מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה בנושא צילום רחםמאיה22/05/2011
תקציר: בת 31, מעולם לא הייתי בהריון, אי פוריות בלתי מוסברת (לפעמים הרופאה אומרת שזה בלתי מוסברת ולפעמים מסבירה את זה ב-FSH מתנדנד- בין 6 ל-15) ולפני הזרעה שניה עם הורמונים (הזרעה ראשונה עם הורמונים לא צלחה לצערי). בתחילת הטיפולים הרופאה שלי אמרה לי שבמידה ולא נצליח אחרי 2 הזרעות- נעשה צילום רחם. בביקור האחרון שלי אצלה היא אמרה לי שכדאי לוותר על צילום הרחם- ובמידה וההזרעה הבאה לא תיצלח נפנה להפריה וזאת מכמה סיבות:
1. כנראה שהבעיה היא ה-FSH (שפעם אחת נמדד 15 ובשלוש פעמים אחרות 6-7 עם ערכי E2 תקינים יחסית)
2. צילום רחם טומן בחובו סיכונים
3. IVF עוקף ממילא את הבעיות שניתן למצוא בצילום רחם
4. לא לבזבז זמן בגילי ולנוכח ה-FSH המתנדנד
שאלתי היא- האם כדאי לי להתעקש על צילום רחם בכל זאת ואם כן- מדוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שלי23/05/2011אני לא רופאה ויש לך בפורום את מיטב המומחים שיענו לך . אני פניתי לרופא שמתמחה בפוריות ועברתי את כל הבדיקות שיצאו תקינות כולל FSH וגם הוא נתן לי לאחר תוצאות הבדיקות ההורמונליות צילום רחם ולפי הבנתי בדרך כלל עושים את הצילום רחם כחלק מבירור הכולל את הבדיקות ההורמונליות כאשר אין הריון ואז כאשר יש לרופא את הנתונים מתקבלת ההחלטה לגבי המשך.
גם חשבתי שיש סיכון בצילום אבל הרופא הסביר שאין וגם הרופאים בפורום זה אמרו שאני יכולה להיות רגועה
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בנושא צילום רחם - תגובה
פרופ` דוד בידר23/05/2011אם באמת בוסת הייתה רמת ההורמון FSH גבוהה יותר מבדיקה אחת במחזורים שונים אזי יש בעיה מסוימת אך זה תלוי ברמות האסטרוגן בדם .
לגבי צילום רחם,עקב העובדה שלא הרית וא עברת גרידות הסיכויים שמשהוא לא יהיה תקין הוא נדיר.
הייתי ממליץ לפני הפריה לעבור היסטרוסקוםיה עם מכשיר דק שלא נזקיקים בו אפילו בבפתיחת נרתיק על ידי מכשיר ווא מראה את מצב חלל הרחם.
אם את במכבי תפני לדר. זולטי 0526666468.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת למומחים
מאיה24/05/2011הבנתי שייתכנו מצבים בהם רמות ה-FSH עולות באופן זמני והפיך ושאחת הסיבות לכך עשויה להיות בדיקה ביום הלא נכון של המחזור. מה עשויות להיות סיבות נוספות לעליה זמנית זו והאם קיימים מקרים בהם FSH מוגבר הינו מקרי ואינו משקף את מצב הביציות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
מאיה25/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)