מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שלום,טלי26/06/2011
שלום רב,
בת 43. ב-19 למאי התחילה לי הווסת האחרונה. ב-22 למאי טסתי ללונדון לחמישה ימים ואוסיף כי הייתי נתונה אז במתח נפשי רציני. מאז, לא התרחש ביוץ ולא הופיעה ווסת כלל (חמישה וחצי שבועות!). עוד אוסיף כמה נתונים: 1. לפני הווסת האחרונה ביצעתי אולטרסאונד שהצביע על ביוץ והרופא לא ראה משהו חריג. 2. בספטמבר האחרון, טסתי לאירופה לשבוע ואז גם היו לי שינויים קיצוניים במחזור (וגם אז הייתי במתח רציני), לא התרחש ביוץ והופיעה לי ווסת כעבור 19 יום ושוב כעבור 12 יום אך דומה היה כי המערכת חזרה לעצמה. ידוע לי כי מתח בהחלט יכול להשפיע תנודות הורמונליות ועל כן ניסיתי להשתחרר מהמתח. (אודה כי פה ושם הייתי במתח קל מעניינים אחרים) אך ניסיתי להרגע ועדיין אין שום ביטוי להתחדשות של פעילות הורמונלית. איני נוטלת גלולות גלולות ולא קיימתי יחסים. שאלתי היא האם עדיין יתכן שהמקור לכל השינויי הזה הוא המתח האקוטי בו הייתי נתונה ואולי הטיסה (שאמנם היתה ללונדון בלבד ולחמישה ימים בלבד) למרות שכבר עברו להם חמישה וחצי שבועות מאז החלה הווסת האחרונה??? לפני שבוע רופא המשפחה הציע להמתין עוד שבוע, אך כעת אני שוב לחוצה מכך שלא חל שום שינוי (אין לי ילדים והייתי רוצה...). האם יש מקום להמתין עוד או לגשת לבירור? תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, - תגובה
פרופ` דוד בידר27/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום, - תגובה
פרופ` דוד בידר27/06/2011הסיפור שלך מספר על מתח אך לא הסברת מה את צריכה מאיתנו.
אם זה רק עניין של מתח יש לפנות לאנשים מקצועיים שמטפלים בזה.
מה בדיוק הייעוץ שרצית מאיתנו או שרק רצית לשתף אותנו במתח שלך ותוצאותיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
טלי27/06/2011פרופ' בירד תודה על תשובתך - אבהיר את שאלתי: לא ברור לי אם הפסקת המחזור אצלי היא אכן תולדה של מתח או תולדה של גורם אחר כמו גיל, ירידה בפעילות שחלתית ומי יודע מה ולכן אני מודאגת. אני יודעת שהייתי מאוד במתח בעת המחזור האחרון שהתחיל לפני ככמעט שישה שבעוות למשך כ-9 ימים ומאז אין ביוץ ואין מחזור וברצוני לדעת האם תקופה כל כך ארוכה ללא ביוץ ומחזור יכולה לנבוע ממתח בלבד? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ` דוד בידר27/06/2011תעשי בדיקות הורמונליות ונראה מה קורה ולדעתי זה עניין של גיל ולא מתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
טלי27/06/2011שוב רב תודות על תשובתך (המדאיגה אמנם). אני מבינה שבד"כ ההמלצה לביצוע פרופיל הורמונאלי היא ביום השלישי של המחזור. כיוון שכעת אין לי מחזור, מן הסתם אין יום מסויים בו עלי לבצע את הבדיקה - האמנם? יש לי הפניה לבדיקת אסטרדיול, LH, FSH, ופרוגסטרון - האם די בזאת לברור ראשוני? האםז ה מספיד את סיכויי להרות (מביצית שלי כמובן)? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ` דוד בידר28/06/2011כדאי לעשות בוסת.
אם בכלל לא מגיע וסת אז אפשר לעשות גם ולראות מה התוצאות ואז להגיד הלאה מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך שאלה
טלי28/06/2011שוב תודה רבה על תשובתך. האם די בפרמטרים שציינתי לבירור ההורמונאלי (פרוגסטרון, אסטרדיול, LH ו FSH) ואכן זה שישה שבועות מאז החל הווסת האחרונה ומאז אין לי ווסת. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר29/06/2011כן.
את יכולה לעשות כעת ואז נראה מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
טלי29/06/2011תודה רבה על תשובותך!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)