מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מחזור חלש וקצר לאחר מולה חלקיתבטי30/04/2011
שלום !
אני בת 32 +ילדה אחת ולפני חצי שנה עברתי הריון עם מולה חלקית וגרידה בשבוע 12 .
לאחר הגרידה עברתי הסטרוסקופיה אבחנתית שבה נתגלו שאריות הריון והדבקויות .
ההדבקויות הוסרו ולאחר מכן עברתי הסטרוסקופיה ניתוחית להוצאת השאריות - ואמרו שעבר בהצלחה וההסטרוסקופיה הייתה תקינה .
לאחר מכן המחזור שלי הלך ונחלש מחודש לחודש והחודש נמשך כיומיים בלבד עם זרימה מאוד חלשה . אני רוצה להכנס להריון נוסף ומאוד חוששת מהמחזור החלש.
אני יודעת שזה יכול לנבוע מפגיעה ברירית הרחם - אך ההסטרוסקופיה הייתה תקינה .
רציתי לדעת מה הסיבות למחזור חלש לאחר מה שעברתי ואיזה בדיקות ובירור נוסף עליי לעבור.
אודה מאוד לתשובתכם המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע מדלגים על ההודעה ?!
בטי02/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהישנן הודעות חדשות יותר שכבר נענו...
בטי02/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תענו לי !!!
בטי05/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור חלש וקצר לאחר מולה חלקית - תגובה
פרופ` דוד בידר07/05/2011בדרך כלל זה בכל זאת פגיעה מסוימת ברירית.
מה שצריך לנסות זה להרות ונראה מה קורה.
אם את מצליחה אז זה בסדר ואם 3 חודשים לא הולך צריך לבדוק איך הרירית במחזור טבעי.
זה שההסטרוסקופיה אמרה שהכל בסדר זה לא לגמרי נכון היות ובהיסטרוסקופיה רואים אך הפגיעה היא במקומות עמוקים יותר של שריר הרחם ששם לא רואים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לפרו' בידר
בטי07/05/2011האם יש בדיקה אחרת (כמו צילום רחם) שבה ניתן לראות אם נפגעה הרירית
או שהדרך היחידה הוודאית זה דרך מעקב במהלך החודש לצפות בעובי הרירית ?
והאם יש דרך לשקם את הרירית במידה ונפגעה ?
אודה לך מאוד מאוד אם תענה על שאלותיי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לפרו' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר08/05/2011קודם כל יש לראות מה קורה במחזור טבעי.
יש פעולה היסטרוסקופית שקוראים לה ביצוע ערוגות על פני הרירית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לאחר אולטרסאונד - לפרופ' בידר
בטי08/05/2011קודם כל תודה רבה על התשובות הענייניות והמהירות - זה עוזר לי מאוד .
היום עשיתי אולטרסאונד - והתגלו הממצאים הבאים: (רושמת רק את הרלוונטיים)
יש לציין שזה היום ה-13 למחזור (נצפה זקיק של 22 מ"מ ).
עובי רירית הרחם : 9.6 מ"מ
דפנות רירית הרחם אינן סדירות , בלתי הומוגנית עם מעט נוזל בתוכה . יתכן סמוך
לרירית בדופן קידמית שרירן בקוטר 6 מ"מ .
שאלותיי הן :
1. האם מצב זה שפיר וע"י טיפול מתאים אוכל לחזור ולהרות שוב?
2. האם מומלץ לעבור היסטרוסקופיה בהקדם האפשרי או איזה בדיקה אחרת הכי טובה לאבחון ופתרון המצב הקיים ?
אודה לתשובותייך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לאחר אולטרסאונד - לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר09/05/2011השרירן לא מפריע.
זה שהרירית עם נוזל ולא סדירה אך גדלה למעל מ 9 זה כבר יותר טוב ויש פשוט עוד פעם לחזור על הנבדיקות במחזור הבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך וחג שמח
בטי09/05/2011אני מאוד מעריכה וכמוני אני בטוחה עוד נשים רבות את מה שאתם עושים כאן בפורום .
ההענות המהירה והתשובות הענייניות עוזרות מאוד להתמודד עם מצבי הלחץ והחוסר וודאות
בהם אנו נמצאים ואני מאמינה שעוזרות גם לשיקום מהיר יותר של גופנו .
אז שוב אני מודה לך מאוד ולשאר רופאי הפורום
חג שמח לכולכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)