מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפריה מאוחרת בטיפולי IVF?מיקה12/06/2011
שלום רב,
אני אחרי שאיבה של 5 ביציות ביום שישי לאחר פרוטוקול קצר שהתחיל בי"מ 3 , בעברי אובדן הריון מטיפול IVF בינואר שהיה שני במספר , לאחר פרוטוקול קצר שהתחיל בי"מ 2, הניב 9 ביציות 4 הפריות אחת רגילה והשאר באיקסי מתוכן עובר אחד לא התפתח(דווקא איקסי) והחזרת 3 עוברים בני 6-8 תאים ביום השלישי(בראשון היו 8 ביציות 2 הופרו באיקסי בלבד והוחזרו ביום השני, עובר ראשון בעל 4 תאים והשני בעל 2 תאים והטיפול נכשל- התחיל דימום חזק ביום ה9 מהשאיבה- הפרוטוקול אז היה ארוך)
אני בת 42 ומגיבה יפה לגונל אך בעלי סובל מבעיית זרע חמורה ולכן הופנינו לטיפולי הפריה חוץ גופית
נמסר לי הבוקר שהופרה רק עובר אחד ורק היום התרחשה ההפרייה
ממה שאני זוכרת, באו"ס האחרון יום לפני האוביטרל הזקיקים הכי גדולים היו בקוטר 19 מ"מ (והיו שניים כאלו) והשאר בין 15-17 מ"מ
ראשית, אני מבקשת לדעת האם תתיכן הפריה באיקסי גם לביציות שאינן בוגרות? ושנית, מה המשמעות של הפריה מאוחרת המתבטאת רק ביום השני לשאיבה (כ45 שעות לאחר השאיבה) והאם ידוע על הריונות מוצלחים מהפריה מאוחרת במקרה כזה? באיזה יום נהוג להחזיר עובר שההפריה התרחשה ביום השני לשאיבה?
תודה, וסליחה על האורך
מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפריה מאוחרת בטיפולי IVF? - תגובה
ד''ר דוד ישי13/06/2011שלום
יכול להיות שהיתה ביצית שהבשילה במעבדה ולכן הופרתה מאוחר יותר. במצב כזה ההחזרה זזה יום קדימה. אבל לדעתי, ההפריה אינה מאוחרת אלא לא מדווחת. כלומר לא ראו, יום למחרת ההפריה, את הסימנים המעידים שהביצית הופרתה ולמרות זאת התפתח ביום השני עובר. הפריה כזאת יכולה להיות תקינה לחלוטין אבל גם לא תקינה כדוגמת הפריה כפולה. מכיון שכך, ההחזרה היא בימים הרגילים.
ביציות לא בשלות לא יכולות להיות מופרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון ושאלת המשך לד"ר ישי
מיקה13/06/2011שוב שלום,
הוחזרו לי היום (13/6) בסופו של דבר שני עוברים (משאיבה ב10/6)
הראשון: בעל 4 תאים דרגה a והשני 3 תאים דרגה A
האם יכול להתפתח הריון תקין למרות שההפריה "נצפתה" רק אחרי כ 45 שעות משאיבת הביציות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון ושאלת המשך לד"ר ישי - תגובה
ד''ר דוד ישי14/06/2011שלום
יכול, אבל הסבירות נמוכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)