מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפול ivf ופוליפ- מופנה לפרופ' בידרסיגל18/05/2011
לפרופ' בידר שלום
בת 39, בחודש ספטמבר עברתי בדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית בשל אי פוריות ולקראת טיפולי ivf. תוצאת הבדיקה היתה תקינה מכל הבחינות.
היסטוריה: הריון 1 ספונטני ותקין, לאחר מכן 3 הפלות נידחות מהריון ספונטני, (בעיות קרישה וקריוטיוטיפ - תקין). ניתוח בעבר: היסטרוסקופיה ניתוחית להורדת הידבקויות.
חודשיים לאחר בדיקת ההסטרו' אבחנתית ,התחתלתי טיפולי הפרייה שבמהלך הטיפול תוך כדי זריקות הורמונליות (מונופור), התגלה באולטראסאונד ביום ה-10 של הווסת:
פוליפ בגודל 12 על 7 מ"מ בחלל הרחם, עובי רירית 8 מ"מ.
הרופא הסביר לי שזה קורה כתוצאה מרירית שמתעבה ולפעמים כתוצאה מכך נוצרת דמוי פוליפ, לדעתו הכל תקין ואני צריכה להיות רגועה מכייון שעשיתי בדיקת היסטרוס' אבחנתית והיא מדוייקת ותקינה חודשיים לפני...אך שוב בטיפול הפרייה שני היה אותו סיפור.
ברצוני לציין בימים הראשונים של הווסת לא רואים באוטראסאונד פוליפ, אלא לאחר 10 ימים מיום הווסת.
היום אני לאחר 3 טיפולים שלצערי כשלו...ואני לא רגועה לאור בדיקת האולטאסאונד.
נשארו לי 2 עוברים מוקפאים, והחלטתי החודש לקחת הפסקה מהטיפול ההורמונלי כדי לבדוק האם הממצא הנ"ל חוזר על עצמו. בבדיקת אולטרסאונד הנוכחית ביום ה-14, התגלה שוב בחלל הרחם פוליפ בפונדס השמאלי בגודל 0.7X1.1 ס"מ.
שאלתי היא כזאת:
1. האם הטיפול במונופור, כחלק מתופעת הלוואי - עלול לגרום לפוליפ?
2. האם רצוי לעשות היסטרוסקופיה אבחנתית בכדי לעמת את בדיקת האולטסאונד או שזה מיותר והאולטאסאונד מעיד חד משמעית על הפוליפ?
3. מהו הזמן המשוער שמתפתח פוליפ בחלל הרחם, האם תוך חודש חודשיים?
4. במידה וישנו הריון, האם פוליפ בגודל הנ"ל עלול לגרום להפלה?
5. האם הפוליפ, לאחר הסרתו בניתוח, יכול לחזור על עצמו בעתיד כתוצאה מטיפולים הורמונלים?
מאוד אודה להיענותך לשאלותי לאור המצב.
מצטרת מראש על אורך הטקסט,
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ivf ופוליפ- מופנה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר18/05/20111. המנופור לא גורם לפוליפ.
2. כל עניין הפוליפים לא ברור ולא בטוח שזה בכלל מפריע.
3מוזר שחודשיים אחרי היסטרוסקופיה תקינה הופיע פוליפ, ואולי זה לא פוליפ.
4.הפוליפ לא יגרום להפלה.
5.אני גם חושב לא להתייחס לזה אך בכל זאת יש בדיקה היסטרוסקופית ממש פשוטה עם אנדוסקופ קטן שאפילו לא צריך לפתוח על ידי מפסק את הנרתיק והוא כמו חוט חודר לרחם ואפשר שוב לראות מה קורה ואם את במכבי אני אגיד לך איפוה לעשות את זה ואם לא תגידי איזה קופה את.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בידר - שאלה נוספת לתשובתך
סיגל19/05/2011לפרופ' בידר היקר
תודה על המענה לכל שאלותי.
ואכן זו הנקודה שתמוהה גם בעיני ובעיני הרופאים כיצד חודשיים לפני כן, בדיקת ההיסטרוס' אבחנתית היתה תקינה וללא פוליפ ולאחרייה רואים פוליפ.
בכל אופן אשמח להתעדכן איפה ניתן לעשות את הבדיקה הנ"ל - אני שייכת לכללית.
האם הבדיקה ההיסטרוסקופית עם אנדוסקופ קטן - היא בעצם נקראת ההיסטרוס' אבחנתית עם מיכשור מאוד מודרני וחדשני?
האם אין בכך סיכון בבדיקה חוזרת להחדיר שוב אנדרוסקופ קטן לחלל הרחם?
האם יש צורך בהפנייה מהרופא המטפל לכך?
תודה: סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בידר - שאלה נוספת לתשובתך - תגובה
פרופ` דוד בידר19/05/2011אין שום סיכון בבדיקה אך אני לא מכיר מישהוא בכללית.
הרופא שאני ממליץ הוא דר. זולטי 0526666468.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)