בדיקות מעבדה בהריון שבוע 8

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• בדיקות מעבדה בהריון שבוע 8
    אחת
    04/05/2011

שלום,
    רופא מטפל שלי שלח אותי לבדיקות דם ושתן וקבלתי תשובות, הכל יצא תקין, חוץ מבדיקה הזאת, שאינה בטווח הנורמה
    MCHC 31.7
    וטווח הנורמה הוא בין 33-37
    מה הבדיקה אומרת? שיש לי חוסר ברזל? חוסר דם?
    יש לציין כי אני עדיין לא מקבלת כדורי ברזל.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

יאנה
    04/05/2011

את יכולה להירגע, זה בסדר גמור, זוהי בדיקה חלק מספירת דם, מדברת על כמות המוגלובין ממוצעת בכדורית דם אדומה. בהריון בדר"כ יש אנמיה וזוהי בדיקה שיכולה לצאת נמוכה עקב אותה האנמיה. העיקר שהHB תקין. תתייעצי עם רופא לגבי תחילת נטילת ברזל גם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות מעבדה בהריון שבוע 8 - תגובה

פרופ` דוד בידר
    05/05/2011

לבדיקה אין שום משמעות להריון ומטרתה לבדוק סוגי אנמיות באוכלוסיה שמתגלית אצלה אנמיה.
    בהריון עקב כניסת יותר נוזלים לכלי הדם ערכי הבדיקות תמיד נמוכים יותר עקב הדלול.
    אם תוסיפי מעט יותר מים לכוס תה התה יהיה דליל יותר וכך זה גם בהריון.
    לכן בהריון צריך להסתכל על ערכים מעט שונים מאשר הערכים הסטנדרטיים ולכן הבדיקה למעשה תקינה.
    הוראות משרד הבריאות הן להתחיל ברזל מתחילת ההריון וחומצה פולית 3 חודשים לפני הריון מיוחל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

אחת
    05/05/2011

שלום,
    גם הרופא שלי אמר כי התוצאה לא משמעותית, מאחר וההמוגלובין היה תקין.
    לגבי הברזל, אני כבר שבוע 8 והרופא אמר שאין צורך לקחת אותו בינתיים.
    יש לי תור אצלו רק בעוד חודש, סביבות שבוע 12 וקצת, וככל הניראה אז הוא ייתן לי כדורי ברזל.
    האם זה לא מאוחר מידיי? האם אני יכולה לקחת על דעת עצמי? ומדוע אם אלו הוראות משרד הבריאות הרופא מנחה אותי אחרת? האם אין לזה סכנה לעובר???
    יש לציין גם שמאז ההריון אני לא מסוגלת לראות, להריח , שלא לדבר על לאכול בשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

פרופ` דוד בידר
    07/05/2011

לגבי תופעות של ההריון זה בסדר.
    לגבי הברזל אפשר להתחיל גם מאוחר יותר זה לא קשור להתפתחות העובר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו