מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ערכות ביוץ + משגל נסוג כאמצעי מניעהאיילת06/05/2011
שלום,
כאמצעי מניעה: האם שימוש בשיטת ערכות ביוץ (20% סיכויי כישלון) ----> כלומר קונדומים כאמצעי מניעה עד הביוץ + המתנה של שלושה ימים לאחר תוצאה חיובית בערכה - ולאחר מכן ללא אמצעי מניעה נוסף עד קבלת הווסת -----> זאת בשילוב של משגל נסוג בימים שלאחר הביוץ (25% סיכויי כישלון) -----> בעצם מפחיתים את הסיכוי להיכנס להריון ל-5% בלבד בעצם? כך שאם אקפיד על שתי השיטות אפשר לומר שהסיכוי להיכנס להריון הוא קטן מאוד?
תשובתכם מאוד חשובה לי...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נעניתי - אשמח לתשובה כלשהי!!!
איילת08/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכות ביוץ + משגל נסוג כאמצעי מניעה - תגובה
פרופ` דוד בידר09/05/2011לא כל כך הבנתי. מה הכוונה קונדומים עד הביוץ?
מה הכוונה בלי קונדום 3 ימים לאחר תוצאה חיובית?.
למה לא ללבוש קונדום כל הזמן, הכוונה ביחסים ואחרי יחסים להוריד.
למה את לא לוקחת גלולות במקום כל בלבול המוח הזה?
בכל השיטות שהזכרת יש סיכוי שכן יהיה הריון, אומנם באחוז קון אז למה לקחת סיכון ולו של 5%?
בכלל אני מקנא בך שכל החודש את בעניני סקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' דוד בידר
איילת10/05/2011קונדומים עד הביוץ - כאמצעי ביטחון למקרה שבו הביוץ מקדים פתאום (גם אם מדובר במחזור סדיר, כל עוד אין לי תוצאה ממשית באמצעות הערכות ביוץ אני לא יכולה להיות עד כדי כך בטוחה ורגועה שאין חשש מביוץ באזור).
ללא קונדום מרגע שעוברים להם 3 ימים לאחר תוצאה חיובית - לאחר שיש הוכחה באמצעות ערכות הביוץ, שהביוץ נגמר (תשובה חיובית - בעצם הערכה "מתריעה" על בוא הביוץ 24-48 שעות מרגע התשובה החיובית, וכן לוקח עוד כיום עד שהביצית מתפרקת) - ניתן לקיים יחסים ללא קונדום, שכן לא יכול להיות מצב של ביוץ חוזר באותו החודש... אבל בשלושת הימים הראשונים לאחר התשובה החיובית: עדיין עם קונדום.
קונדום - הורס כל חשק קיים
גלולות (או כל אמצעי אחר שכולל הורמונים) - גם הן הורסות כל חשק קיים. לקחתי במשך 8 שנים וכן ניסיתי גם סוג אחר - אותה התוצאה: חוסר חשק, יובש בנרתיק, כאבים בחדירה (גם בלי קשר ליובש בנרתיק אלא משום שמסתבר שהן הורגות תאים באזור הנרתיק או משהו כזה, מה שגורם לכאב), מצבי רוח - דיכאונות, הריסה של הכבד המסכן שלי ----> והכל רק בגלל כמה שעות או יום יומיים בחודש שבהם ניתן להרות ---> מכאן שבלבול מוח הוא עניין יחסי. חוץ מזה, כאישה - בלבול מוח קיים בלאו הכי.
אני מניחה שיהיה סיכוי שיהיה הריון - אם לא אהיה אחראית ולא אקפיד. אבל זה לא המצב. כפי שאני מבינה, תקן אותי אם אני טועה: ערכות הביוץ בטוחות ב-99% ולכן אם יש לי הוכחה שבייצתי - לא אוכל לבייץ שנית ולכן אין סיבה שאהרה פתאום. בנוסף, במחזור סדיר (וגם בכלל) - הווסת/הדימום מופיע באופן קבוע שבועיים לאחר הביוץ. מכאן שלא יכול להיות מצב שבו פתאום הביוץ יופיע שבוע לפני הדימום?
*****בשורה התחתונה: לא הבנתי בבירור האם לדעתך השיטה הזו שמשלבת גם ערכות ביוץ וגם משגל נסוג -
אכן בטוחה עד כדי 95% בערך? איזו סיבה יכולה להיות, לאחר האפשרויות שמניתי - שבהן כן תהיה הפרייה, אם אני עוקבת באחריות אחר הביוץ כל חודש? *****
כל החודש בענייני סקס - אם תאשר לי את קו המחשבה אז לכך אני מקווה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא חושבת שזה הפורום המתאים
דורית11/05/2011לעסוק בשאלה הזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' דוד בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר11/05/2011אם ככה זה עושה לך יותר כיף אז תמשיכי ככה.
אבל אם את כבר 8 שנים לקחת גלולות אז מתי את רוצה ילדים.
אולי כדאי לחשוב על כך שהזמן חולף.
דברי עם החבר שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)