מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לפרופ בידר-מה דעתך?סיון22/05/2011
אתמול (שבת) בוצעה שאיבה של 3 ביציות.
נאמר לי כי כולן קטנות.
היום,יום ראשון נאמר לי כי טרם הייתה הפרייה.
ואם לא תהיה הפרייה עד מחר,יום שני,אזיי הם יעשו מיקרוניפולציה.
1האם יצאו ביציות קטנות כי שאבו אותן לפני הזמן?
2 האם ביציות קטנות יכולות להיות מופרות?
3 מדוע אמרו לי שאם לא תהיה הפרייה,אזיי יעשו מיקרוניפולציה?
האם מיקרוניפולציה נועדה לביציות קטנות?
ממש לא מבינה אותם,לא אוהבים לספק אינפורמצייה...
האם סתם משלים אותים????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ בידר-מה דעתך? - תגובה
פרופ` דוד בידר22/05/2011קשה להבין את המינוח של ביציות קטנות.
אם לא תהיה הפריה ויעשו מיקרומניפולציה לא יצא מזה כלום.
אם גילך מעל 40 זה פשוט בגלל איכות ביציות לא טובה.
מיקרומניפולציה לא נעדה למטרות של ביציות קטנות אלא פשוט מנסים לעשות משהוא כדי לתת תקוה שעושים משהוא אך לא יצא מזה כלום ויש לבדוק מחדש את סוג הטיפול לו את זקוקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר-המשך
סיון22/05/2011את האוביטרל קיבלתי כשהזקיק היה 16 מ"מ
E2-1760
האם שאבו מוקדם מדיי??
אחרת מדוע יצאו ביציות קטנות?
אמנם אני מעל 40,אך מעולם לא קרה לי כזה דבר...
הרופא טען שלפי הבדיקת דם היו חייבים לשאוב,אחרת הביצית הייתה נספגת/מתאדה..
המוזר הוא שלאורך כל מעקבי אולטראסאונד ראו זקיק אחד.
ושאר קטנים מ10 מ"מ.
לא ברור לי כיצד הרופא שאב 3 ביציות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה לפרופ בידר
סיון22/05/2011האם קיימים מצבים שההפרייה נעשית אחרי 48 שעות?
דהיינו הפרייה מאוחרת?
אולי בכל זאת ביציות הקטנות יגדלו במעבדה ויהיו כשרות להפרייה?
או שאם אחרי 24 שעות אין הפרייה אזיי גם לא תהיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר-המשך - תגובה
פרופ` דוד בידר23/05/2011האם הפרוטוקול לא כלל טיפול הורמונלי?
אם זה היה רק מחזור טבעי אזי הזקיק היה עדין קטן ,אך אם לא קיבלת מעקבי ביוץ הרופא חשש מביוץ מוקדם ונתן אוביטרל ולכן התוצאות כמו שהן ואם לא ראו הפריה זה כי הביצית הביצית נשאבה מזקיק קטן. הפריה אחרי יום שלא ראו הפריה לא תיתן כלום.צריך לעבור למחזור חדש ולעשות דברים אחרים.
ניסיון להוציא ביצית אחת במחזור טבעי מרמזת על כך שכבר נכשלו טיפולים אחרים ויש לחשוב איך להמשיך הלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר-בבקשה תענה לי,זה חשוב!!!
סיון23/05/2011אני חייבת לעשות קצת סדר בכל האינפורמציה:
מחזורים וביוץ סדירים כל 28 יום.נסיון הפרייה עי' תרומת זרע:
השאיבה נעשתה לאחר פרוטוקול קצר שכלל:
סינרל מיום שני למחזור+מונופור+גונאל.ואוביטרל.
ואז באולטראסונד ראו זקיק 16 מ"מ
E2 1760
ואז רופא החליט על-סמך הבדיקת דם לתת אוביטרל באותו יום של הבדיקות.
מה שקרה בפועל:
נשאבו 3 ביציות!!!
לא ברור איך נשאבו 3 ביציות כאשר באולטראסונד ראו רק זקיק אחד...
בכל אופן,אמרו לי כי ביציות קטנות...
אחרי יום אמרו- טרם הייתה הפרייה
אחרי יומיים אמרו- הייתה הפרייה אבל נכנס גרעין שלישי
אחרי 3 ימים אמרו: נחכה עוד יום לראות מה ייתפתח.
בקיצור:
כל יום אומרים לי משהו אחר. (אני מטופלת אצל רופא פרטי)
ברצוני להבין ממך,האם יש דרך לבדוק באסותא ישירות מה עלה בגורל 3 הביציות שנשאבו???
לצערי אני כבר לא יודעת אם להאמין לרופא או לא,נראה לי שמנסים לתחמן אותי...
האם יש דרך כלשהיא להוציא דוח מאסותא ולהבין מה בדיוק קרה שם?
או שהכל חסוי ורק הרופא הפרטי מקבל מידע?
גם אם צריך לפנות לגורמים חיצונים להוציא את הדוח מאסותא אין לי בעייה.
אשמח אם תנחה אותי למי עלי לפנות כדי לראות את דוח שאיבת הביציות וגורלן..
אנא אל תפני אותי לרופא הפרטי-לא סומכת עליו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה לפרופ בידר-בבקשה תשובתך
שירי24/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר-בבקשה תענה לי,זה חשוב!!! - תגובה
פרופ` דוד בידר24/05/2011הפרוטוקול שקיבלת אני אישית לא מכיר שמתחילים ביום שני עם סינרל אלא בדרך כלל ביום ראשון וביום שני מוסיפים מנופור וכדומה ואז יש תגובה מקסימלית כי זה נקרא גירויי חזק כי גם הסינרל מגרה בהתחלה.
זה ניתן לנשים שאין להן תגובה שחלתית טובה.
השאיבה בוצעה מוקדם מידי והיו עוד שני זקיקים ,כנראה סביב 13 מ",מ שלא ראו ומהם יצאו ביציות.
זה לא משנה מה היה ואיך עשו המחזור הזה לא טוב וככה אני לא מכיר שעושים.
כמובן שלא הייתה הפריה ולא יצא כלום מהמחזור הזה ויש להתקדם הלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר
שירי24/05/2011לפי הערכתך עלי לעבור לרופא אחר?
כי טולתי אצל רופא פרטי..
וזו כבר פעם שנייה שמפשל..
שואב ביציות מוקדם מדיי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר24/05/2011אני לא יכול להכנס לראש של הרופא המטפל שלך. הוא צריך להסביר כל מה שקורה שתביני היטב.את צריכה להבין מדוע עשה שאיבה מתי שעשה ומה הייתה מחשבתו.
לגבי ההמשך את תחליטי לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר
שלומית24/05/2011הרופא הפרטי טוען להגנתו כי אם לא היינו שואבים,אזיי זקיק היה נעלם/נספג..
בכל אופן ,להערכתי פישל כבר פעמיים באותה נקודה.-שאיבת ביציות כשזקיקים קטנים..
הסתמך על בדיקות הדם..ללא התחשבבות באולטראסונד
ועל זה נאמר-סנדלר...
לא נורא,במחזור הבא אחליף את הסנדלר...
מסתבר כי לא כל מי שמפורסם יודע את מלאכתו.או שמא לא הקדיש מספיק זמן ומחשבה,כיוון שיש לו ים של מטופלות...
מרוב עצים לא רואה את היער...
והעיקר כולן רצות אליו כמו עדר,ממתינות 3 חודשים בתור...
ובקושי יש לו זמן לפרט....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר25/05/2011בזקיק לא היה נעלם כי טופלת בחוסמי ביוץ.
לגבי היתר אין לי הערות יצירתיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)