מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לפרופסור דוד בידר-חשוב מאודאלמונית02/05/2011
שלום פרופסור.
קצת רקע על עצמי אני בת 27 לאחר 3 הזרעות אחת מהם הצליחה אך היה שק הריון ללא עובר והסתיים בגרידה
אנחנו בטיפולים עקב בעיה הורמונלית ובעיית זרע
לאחר ההזרעות עשיתי צילום רחם שהודגם רחם וחצוצרה שמאלית והודגם פגם במילוי 7 מ"מ בקרן הימנית של חלל הרחם בנוסף הודגם מעבר של חומר ניגודי דרך חצוצרה שמאלית לחלל צפק.
לאחר מכן עשיתי IVF ראשון :
שבו נשאבו 18 ביציות והופרו רק 3 וזה ע"י הזרקה כי לא הזרע והביצית לא התחברו לבד.
הוחזרו לי 2 עוברים אחד עם 7 תאים ו10אחוז שברים והשני 7 תאים ו20אחוז שברים
לצערי הטיפול לא הצליח. (הייתי ממש בשוק)
הפסקתי את התמיכה וקיבלתי מחזור ב14.4 וב1.5 הייתי באולטרסאונד ודם והתוצאות היו זקיקים קטנים בשמאל וימין ורירית 3 מ"מ אסטרדויל 321 ופרוגרסטרון 1.3
השאלות שלי הם:
1. איך יכול להיות שאחרי שבועיים וחצי הגוף לא קרוב לביוץ??
2.האם לא יהיה לי קל להיקלט לפי הנתונים??
3.וכמה ימים לפני השאיבה של הביציות הנתונים של אסטרדויל 1858 ופרווגסטרון 1.9 האם זה תקין או שהנתונים נמוכים מידי???
סליחה על האורך אבל אשמח לתשובה ממך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
אלמונית02/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לפרופסור דוד בידר-חשוב מאוד - תגובה
פרופ` דוד בידר02/05/20111.הביוץ שאחרי הטיפול תלוי בפרוטקול השאיבה שעשית.
2.היות והרית בהזרעות אז הסיכויים טובים רק לא ברור לי למה היו כל כך קצת הפריות. לא הייתי מצפה לזה.
3.לא תקין שהערכים נמוכים כך שהיתה בעיה אם הפרוטוקול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לפורופסור דוד בידר
אלמונית02/05/2011הפורטוקול היה ארוך שבו לקחתי מהתאריך 23.2 דקא 0.1 בתאריך 8.3 קיבלתי מחזור והמשכתי עם הדקא בתאריך 14.3 הוספתי לטייפולל גונל 112.5 בתאריך 20.3 הגדלתי את הגונל ל150 בתאריך 27.3 בוצעה השאיבה (נשאבו 18 )
והופרו רק 3 הרופא אמר שהסיבה שהופרו 3 זה כי הזרעים לא הופרו מעצמם והיה צריך להזריק אותם לזרע
אז מה אתה ממליץ לי לעשות כי שוב ההורמונים שלי נמוכים והתחלתי טיפול שבו אני מתחילה דקא היום ובתאריך 4.5 מתחילה גונל
כאשר ביום ראשון שעשיתי בדיקה היו זקיקים קטנים ורירית 3 מ"מ והנתונים של הדם רשומים בשאלה הקודמת והמחזור האחרון היה ב14.4* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לפורופסור דוד בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר02/05/2011לא הבנתי למה היה בבדיקת דם 1800 , האם עשית לפני זה E2 ומה היתה התשובה הקודמת לפני זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לבדיקות הדם
אלמונית02/05/2011כן פרוספסור עשיתי בדיקות לפני בתאריך 13.3 : אסטרדויל 122 פרוגסטרון 1.4
בתאריך 20.3 אסטרדויל 536 פרוגסטרון 2.1
ובתאריך 23.3 אסטרדויל 1858 ופרוגסטרון 1.9* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לבדיקות הדם - תגובה
פרופ` דוד בידר03/05/2011באיזה יחידות תשובת הבדיקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מקווה שהבנתי את השאלה
אלמונית03/05/2011היי דר מקווה שהבנתי את השאלה....
אסטרדויל לפי pmol/L
ופרוגסטרון לפי nmol/L
הבנתי נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מקווה שהבנתי את השאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר03/05/2011ובכן באמת הערכים נמוכים ויש לזה כמה הסברים אך כרגע זה לא משנה אך זה מסביר את התוצאה של ההפריות.בדרך כלל כשהזקיקים גדולים ובמספר רב ,ההורמונים צריכים להיות הרבה יותר גבוהים. אני מאמין שרוב הביציות לא היו בשלות וזה יש לברר במעבדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)