שאלה בנושא צילום רחם

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה בנושא צילום רחם
    מאיה
    22/05/2011

תקציר: בת 31, מעולם לא הייתי בהריון, אי פוריות בלתי מוסברת (לפעמים הרופאה אומרת שזה בלתי מוסברת ולפעמים מסבירה את זה ב-FSH מתנדנד- בין 6 ל-15) ולפני הזרעה שניה עם הורמונים (הזרעה ראשונה עם הורמונים לא צלחה לצערי). בתחילת הטיפולים הרופאה שלי אמרה לי שבמידה ולא נצליח אחרי 2 הזרעות- נעשה צילום רחם. בביקור האחרון שלי אצלה היא אמרה לי שכדאי לוותר על צילום הרחם- ובמידה וההזרעה הבאה לא תיצלח נפנה להפריה וזאת מכמה סיבות:
    1. כנראה שהבעיה היא ה-FSH (שפעם אחת נמדד 15 ובשלוש פעמים אחרות 6-7 עם ערכי E2 תקינים יחסית)
    2. צילום רחם טומן בחובו סיכונים
    3. IVF עוקף ממילא את הבעיות שניתן למצוא בצילום רחם
    4. לא לבזבז זמן בגילי ולנוכח ה-FSH המתנדנד

שאלתי היא- האם כדאי לי להתעקש על צילום רחם בכל זאת ואם כן- מדוע?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנושא צילום רחם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה

שלי
    23/05/2011

אני לא רופאה ויש לך בפורום את מיטב המומחים שיענו לך . אני פניתי לרופא שמתמחה בפוריות ועברתי את כל הבדיקות שיצאו תקינות כולל FSH וגם הוא נתן לי לאחר תוצאות הבדיקות ההורמונליות צילום רחם ולפי הבנתי בדרך כלל עושים את הצילום רחם כחלק מבירור הכולל את הבדיקות ההורמונליות כאשר אין הריון ואז כאשר יש לרופא את הנתונים מתקבלת ההחלטה לגבי המשך.

גם חשבתי שיש סיכון בצילום אבל הרופא הסביר שאין וגם הרופאים בפורום זה אמרו שאני יכולה להיות רגועה

שיהיה בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנושא צילום רחם - תגובה

פרופ` דוד בידר
    23/05/2011

אם באמת בוסת הייתה רמת ההורמון FSH גבוהה יותר מבדיקה אחת במחזורים שונים אזי יש בעיה מסוימת אך זה תלוי ברמות האסטרוגן בדם .
    לגבי צילום רחם,עקב העובדה שלא הרית וא עברת גרידות הסיכויים שמשהוא לא יהיה תקין הוא נדיר.
    הייתי ממליץ לפני הפריה לעבור היסטרוסקוםיה עם מכשיר דק שלא נזקיקים בו אפילו בבפתיחת נרתיק על ידי מכשיר ווא מראה את מצב חלל הרחם.
    אם את במכבי תפני לדר. זולטי 0526666468.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה נוספת למומחים

מאיה
    24/05/2011

הבנתי שייתכנו מצבים בהם רמות ה-FSH עולות באופן זמני והפיך ושאחת הסיבות לכך עשויה להיות בדיקה ביום הלא נכון של המחזור. מה עשויות להיות סיבות נוספות לעליה זמנית זו והאם קיימים מקרים בהם FSH מוגבר הינו מקרי ואינו משקף את מצב הביציות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה

מאיה
    25/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו