אחרי החזרת עוברים - IVF ראשון

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• אחרי החזרת עוברים - IVF ראשון
    ליאת
    27/05/2011

שלום רב,
    שלשלום עברתי החזרת עוברים, שלושה במספר. עוד לפני ההחזרה היו לי כאבים בצד שמאל ונפיחות קלה בבטן התחתונה,האחות אמרה שאולי זה גירוי יתר. גם היום, שלושה ימים אחרי, אני חווה את אותם כאבים, לא חזקים במיוחד אבל תמידיים, לאורך כל היום. לפני מס' חודשים, עוד בשלב ההזרעות, הרופא גילה בא.ס רגיל מימצא אנדומטריוטי בגודל 1.3 ס"מ על השחלה השמאלית, כתב את זה בתיק אבל לא עשה כלום.
    אני קצת מודאגת מהכאב שלא מרפה וגם מההתעלמות של הרופאים מהבעיה. אני בטיפולים כבר 3 שנים, שש הזרעות ואותו כאב מלווה אותי כל הזמן...
    שאלתי היא, אני יודעת שאנדומטריוזיס יכול לפגוע בפוריות אבל לא בטוחה באיזה שלב, האם הוא יכול לפגוע ביכולת ההשתרשות של העוברים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ועוד שאלה קטנה

ליאת
    27/05/2011

קראתי שניתן לאבחן אנדו בוודאות רק בהיסטרוסקופיה מה שאף פעם לא עשו לי. האם יכול להיות שהבעיה גדולה יותר? כי הרופא ראה את המימצא באולטרה סאונד וגינלי רגיל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה- פוספסתי וממש זקוקה לעזרתכם

ליאת
    30/05/2011

קיוויתי שהכאבים יעלמו אך לא כך לצערי, הם מלווים אותי בכל רגע...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה קטנה - תגובה

פרופ' שחר קול
    30/05/2011

אנדומטריוזיס לא פוגע בתהליך ההשרשה ברחם.
    לא ניתן לאבחן אנדומטריוזיס בהיסטרוסקופיה אלא בלפרוסקופיה.
    אנדומטריומה בקוטר של 13 ממ היא לרוב ממצא חסר חשיבות מעשית. עדיף לא לנתח שכן ניתוח עלול לגרום לנזק לשחלה.
    אם יש כאבים חריגים לאחר השאיבה יש להתייעץ עם הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין רופא מטפל - יש כמה

ליאת
    30/05/2011

שלום ד"ר קול,
    השאיבה ברמב"ם התבצעה (במקרה) על ידך, לפני שבוע בדיוק וההחזרה ביום ד' האחרון ע"י ד"ר ארליך. התקשרתי הבוקר ומאיה ביקשה שאתקשר אחרי 11:30 ולפני מס' דקות התקשרתי והיא אמרה לי שכבר יצאת. אני מוטרדת כי הכאבים הם כמו כאבי מחזור כולל כאבים ברגל השמאלית. אשמח אם תוכל לעזור לי להבין מה קורה שם...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון טעות

ליאת
    30/05/2011

התבלבלתי בימים, השאיבה בוצעה בראשון שעבר, כנראה לא על ידך... לא משמעותי אך הייתי חייבת להתנצל.
    לגבי הכאבים, הם לא חזקים במיוחד אבל קיימים כל הזמן והיום התחזקו, בעיקר כאב במפשעה ויורד לרגל... זה מלחיץ כי זה ממש כמו כאבי מחזור.הבטן כבר לא נפוחה ולכן אינני חושבת שזה גירוי יתר. אני יודעת שאנדו מתעורר לקראת המחזור, האם מזה אני אמורה להבין שהמחזור בדרך?
    תודה רבה על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו