טיפולים בגיל מבוגר

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• טיפולים בגיל מבוגר
    לימונית
    30/04/2011

לרופאים שלום,

לפני IVF אחרון, שלשמחתי אושר לי.

בכל זאת, דואגת מאוד מה יהיה אם לא יושג היריון, ולכן, אני מעוניינת לדעת האם בגיל מעל 45 יש הגבלה גם לגבי הזרעות?

אם אין הגבלה - האם אין הגבלה רק לגבי ניסיון על ביוץ טבעי, או שאין הגבלה גם לגבי זריקות גירוי (בהשתתפות קופ"ח והמושלם)?

(אני יודעת על אפשרות של תרומת ביצית, ובכוונה לא שואלת עליה, מה גם שמבירורים שעשיתי עדיין אין הרבה תשובות לשאלות מהותיות בעניין, כמו איפה יתבצע, מה יהיו המחירים וכו', ובכל מקרה לא נראה לי שזה יהיה רלוונטי לגביי, לכן אבקש להתייחס רק לשאלותיי).

בתודה,
    לימונית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפולים בגיל מבוגר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ש.נוספת - איחור משמעותי בפוליק אסיד

לימונית
    30/04/2011

שלום,

איחרתי היום ב-10.5 שעות בלקיחת הפוליק אסיד, כשבשבוע הבא, או כמה ימים אחר כך, אני עומדת להתחיל פרוטוקול קצר לשאיבה.

האם יכולה להיות לאיחור כזה משמעות על מצב הביציות שיתפתחו ולאחר מכן על מצב העוברים?

אציין שעקב כך שנמצא אצלי מחסור בפוליק אסיד שנים לפני ניסיונות ההיריון, אני לוקחת כבר שנים רבות מינון של 5 מ"ג. כלומר, שהספיגה אצלי לא טובה, ולכן החשש שלי שלמרות הכמות המוגברת, לאיחור הזה תהיה משמעות.

אודה לחוות דעתכם.

בתודה,
    לימונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללימונית

ימית
    30/04/2011

היי לימונית

אני נמצאת פחות או יותר בגילך ומצבך.
    יש אפשרות להתכתב איתך?

תודה
    ימית
    [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה - 2 שאלות שלא נענו

לימונית
    30/04/2011

מבקשת תשובה לשתי ההודעות.

בתודה,
    לימונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ש.נוספת - איחור משמעותי בפוליק אסיד - תגובה

פרופ` דוד בידר
    01/05/2011

לפוליק אציד אין קשר להצלחה או לאי הצלחת הריון.
    את הפוליק אציד לוקחים רק 3 חודשים בלבד ומעבר לזה זה מיותר.
    כל מה שייעצתי לגבי טיפולי הפריה ותרומה זו דעתי האישית וגם לדעתי ודעת הרוב גם הנכונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולים בגיל מבוגר - תגובה

פרופ` דוד בידר
    01/05/2011

אין הגבלות לגבי הזרעות.
    השאלה האם את מעונינת בטיפולים או בהריון.
    זה שאושר לך טיפול הפריה זה לא אומר שייצא מזה משהוא ולכן ,לדעתי, את מבזבזת זמן ואת צריכה לחשוב או באמת לנסות רק הזרעות או לא לעשות כלום ,אם את לא מעונינת בתרומה.
    בכל אופן אם תרצי להרות זה יקרה רק בתרומה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לגבי האיחור בחומצה הפולית.

לימונית
    01/05/2011

ד"ר בידר שלום,

אני מודה לכל הרופאים שעונים כאן,
    אבל, חבל שהמענה הוא בלא להתחשב בשאלה המעניינת את השואלת, ובסופו של דבר לא קיבלתי תשובות לחלק משאלותיי...
    כתבתי שאני יודעת את דעתכם לגבי תרומה, וזה לא ריאלי מבחינתי בכל מקרה, לכן השאלה היתה רק על האם יש הגבלה להזרעות, והאם ניתן לקבל בהן (בהשתתפות קופ"ח והמושלם) גם תרפות לגירוי זקיקים? - ועל זה לא נענתי.

כמו כן מבקשת תשובה לגבי האיחור המשמעותי בחומצה הפולית - האם תהיה לו השפעה על הביציות והעוברים שיתפתחו? - גם על זה לא נענתי, אשמח לתשובה.

וד"א, ממש בטיפול הקודם הריתי, ונכון שהפלתי, אבל זה לא בהכרח דווקא בגלל הגיל, ואי אפשר לדעת, ייתכן מאוד וזה היה קורה אצלי גם אם הייתי צעירה יותר, שהעוברים לא מתפתחים כראוי וההריונות לא מחזיקים אצלי.

בתודה,
    לימונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לגבי האיחור בחומצה הפולית. - תגובה

פרופ` דוד בידר
    01/05/2011

הקופה ,בדרך כלל, ממנת עד גיל 45.
    לחומצה פולית אין שום חשיבות כפי שכתבתי.
    תרופות לגירויי לא מאושרות על ידי הקופות מעל גיל 45.
    את יכולה לקנות ולטפל פרטי.
    בכל אופן את צריכה להבין שלטיפולים האלה אין יעלות וחבל להבתרוצץ ןלהוציא כספים רק על מנת להרגיש שאת מטפלת ועושה משהוא ועדיף לא לעשות כלום או לעשות את הדבר שיתן לך הריון ולידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה להתייחס לטיפול הקרוב

לימונית
    01/05/2011

ד"ר בידר או כל רופא אחר שלום,

כמו שכתבתי, זה קרה לי אתמול, האיחור הגדול בלקיחת החומצה הפולית, כאשר בעוד מספר ימים אני מתחילה טיפול חדש. האם זה יכול להשפיע לרעה על העוברים שיתפתחו? כמה משמעות יכולה להיות לאיחור של למעלה מ-10 שעות בנטילת החומצה?

בתודה,
    לימונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה להתייחס לטיפול הקרוב - תגובה

פרופ` דוד בידר
    01/05/2011

כל עניין החומצה פולית זה שטויות ואין קשר בין לקיחת או אי לקיחת החומצה על הפריה חוץ גופית
    חוץ מזה כתבתי לך שאת יכולה בכלל להפסיק את לקיחת החומצה.
    האם לא הסברתי את עצמי טוב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנת את שאלתי

לימונית
    01/05/2011

שלום,

לא שאלתי אם החומצה הפולית משפיעה על ההפריה, אני יודעת שלא.
    החומצה הפולית הרי ניתנת כדי למנוע מומים מולדים, ואני רציתי לדעת איזה השפעה באיחור גדול כזה בלקיחת החומצה הפולית יכולה להיות על העוברים שייווצרו, בהתחשב בכך שזה צמוד לניסיון הכניסה להיריון (הרי אומרים לקחת לפחות שלושה חודשים מראש....)?

בתודה,
    לימונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד משהו...

לימונית
    01/05/2011

שוב שלום,

אני לא יודעת באיזו אחריות אתה יכול לכתוב למישהי בפורום להפסיק טיפול שניתן עקב חוסר.
    לפי מה שידוע לי, לחומצה הפולית תפקידים נוספים מעבר לתפקידם למנוע מומים מולדים בעובר ולנושא של היריון ולידה, ועובדה שכאשר גילו לפני הרבה שנים שיש לי חוסר, הוחלט שאקח אותה באופן קבוע, כאשר כל הניסיונות להפסיק לי אותה (ביחד עם קבלת זריקות של B12, שגם הוא לא נספג אצלי טוב, והיה חוסר) הביאו אותי פעם אחרי פעם למצב של חוסר.

אז לא מובן לי קודם כל איך אתה בכלל אומר לאישה שעדיין מתכוונת להרות להפסיק, בניגוד לכל הרופאים שמציינים שצריך לקחת אותה כשמתכננים היריון?

ולא ברור לי איך אתה כותב את זה בצורה נחרצת כזו, גם כשאתה לא יודע את כל ההיסטוריה הרפואית, למרות שהעניין נרמז בהודעתי.

לימונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד משהו... - תגובה

פרופ` דוד בידר
    01/05/2011

קודם כל ציינתי שאני מביע בפורום את דעתי המקצועית ואפשר לקבלה או לא.
    חומצה פולית לוקחים לא יותר משלושה חודשים לפני ההריון המתוכנן ולא זמן רב כמו שאת לוקחת.
    ציינת שאת לוקחת זמן רב וזה לא מה שמקובל או מומלץ ואין דבר כזה מצב כרוני.
    לקיחה מעבר ל 3 חודשים זה סתם.
    יש מחשבה שזה מונע רק מומים בעמוד השדרה של העוברים.
    אין לחומצה פולית תפקידים מעבר.
    אין דבר כזה שאם לוקחים באיחור כלשהוא אז זה גורם למשהוא וזה כבר הסברתי לך
    כל מה שאני כותב נכתב באחריות מרובה ומבוסס על ניסיוני ועל הספרות המקצועית
    היות ואני אחד ממנהלי הפורום אני מרשה לעצמי לכתוב את האמת ומי שאומר או מספר לך דברים אחרים זה לא מבוסס על הספרות אלא המצאות נקודתיות.
    ולבסוף אפשר לא לקבל את חוות דעתי נמקצועית אלא להמשיך לפי הצאות שקיבלת.לא ברור לי מדוע את מבקשת תשובות ממומחים באם את מקבלת חוות דעת שמתאימה לך מרופאים מטפלים אחראים וטובים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד משהו... - תגובה - תגובה

פרופ' שחר קול
    01/05/2011

לימונית היקרה: יש לך רופא מצויין! דר' דוד ישי. אני משוכנע שיידע איך לטפל בך, ויידע לענות על כל שאלותייך, כולל בנושא חומצה פולית.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד משהו... - תגובה

פרופ` דוד בידר
    01/05/2011

אם מדובר בדר. ישי אזי אין ספק שהוא מהרופאים המובילים בפיריון בארץ ואני ממליץ לך לשמוע את חוות דעתו כי אף רופא אחר לא יתן לך עצות יותר טובות ממנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו