מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דיי בשוק...anonymous28/04/2011
היי,
מרוב שאני בשוק, אני לא כ"כ יודעת איך לגשת לנושא הזה בכלל של PGD...
בן זוגי נשא של גן וכדי לבודד אותו נאמר לי שצריך לבצע הפרייה או ליתר דיוק PGD.
הכל מאוד טרי... אני בחורה צעירה ולא יודעת כ"כ איך לעכל את זה. אני אשמח לקבל קצת עזרה או כמה מילות עידוד מכן שיודעות מהו התהליך ולקראת מה אני הולכת...
תודה :)...
D.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר pgd
מלני02/05/2011הי
אני לא מבינה גדולה אני רק יכולה לספר לי מנסיוני עד שאחד הרופאים המקסימים כאן בפורום יענה לך, אני מטופלת באיכילוב כבר שנתיים במסגרת PGD , בעקרון כל התהליך הוא בדיוק כמו הפריה חוץ גופית אבל מיד לאחר ההפריה כאשר העובר מגיע לכ - 8 תאים מוציאים את התא השמיני ובודקים את המטען הגנטי שלו, במידה והעובר נושא את הגן הם לא מחזירים אותו (הם לא יכולים ל"הוציא" ממנו את הגן כפי שהגדרת קודם הם פשוט לא מחזירים את העובר הזה) , במידה והוא לא נושא את הגן מחזירים לך את העובר בדיוק כמו הפריה חוץ גופית רגילה, ואת בע"ה נכנסת להריון בידיעה שהעובר/ים שאת נושאת ברמך בריאים, יש לך עוד אופציה של בדיקת סיסי שלייה - את נכנסת להריון בצורה טבעית לחלוטין ובשבוע 10 להריון מבצעת בדיקת סיסי שלייה ואם העובר חס וחלילה נושא את הגן הבעייתי עושים הפלה (אם מדובר בX שביר ולעובר יש פחות מ 200 חזרות אין צורך להפיל אותו כי אז הוא רק נשא של הגן). אני בתחילה הלכתי על האופציה של סיסי שלייה אך לאחר שני נסיונות כואבים פניתי לד"ר יובל ירון (מומחה לגנטיקה ) שהפנה אותי לאיכילוב לעשות טיפולי פוריות במסגרת PGD , לדעתי האופציה של PGD אם כל הקושי של טיפולי הפוריות (9 במספר) עדיפה על השברון לב של להפיל עובר , אני מאחלת לך הצלחה גדולה בלי הרבה התלבטויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה למלני
חסויה02/05/2011היי מלני,
גם אני עוברת טיפוליפ באיכילוב. אני ובעלי נשאים של שתי מוטציות. סה"כ עברנו טיפול אחד ללא הצלחה.
אשמח לדעת על הנסיון שלך באיכילוב. כמה עוברים מחזירים לך בד"כ?
יש רופאים שטוענים ש ה PGD לא מוריד את הסיכויים להקלט אך ממה שאני שומעת יש כאלה שנכנסות טבעי בקלות ודווקא בטיפולים לא מצליחות להרות.
אני מאחלת לך הריון בקרוב מאוד! בהצלחה לשתינו
להלן המייל שלי במידה ותרצי להתכתב בפרטיות
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשרון
מלני04/05/2011החזרת העוברים משתנה מטיפול לטיפול פעמיים לא היו בכלל עוברים, 3 פעמים החזירו אחד בריא, 3 פעמים החזירו 3 בריאים ופעם אחת שניים בריאים,
אז המקסימום שלי בעצם היה 3 עוברים, אני נכנסתי טבעי פעמיים להריון בקלות רבה ובIVF זה עדיין לא הצליח...
הבנתי מרופאים באיכילוב שהסיכוי הכללי להיקלט לאחר החזרה להריון מIVF הוא 40% ואילו לאחר החזרה של עוברי PGD הסיכוי הוא 30%,
השארתי לך הודעה בפרטי גם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)