היש הגיון??

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• תודה לך פרופ' בידר

קסם
    21/05/2011

ההחזרה תעשה ביום א' מחר ב10 בבוקר,
    ניתן לי אסטרופם ואנדומטרין 3 פעמים ביום.
    בתקווה שהפעם זה ילך,
    ואם לא אני בהחלט אשכול לעבור יחידה... נשארו עוד 2 עוברים מוקפאים...
    תודה לך על תשובותיך ובתקווה שבעוד שבועיים אוכל לרשום כאן שכל זה היה לטובה..
    תודה ושבת שלום!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היש הגיון??
    קסם
    18/05/2011

(מתנצלת אם ההודעה פורסמה פעמיים)
    IVF 5 מוקפאים (היו 14 ביציות שהופרו!! ) הראשון הריון כימי, כל השאר שלילי, רירית עקשנית שמתעבה בפיוריגון, טיפול זה מה5/5 -50 פיוריגון, היום דם וא.ס הרופאה ראתה גם זקיק 19ממ וחושבת שכדאי להשתמש גם באוביטרל לתמיכה נוספת ושיחרור הביצית..( למה לא בעצם??) כשהתקשרו להודיע לי את ההמשך נאמר לי כך: 50 פיוריגון היום, וממחר אנדומטרין ואסטרופם 3 ביום עד יום א' ההחזרה.
    שאלתי את האחות מה עם האוביטרל ? אמרה שתבדוק ותחזור אלי...
    לאחר בדיקתה : אוביטרל היום(במקום הפיוריגון..)בכול שעה בערב... ממחר אנדומטרין ואסטרופם 3 ביום עד יום א' ההחזרה.
    אשמח לדעתכם בנושא !!!
    תודה והמשך יום נהדר!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היש הגיון??

הוספת תגובה

• אודה לתשובה ליפני הרגע המכריע..

קסם
    18/05/2011

האם זה הגיוני ובעל השפעה להזריק היום את האוביטרל כשההחזרה היא ביום א'?

בבבקשה אודה לתשובתכם ליפני הרגע המכריע ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היש הגיון?? - תגובה

פרופ` דוד בידר
    18/05/2011

מעקב בזריקות פיוריגון צריך להתבצע , מלבד האולטרה-סאונד, גם עלידי בדיקת רמות E2 ופרוגסטרון בדם.
    אם נצא מתוך הנחה שהזקיק מתאים לבדיקות וקיבלת בערב אוביטרל אזי הביוץ יהיה אחרי 36 שעות כלומר זה יהי לפנות בוקר של מחרתיים ואז היום הזה זה כאילו שאיבה ואז צריך להחזיר עוברים לפי יום שהוקפאו.
    אם נומר הביוץ היה ביום ו זה כמו שאיבה אז ביום א יהיו עוברים של יומיים וכך הלאה ולפי זה צריך להחזיר.
    האסטרופם לדעתי מיותר.
    אנדומטרין אפשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודה לך פרופ' בידר, עוד שאלה בבקשה

קסם
    18/05/2011

הזרקתי היום ב20:00 את האוביטרל ,
    למיטב זיכרוני העוברים שלי בני שלושה ימים כשהוקפאו,
    ההחזרה תתבצע ביום א' בשעה 10 בבוקר,
    *אז בעצם לא עשינו כלום עם האוביטרל ?
    (סתם הוספתי לעצמי זריקה כואבת נוספת :( ?
    הרירית שלי היא אחת העקשניות האמת שהייתי מעדיפה להוריד את האנדומטרין כי הוא לא נעים..
    *האם לא מועיל לא מזיק אפשר לומר על תוספת האסטרופם לאנדומטרין?
    תודה מראש על תשובתך....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודה לך פרופ' בידר, עוד שאלה בבקשה - תגובה

פרופ` דוד בידר
    19/05/2011

שזה לא סוג הטיפול שאני מכיר.
    כאשר נותנים פיוריגון חייבים לתת אוביטרל לביוץ. אם הזרקת היום ,למשל ,בערב אז הביוץ יהיה ביום שבת בבוקר ואז ההחזרה ביום ג.
    אולי מסתמכים על הפרוגסטרון שהתחלת ואז כביכול הרחם יכול לחשוב שהיה ביוץ בזמן מתן הפרוגסטרון אך אז למה בכלל לקחת פיוריגון היה אפשר מראש לתת אסטרוגן ואחר כך פרוגסטרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצלחת לערער אותי פרופ בידר

קסם
    19/05/2011

פרופ' בידר שלום !!
    קודם מודה לך על התייחסותך!
    הבעיה שלי היא כזו ששום כדור/מדבקה(אוטרוגסטן100, ואוורל100) לא עזרו לרירית שלי להתעבות,
    רירית מאוד עקשנית שבמצב הטוב הייתה מגיעה ל4 ממ, לאחר 4 ניסיונות כושלים הוחלט לנסות עם ההזרקות ואכן זה עבד, בא.ס האחרון שהיה ביום רביעי (אתמול) הרירית היתה 7.8 שזה הכי עבה שהייתה לי !!!
    הזרע של בעלי תקין++ (:
    בשאיבה נישאבו 43 ביציות !! מתוכן 14 הופרו והוקפאו חלוקה בין 5-7, ההחזרה נדחתה עקב תגובת היתר, IVF ראשון (אגב גם בו הזרקתי אוביטרל ליפני..) היה הריון כימי בשבוע 6.5 נפל לבד.
    IVF שני -שלילי
    IVF שלישי -בטא 7 שירדה לבד
    IVF רביעי -שלילי
    ועכשיו אנחנו ליפני החמישי,אתה חושב שבאמת לא היה צורך באוביטרל או שבעצם עשינו אותו מאוחר מידי? האם ישנה שיטה אחרת שאולי שווה לנסות...(בתקווה שלא אצטרך)
    האם אני צריכה לדחוף את היחידה לנסות דברים אחרים?
    מה הבעיהה למה לא הולך?
    מצטערת על כל השאלות אבל הצלחת לערער בי את האמון ביחידה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצלחת לערער אותי פרופ בידר - תגובה

פרופ` דוד בידר
    20/05/2011

למה לא הולך זה צריך לעבור על התיק ולדון עליו וזה בדרך כלל מה שאנחנו עושים ביחידה שלנו במצבים כמו שלך.
    בכל אופן להגיע לרירית עם הזריקות זה בסדר רק לא הבנתי למה לא הלכו לפי האוביטרל.
    בכל אופן אם קיבלת פרוגסטרון והחזירו לך עוברים נחכה והראה מה קורה.
    בכל זאת להוציא מעל 40 ביציות זה לא כל כך טוב והגירויי המוגזם לא נותן תוצאות טובות.
    אם לא תהרי ממליץ לך לעבור אולי יחידה לקבלת רעיונות חדשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו