובודקים את המטען הגנטי שלו, במידה והעובר נושא את הגן הם לא מחזירים אותו (הם לא יכולים ל"הוציא" ממנו את הגן כפי שהגדרת קודם הם פשוט לא מחזירים את העובר הזה) , במידה והוא לא נושא את הגן מחזירים לך את העובר בדיוק כמו הפריה חוץ גופית רגילה, ואת בע"ה נכנסת להריון בידיעה שהעובר/ים שאת נושאת ברמך בריאים, יש לך עוד אופציה של בדיקת סיסי שלייה - את נכנסת להריון בצורה טבעית לחלוטין ובשבוע 10 להריון מבצעת בדיקת סיסי שלייה ואם העובר חס וחלילה נושא את הגן הבעייתי עושים הפלה (אם מדובר בX שביר ולעובר יש פחות מ 200 חזרות אין צורך להפיל אותו כי אז הוא רק נשא של הגן). אני בתחילה הלכתי על האופציה של סיסי שלייה אך לאחר שני נסיונות כואבים פניתי לד"ר יובל ירון (מומחה לגנטיקה ) שהפנה אותי לאיכילוב לעשות טיפולי פוריות במסגרת PGD , לדעתי האופציה של PGD אם כל הקושי של טיפולי הפוריות (9 במספר) עדיפה על השברון לב של להפיל עובר , אני מאחלת לך הצלחה גדולה בלי הרבה התלבטויות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה למלני

חסויה
    02/05/2011

היי מלני,
    גם אני עוברת טיפוליפ באיכילוב. אני ובעלי נשאים של שתי מוטציות. סה"כ עברנו טיפול אחד ללא הצלחה.
    אשמח לדעת על הנסיון שלך באיכילוב. כמה עוברים מחזירים לך בד"כ?
    יש רופאים שטוענים ש ה PGD לא מוריד את הסיכויים להקלט אך ממה שאני שומעת יש כאלה שנכנסות טבעי בקלות ודווקא בטיפולים לא מצליחות להרות.
    אני מאחלת לך הריון בקרוב מאוד! בהצלחה לשתינו
    להלן המייל שלי במידה ותרצי להתכתב בפרטיות
    [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשרון

מלני
    04/05/2011

החזרת העוברים משתנה מטיפול לטיפול פעמיים לא היו בכלל עוברים, 3 פעמים החזירו אחד בריא, 3 פעמים החזירו 3 בריאים ופעם אחת שניים בריאים,
    אז המקסימום שלי בעצם היה 3 עוברים, אני נכנסתי טבעי פעמיים להריון בקלות רבה ובIVF זה עדיין לא הצליח...
    הבנתי מרופאים באיכילוב שהסיכוי הכללי להיקלט לאחר החזרה להריון מIVF הוא 40% ואילו לאחר החזרה של עוברי PGD הסיכוי הוא 30%,
    השארתי לך הודעה בפרטי גם...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו