חשש לרזרבה שחלתית נמוכה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• חשש לרזרבה שחלתית נמוכה
    מאיה
    23/05/2011

שלום לכם
    אני בת 26.6 נזואה מזה שנתיים וחצי ללא ילדים עם הריון ספונטני אחד לפני שנה שהסתיים בהפלה ספונטנית שבוע7. אני הומוזיגוטית פקטור2. צילום רחם תקין פרופיל הורמונלי תקין מ2009, זרע תקין.
    עברתי 5 טיפולי הזרעה (2 איקקלומין 3 הורמונים) ולפי הרופא התגובה לטיפול הייתה בסדר. בינואר התחלתי IVF דקפפטיל חצי מנה 3.75 ופיוריגון 200. E2 יום לפני אוביטריל 900 וP 2.4. שאבו 5 זקיקים שהיו ריקים.הסבר אולי אוביטרל לא טוב או פרוטוקול לא מתאים.
    השפעת דקפפטיל המשיכה 3 חודשים אחרי והתחלתי טיפול שני ען מונופור 6-8 אמפולות וצטרוטייד ו2 אוביטריל. כאן שאבו 4 ביציות שלמחרת 1 הופרתה והתחלקה 2 תאים, שנית הופרתה אך לא התפתחה ו2 לא טובות מלכתחילה.
    החודש בייצתי לפי בדיקת הורמונים יום 24 E2 620 P 25.
    אחרי זה החלטתי לפנות לאחד הרופאים כפרטי ולפי הדברים שאמר נכנסתי ללחץ כבד: הוא ביקש שאחזור על פרופיל הורמונלי יום 3 למחזור כי הוא סבור שיש לי רזרבה שחלתית נמוכה.
    אני עוד לא קיבלתי מחזור ולא יודעת מה קורה בגוף שלי, האם לפי דברים אלו ולפי הטיפולים שעברתי יהיה קשה להכנס להריון?תסבירו לי קצת על הנושא ותרגיעו אותי.
    תודהההה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשש לרזרבה שחלתית נמוכה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח לתשובה-תודה

מאיה
    24/05/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה מדלגים על שאלתי?תודה

מאיה
    24/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשש לרזרבה שחלתית נמוכה - תגובה

פרופ` דוד בידר
    24/05/2011

קודם כל היית אצל רופא פרטי והוא הסביר לך בפרוטרוט מה הוא התכוון אז למה הלכת ושילמת?
    שאיבה על ערך E2 של 900 היא בעיתית כי הרמה נמוכה ולא הבנתי למה שאבו. ברור שהתוצאות לא יהיו טובות כי לא שואבים על ערכים נמוכים כאלה בדרך כלל.
    הפרופיל ההורמונלי שיעץ לך הרופא המבצע לא יהיו שוות כלום כי הדקפפטיל מדכא את ההורמונים ל כ 3 חודשים והתוצאות לא יהיו נכונות.
    מצד שני הביוץ שלך בסדר כך שצריך לעבור ביסודיות על הטיפולים לך והתגובות שלך ולראות הבדיקות טרם ההפריה.
    ממליץ לחזור לרופא הפרטי שיסביר לך ככה שתביני ואם לא יש לחפש רופא אחר שתצאי מבינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופ בידר שלום רב

מאיה
    24/05/2011

פרופ' בידר שלום
    קודם כל, תודה על המענה שלך לשאלתי. שנית, כמובן שאני לא רופאה וכמובן לא אוכל להבין את הכל בבת אחת וגם יש דברים שמתחילים לחשוב עליהם או נרצה לקבל עוד חוות דעת של רופא שהוא מנוסה בתחום זה כמוך.-לכן החלטתי לפנות לעוד רופא.
    הדקפפטיל אני קיבלתי בחודש ינואר, אז מה, ההשפעה שלו עדיין עד עכשיו ופרופיל לא יצא מהימן?וגם הטיפול השני שהיה בעקבותיו והיה עם מינון גבוה ומספר קטן יחסית של ביציות לא הייתה תגובה מספיק טובה בגלל הדקפפטיל?
    שנית, מה הייתה ממליץ לי לעשות בשלב זה?האם כן יש חשש לרזרבה שחלתית נמוכה?
    אני אשמח מאוד לתשובה שלך.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופ בידר שלום רב - תגובה

פרופ` דוד בידר
    24/05/2011

את צעירה ואם עבר זמן רב מהדקפפטיל אז אפשר לחזור על הפרופיל בוסת ונראה מה קורה.
    לגבי היתר אזי הרופא צריך לשבת מול התיק הרפואי ולעבור על תוצאות הטיפול ולהסביר לך מה קורה וממה הוא מתרשם ומה צריך לעשות.
    ככה שקשה לתת עיצה בלי לראות את כל הנתונים של הטיפולים ואיך הם הלכו והתקדמו ומה באמת קרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו