מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

אתה צודק ! כל מה שכתבתי זה שטויות
מודאגת21/05/2011מזל שאתה לא הרופא שלי ואני לא מזלזלת ביכולות שלך כרופא מצויין, חלילה, כאמור, כבודך במקומך מונח ואני בטוחה שיש לך הרבה מטופלות מרוצות ושמחות שיהללו וידברו בשבחך וזה מצוין!
עבורי, אני הייתי רוצה רופא שפתוח וקשוב לדיעות אחרות ולשיטות פעולה מגוונות ויצירתיות(גם מחקריות) על מנת להשיג את המטרה שלי ולא פוסל את דברי ה"מטופלת" שלו כשטויות או חורץ את דינה כל כך מהר וכל כך בקלות מעל דפי אתר אינטרנט.
רופא שפועל רק על פי סטטיסטיקות מדעיות כביכול ולא פתוח לאפשרויות אחרות (שאם הן מצליחות, הן יוגדרו על ידי אותו רופא כ"נס רפואי")... אני לא הייתי הולכת אליו.
שבוע טוב ובהצלחה! כאמור, אני לא מתווכחת איתך בכלל. אני מביעה את דעתי וזכותך לפסול אותה. תודה וכל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שלי21/05/2011איזה שטויות פרופסור בידר נתן חוות דעת מקצועית לי אישית הוא עזר המון במשך חודשים בפורום והסביר המון
אל תשכחי גם את הגיל שמשחק תפקיד איך אומרים להתחיל למהר לאחר גיל 35 והוא צודק בחוות הדעת שלו בגיל מבוגר FSH לא כמו של בחורה בשנות ה-20 .
עם קצת היית מבינה מה זה בכלל FSH ובדיקות הורמונליות בכלל לפני הריון לא היית מגיבה כך לפרופ' בידר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה עצה fsh גבוהאלן9920/05/2011
שלום אבקש עזרה אני בשנות ה40+ לחיי עברתי פעמים הפריה חוץ גופית בעפולה שהביצית לא טובה המליצו לי תרומה. רציתי שוב לעשות הפריה בהדסה עין כרם או אלישע חיפה. למרות ה fsh גבוהה ועולה כל הזמן היה 8 והיה 12.2 ועכשיו 14.8 ואם כדאי אפשר לעשות הפריה .קבלתי בהפריה הקודמות מלא זריקות מונוגון 6 קפסולות והביצית לא טובה. מה לעשות אולי משנה מקום משנה מזל תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה עצה fsh גבוה - תגובה
פרופ` דוד בידר20/05/2011לפי התוצאות את צריכה תרומת ביציות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנדמה לי שהתשובה של הרופא קיצונית
מודאגת20/05/2011מידי.
את יכולה לקחת DHEA למרות שבידר יגיד שלדעתו זה לא עוזר, מניסיון שלי, זה כן! עוזר (משום מה נראה לי שבידר הוא לא רופא שמשרה אופטימיות על המטופלות שלו, אבל זו רק דעתי מקריאה של תשובות שלו כאן בפורום ולא מהיכרות אישית. יכול להיות שאני טועה).
את יכולה לעשות הפריה על בסיס מחזור טבעי ללא הורמונים (הרבה הורמונים פוגעים בביציות וגם פה בידר יגיד לך שהוא חושב שזה לא יעזור. אני מכירה מקרים וגם הרופא שלי סיפר לי על מקרים של נשים שטיפול עם הורמונים הניב כישלון והפריה ללא הורמונים הצליחה. את יכולה לקרוא על זה באתר של בר חוה).
מעבר לזה, הגישה שלי כמי שהיה לה FSH גבוה והיום התאזן (ואני מעל 40), שהרבה ממה שהגוף שלנו משדר זו תוצאה של תזונה. ברפואה הסינית וגם בגישות אחרות ממליצים להפסיק מוצרי חלב, פחממות פשוטות ולעבור לדגנים מלאים (רצוי אורגני), לוותר על קפאין (גם תה) לחלוטין ויש עוד דברים שעוזרים.
אם את רוצה ילד, אל תוותרי ובעיקר חפשי לך רופא יצירתי שיעבוד עם הגוף שלך ויעזור לך ולא לקבל תשובה כזו פוסלת...
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנדמה לי שהתשובה של הרופא קיצונית - תגובה
פרופ` דוד בידר20/05/2011קודם כל לא הבנתי האם כתבת מנסה? כי לא שינית את האותיות לעברית.
קודם כל אני נותן את דעתי המקצועית ואני בפיריון משנת 1989.להבדיל מדעתך שהיא חובבנית.
קודם כל שתכתוב לי מי הרתה מהביציות שלה , עד כה ,לאחר שהמלצתי על תרומת ביציות?
מה שאת כותבת מזיק לנשים שעוד יכולות להאמין לשטויות שאת כותבת.
95% מהרופאים לא נותנים DHEA-S שזה תוסף מזון בארצות מסוימות בעיקר ארצות הברית.
הגוף לא משדר כלום אולי אצלך זה משדר משהוא אז זה לא תקין.
כל עניין הדגנים והחלב כולל פחמימות זה בלבול מוח ואין לך מושג על מה את כותבת
אנחנו גם לא בסין ששם בכלל מבקשים מאיתנו שנעזור להם בפיתוח טיפולי הפיריון.
הרופא שלך מספר לך סיפורים ומה יצא מזה?הוא צריך לטפל ולהמליץ שיהיה בסוף מזה משהוא ולא רק אגדות אותם את זוכרת יפה.
ומה כוונה רופא יצירתי שיעבוד על הגוף שלך? מה הקישקוש הזה. עוד לא ראיתי אחד מהקולגות שלי עושה דברים ועובד אם הגוף של האישה. זה לא הטרדה מינית.?
אני ממליץ לך לשמור את דיעותיך לשיחות סלון.
הרופאים בפורום נותנים יעוץ מקצועי ובהתאם לניסיונם רב השנים.
מה שאת כתבת רק מזיק לנשים שרוצות ילד ולא מעוינות לשתות חלב בזמן דיקור סיני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנדמה לי שהתשובה של הרופא קיצונית - תגובה - תגובה
פרופ' שחר קול20/05/2011ובנימה דומה:
"איזון הורמונלי" מלים ריקות מתוכן, אך נעימות לאוזן.
"מחזור טבעי" נשמע מצוין, אך מניב תוצאות עלובות.
אנא, אל תלכו שבי אחר ערפול מילולי מפנק ומנחם, עם נגיעות של המזרח, עדיף סין, אך חסר בסיס מדעי או סטטיסטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה, אני לא מתכוונת להתווכח איתך
מודאגת21/05/2011או עם כל רופא אחר. אין לי שום דבר אישי נגדך ונגד אף רופא אחר.
אני לא רופאה. לא מתווכחת עם הרפואה שלך. הבעתי את דעתי מתוך ניסיון אישי שלי (גם לי היה FSH 28 והיו כאלו שאמרו שאין לי סיכוי והם טעו).
נראה לי באופן אישי, יומרני מידי וקיצוני מידי לתת לשואלת תשובה כזאת גורפת לשאלה כל כך קטנה שנשאלה באינטרנט מצד אחד וכל כך מהותית וחשובה לשואלת מצד שני מבלי להכיר לחלוטין את פרטי המקרה, ולבדוק האם מה שהוצע לך מתאים לה והיה נכון עבורה. "תרומת ביצית" היא תשובה קשה וגורפת מידי למדיה כזו מבלי להכיר את המטופלת באופן אישי. זו דעתי!
יש נשים שהרו עם FSH גבוה בגיל שלה, עם שינויי פרוטוקול וכן, גם עם IVF טבעי שאתם כל כך פוסלים אותו. תיכנסו לפורומים של נשים שעוברות טיפולים ותראו.
יכול להיות שהוא לא מניב תוצאות כמו IVF רגיל (כמובן, ביצית אחת לעומת ים של ביציות אצל אישה צעירה), אבל יש נשים שזה יכול להתאים להם. במיוחד נשים שהורמונים לא עושים להם טוב. להפציץ נשים בהורמונים, בטח עם FSH גבוה, לא ממש מניב תוצאות בדר"כ. אני מניחה שתגיד לי שגם מה שבר חוה כותב באתר שלו שיש מחקרים על כך שהורמונים פוגעים באיכות הגנטית של הביצית ובהשרשת העובר, גם זה לא נכון... אולי. אבל זו דיעה אחת (מדעית) וזו דיעה אחרת (גם מדעית).
לגבי DHEA, לפני שבועיים לדעתי, הייתה תוכנית בטלוויזיה שבה דיברה פרופ' מרתה בלומנפלד (נדמה לי שזה שם המשפחה, סליחה אם אני טועה), על מעלות ה-DHEA. יכול להיות שיש נשים שזה עוזר להם ויכול להיות שיש כאלו שלא, אבל פסילה על הסף, כאשר יש עדויות שזה כן עוזר? נראה לי חבל...
לגבי תזונה - האם לא ברור הקשר בין תזונה לבין המצב של הגוף... ?? יש גישות כאלו ואחרות ולא נראה לי שצריך לפסול כל גישה ש"אינה מדעית" בעיניך על הסף.
לגבי אישה שהרתה אחרי תרומת ביצית - אני לא אמרתי את זה, אבל אתה מציין בתשובה שלך "תראי לי אישה אחת שהרתה אחרי תרומת ביצית". אני אישית לא מכירה, אבל אבל לי אישית ד"ר מיכה באום אמר (ואני מצטטת) ש"ראינו מקרים של נשים שהרו אחרי תרומת ביצית". כאשר דיברתי איתו על ה-FSH הגבוה שלי והוא לא ממש התלהב מהתוצאות...
כאמור, אני לא מתווכחת איתך. כבודך במקומך מונח, ואתה רופא מכובד. אתה תורם מזמנך בפורום פה בהתנדבות ושאפו על כך. מעריכה את זה מאוד.
מצד שני, אתה הולך עם הסטטיסטיקות ועם הגישה המדעית שלך. אמנם אני לא רופאה,אבל אני חושבת שלא הכל שחור ולכן לי זה צורם שחורצים דינה של אישה בתשובה קצרה בפורום מבלי לבדוק את כל האפשרויות או את המקרה לגופו לעומק. כנראה שצריך להיות אישה על מנת להבין את הרצון העז להרות ולהיות אימא.
אם הייתי מקשיבה לרופא הראשון שאמר לי "אין לך סיכוי". מעניין איפוא הייתי היום.
אם פגעתי בך, אני מתנצלת. הבעתי את דעתי בלבד ולא התכוונתי לפגוע.
כל טוב ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה, אני לא מתכוונת להתווכח איתך - תגובה
פרופ` דוד בידר21/05/2011אני מסכים איתך שאת לא רופאה ואת צודקת במאה אחוז והיתר מה שאת כותבת זה בלשון המעטה שטויות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אין סיכוי לא לנסות הפריה זהו?
עמק יזרעאל122/05/2011אחרי שהד"ר טוען שלאחר 2 הפריות ללא ביצית טובה ו fsh גבוה 14.8 אז לא לנסות אין פתרונות ישר שולחים לתרומה פרופסור ד"ר תנו לי צאנס תנו לי סיכוי תנו לי יד תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אין סיכוי לא לנסות הפריה זהו? - תגובה
פרופ` דוד בידר22/05/2011מה הכוונה לשלוח ישר?
אין שום אפשרות לשלוח בדרך עקומה.
הדרכים העקומות תמיד ארוכות יותר ולוקחות יותר זמן.
עדיף ללכת בדרך הישר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)