מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקות מעבדה בהריון שבוע 8אחת04/05/2011
שלום,
רופא מטפל שלי שלח אותי לבדיקות דם ושתן וקבלתי תשובות, הכל יצא תקין, חוץ מבדיקה הזאת, שאינה בטווח הנורמה
MCHC 31.7
וטווח הנורמה הוא בין 33-37
מה הבדיקה אומרת? שיש לי חוסר ברזל? חוסר דם?
יש לציין כי אני עדיין לא מקבלת כדורי ברזל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
יאנה04/05/2011את יכולה להירגע, זה בסדר גמור, זוהי בדיקה חלק מספירת דם, מדברת על כמות המוגלובין ממוצעת בכדורית דם אדומה. בהריון בדר"כ יש אנמיה וזוהי בדיקה שיכולה לצאת נמוכה עקב אותה האנמיה. העיקר שהHB תקין. תתייעצי עם רופא לגבי תחילת נטילת ברזל גם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות מעבדה בהריון שבוע 8 - תגובה
פרופ` דוד בידר05/05/2011לבדיקה אין שום משמעות להריון ומטרתה לבדוק סוגי אנמיות באוכלוסיה שמתגלית אצלה אנמיה.
בהריון עקב כניסת יותר נוזלים לכלי הדם ערכי הבדיקות תמיד נמוכים יותר עקב הדלול.
אם תוסיפי מעט יותר מים לכוס תה התה יהיה דליל יותר וכך זה גם בהריון.
לכן בהריון צריך להסתכל על ערכים מעט שונים מאשר הערכים הסטנדרטיים ולכן הבדיקה למעשה תקינה.
הוראות משרד הבריאות הן להתחיל ברזל מתחילת ההריון וחומצה פולית 3 חודשים לפני הריון מיוחל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אחת05/05/2011שלום,
גם הרופא שלי אמר כי התוצאה לא משמעותית, מאחר וההמוגלובין היה תקין.
לגבי הברזל, אני כבר שבוע 8 והרופא אמר שאין צורך לקחת אותו בינתיים.
יש לי תור אצלו רק בעוד חודש, סביבות שבוע 12 וקצת, וככל הניראה אז הוא ייתן לי כדורי ברזל.
האם זה לא מאוחר מידיי? האם אני יכולה לקחת על דעת עצמי? ומדוע אם אלו הוראות משרד הבריאות הרופא מנחה אותי אחרת? האם אין לזה סכנה לעובר???
יש לציין גם שמאז ההריון אני לא מסוגלת לראות, להריח , שלא לדבר על לאכול בשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
פרופ` דוד בידר07/05/2011לגבי תופעות של ההריון זה בסדר.
לגבי הברזל אפשר להתחיל גם מאוחר יותר זה לא קשור להתפתחות העובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)