מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דימומיםמיכל20/05/2011
שלום רב, בת 36 נסיון ראשון להרות החודש עם גונל f. הזרקתי 5 ימים מינון של 75 יחידות והגעתי ליום ביוץ עם 10 זקיקים גדולים, הטיפול הופסק מייד, נאמר לי לא לקיים יחסים, כמו כן לא קיבלתי אוביטרל ופשוט הפסקתי הכל....היום אני 8 ימים אחרי ביוץ והתחלתי לדמם.. היה בוודאות ביוץ על פי בדיקות דם ואני צפויה לקבל מחזור רק ביום חמישי הבא (14 ימים אחרי הביוץ) אני מרגישה טוב אין לי כאבי בטן ושום דבר מיוחד אבל כבר יומיים דימומים קלים....רציתי לדעת ממה הדימומים נובעים.... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים - תגובה
פרופ' שחר קול20/05/2011יש לדעת בדיוק איך אבחנו הביוץ. מה אמרו בדיקות הדם ומתי בדיוק נלקחו.
האם הוכחה עלית פרוגסטרון מספר ימים לאחר מועד הביוץ המשוער?
לא נדיר שהשלב הלוטאלי מתקצר משמעותית לאחר גירוי שחלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר ' קול
מיכל20/05/2011תודה שענית לי....הביוץ הובחן במדויק על ידי בידיקות דם ומעקב זקיקים, העניין הוא שהטיפול בוטל מחשש לגירוי שחלתי וריבוי עוברים...לשמחתי עברתי הכל בשלום בלי כאבי בטן....אני לא חושבת שהדימום הוא מחזורי הוא יותר הפרשות חומות...כשבוע לפני המחזור רציתי לרק לדעת אם זה נורמלי...אני מאד רוצה לקבל מחזור בזמן ולהתחיל טיפול חדש עם רבע מינון מהפעם הקודמת...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר ' קול - תגובה
פרופ' שחר קול21/05/2011יש לחזור ולבחון את הפרטים הקטנים כדי לוודא שאכן הביוץ אובחן במדויק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' קול
מיכל21/05/2011ביום רביעי שעבר בדיקות הדם שלי הראו שמתחיל ביוץ עצמוני הפרוגסטרון עלה ל 5.5 וה lh היה 20 ואסטרדיות 12.000 , נאמר לי שמפסיקים הכל ואני לא מזריקה כלום ולא מקיימת יחסי מין אבל ביקשו ממני לבצע בדיקת דם ביום שלמחרת התוצאות האלה...אז ביום חמישי שעבר בבוקר ביצעתי שוב בדיקת דם שהראו שהפרוגסטרון המשיך לעלות הוא עמד על 6.9 אסטרדיול 13.000 וה lh ירד ל-7 ולכן נאמר לי שזה יום הביוץ (הוא ירד מ 20 ל 7 ביממה, נאמר לי שזה הפיק השני) ושזה יום הביוץ.....לא קיימתי יחסי מין ונאמר לי לחכות למחזור הבא בו אזריק רבע מהמינון של 75....נתתי לך את הפרטים הקטנים אין לי יותר מאלה....במעקבי זקיקים ביום ביוץ היו 10 זקיקים גדולים מאד...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' קול - תגובה
פרופ' שחר קול21/05/2011כנראה שלא היה ביוץ. אולי משהו חלקי בלבד.
הביוץ מתאפיין בעליה חדה של LH לפניו (LH עולה לסביבות 100! לא 20). אין פיק שני, רמת LH מאופיינת בזרוע עולה שאורכת כ - 12 שעות, רמת שיא של סביב 100 הנשמרת למשך 24 שעות, וזרוע יורדת של 12 שעות.
כל זה כמובן לא קרה אצלך. לכן ההכרזה שהיה ביוץ בוודאות - אינה נכונה.
בנוסף - לאחר הביוץ יש ירידה ברמת ה- E2 - אצלך הייתה עליה.
לסיכום - הדימום כעת הוא לא דימום לאחר ביוץ, שכן סביר להניח שרמת הפרוגסטרון עלתה באופן מינורי.
הדימום הוא "דיספונציונלי" הנובע מרירית לא יציבה על רקע ירידה חדה ברמת ה - E2 (שהתרחשה לאחר הפסקת הגונל), ללא עליה מספקת של פרוגסטרון החיונית למעבר תקין של הרירית משלב שיגשוגי לשלב הפרשתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' קול דבר נוסף
מיכל21/05/2011תודה על התשובה...אני כבר מבלובלת ביותר, הרופאה שלי אמרה לי מפורשות שהחל אצלי ביוץ עצמוני...ואתה אומר שזה לא נכון....השאלה היחידה שיש לי זה מתי אקבל מחזור? אם היה לי ביוץ אז 14 ימים מיום הביוץ שזה ביום חמישי הבא ואם לא היה לי ביוץ מה יהיה איתי?? מתי אקבל מחזור? אני כן רוצה רק להגיד לך שאני בריאה לגמריי, מבייצת כל חודש, יש לי ילדה באופן ספונטני, עברתי כל בדיקה אפשרית כולל צילום רחם אצלך, בדיקת זרע וכו'....כנראה שהטיפול התפקשש לי החודש אבל הייתי רוצה לחזור במהרה לטיפול שני....איך אדע מתי יהיה לי מחזור אם אתה צודק בטענתך שלא בייצתי....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' קול דבר נוסף - תגובה
פרופ' שחר קול21/05/2011הגוף יחזור לביוץ מסודר, לאחר תום השיבוש הנוכחי.
אפשר כמובן לברר הסטטוס ההורמונלי כבר מחר. זה עשוי לשפוך אור על מה שקורה.
יש לשקול פרוגסטטיב סינטטי בשלב זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דר' קול
מיכל21/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)