צילום רחם בזמן מחזור - והשלכותיו?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• צילום רחם בזמן מחזור - והשלכותיו?
    גילי
    29/12/2007

לרופאים שלום רב,
    ב-3/12 קיבלתי מחזור (ונאמר לי לנוח חודש מהטיפולים) וב-20/12 נקבע לי תור לצילום רחם.
    יצא שבדיוק ביום צילום הרחם (ב-20/12) קיבלתי מחזור (ודיווחתי עליו עוד טרם הכניסה לצילום).
    הרופאה אמרה שלא בטוח שזה מחזור, שאבדוק את זה גם למחרת, ובכל מקרה החליטה שאם זה רק התחלה - אז אפשר לעשות את הצילום, ועשיתי אותו.
    מכיוון שיום הצילום יצא יום ה', והשתחררתי מהצילום בשעות הצהריים, הייתי מאוד לחוצה להגיע למרפאת הפוריות על מנת לקבל מרשם ופרוטוקול. בעת הגיעי, ועוד קודם לכן בשיחת הטלפון שיצרתי עם המרפאה, בה ציינתי שאני בדיוק יוצאת מצילום רחם ושממש לפניו גיליתי שאני במחזור, לא הציגו בפניי שיש בעיה מסוימת להתחיל טיפול במצב כזה, אך ברצוני לשאול:
    האם באמת אין סיכון, במידה ויתפתח הריון, בכך שהזקיק שיתפתח בעצם היה תחת היוד והצילום?
    בינתיים התחלתי טיפול במנוגון ביום שבת ה-22/12, ולכן אני מאוד לחוצה לדעת בקשר לסיכון.
    בתודה מראש,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צילום רחם בזמן מחזור - והשלכותיו?

פרופ' שחר קול
    29/12/2007

הצילום לא משפיע לרעה על הזקיק בתהליך גדילתו לקראת ביוץ.
    יש לוודא מצב הורמונאלי מתאים לגירוי שחלתי שכן הדימום הגיע מאוד מוקדם לעומת הצפוי.
    יש לברר הסיבה לשיבוש מהותי בסדירות המחזור .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

גילי
    29/12/2007

ראשית, תודה על תשובתך.
    רציתי לשאול בקשר לבירור של פשר הדימום - למה הכוונה? איך בעצם ניתן לברר את זה?

בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברור

פרופ' שחר קול
    30/12/2007

בדיקת דם ל"הורמונים" כדי לוודא המצב ההורמונאלי המתאים לביצוע צילום רחם, וכמובן, לשלול אפשרות של הריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו