מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אבנר
ענת09/07/2011תודה רבה!
אני מודעת לכך שרוב הבעיות שלי מתמקדות איכשהו תמיד באזור הבטן. לצערי הרב עוד אל הצלחתי להגיע למצב שאני מתמודדת עם זה כראוי, אבל אני מתכננת בקיץ הקרוב לטפל בעניין בצורה רצינית ולנסות לברר עם עצמי איך אני עוברת תקופות לחוצות כמו אלה בלי לגרום לעצמי להרגיש כל כל רע.
אנסה לשנות תפיסה, למצוא איזון כפי שרשמת. יכול להיות שזה באמת משהו שחסר לי (והאמת, אני לא אכחיש זאת).
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! ושאלה
ענת08/07/2011"מטה" אני מכירה. אני לא אוהבת את זה...
אבל שמעתי שתה ירוק לאחר האוכל יכול להפחית את הספיגה של המינרלים והויטמינים שבו. לפי מה ששמעתי והבנתי, ממליצים לשתות את זה בין הארוחות ולא מיד או בזמן הארוחה. זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! ושאלה - תגובה
אבנר חי08/07/2011כל משקה מריר תומך בעיכול של של האוכל. המרירות מפעילה את כיס המרה אשר מטפל בעיכול המזון. ובכך יהיה זרוז העיכול ...
סוף שבוע טוב ומבורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לכולם על התשובות!!
ענת09/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לכולם על התשובות!! - תגובה
אבנר חי09/07/2011שמחתי לעוץ עיצה
יום טוב
אבנר חי
050-6667847* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הירדמות לאחר ארוחת צהרייםענת02/07/2011
אני פונה כי זה מתחיל להיות מציק. וזה גם יחסית חדש לי כל הסיפור...
בזמן האחרון (בערך בחצי שנה האחרונה. אולי פחות...) אני שמה לב שאחרי שאני אוכלת ארוחת צהריים, כחצי שעה אחרי, אני נוטה להרדם.
לפעמים זה נמנום קל. לעתים אני ממש מרגישה שאני זקוקה להניח ראש לישון חצי שעה (לפעמים אני נרדמת ממש וישנה יותר).
אני יודעת שיש אנשים שאוהבים לאכול ולישון, ושזה גם פיזיולוגית דיי הגיוני (הרי המערכת הפאראסימפטתית מופעלת לעיכול האוכל אז הגוף רגוע יותר, נינוח יותר) אבל לי זה חדש, ולא אופייני.
אני לא יודעת כבר מה לעשות...
חזרתי לפני חודשיים לקחת B12 כדור ביום מכיוון שהרגשתי לפני כבר תקופה שאני עייפה כל הזמן (זה הסימן שלי לחזור ל B12, שירד טיפה בבדיקות דם האחרונות אז חזרתי). לא אכפת לי לחיות על B12 כל החיים אם צריך..
אבל העייפות הזו לא אופיינית לי כלל וכלל.
יש פיתרון? משהו?
חשוב לציין שאני ממעטת כמה שאפשר באכילת מזון מהחי (חיה בבית של קרניבורים אז אני מכינה לעצמי אוכל באמצע השבוע, אבל בסופ"ש אני מכבדת את ההורים שלי שלא כל כך מקבלים באהבה את המעבר), לא צורכת מוצרי חלב כלל, אוכלת רק מוצרים מקמח מלא, לא מטוגן, לא מתוק (אלא אם אני חוטאת ואז זה משהו קטן כמו קוביית שוקולד מריר 70-90), לא מזון מתועש או מעובד. בכל ארוחה יש לי ירקות (בתכלס, אני יכולה לחיות על ירקות).
ראוי לציין שתחושת העייפות הזו מתלווה לכל ארוחה, ולא רק לארוחה בשרית. גם כשאני אוכלת באמצע השבוע מזון מהצומח אני מרגישה ככה.
כמו כן, חשוב לציין שני דברים נוספים:
1. אני נוטלת ויטמין D באופן קבוע.
2. אין לזה קשר בין כמות שעות השינה שאני ישנה בלילה (אני יכולה לישון 7-8 שעות ועדיין לחוות את זה כך שלעניות דעתי זה כנראה לא קשור למחסור בשינה)
לצערי, בתור סטודנטית, אני מוצאת שהדבר מגביל אותי בשעות בהן אני יכולה ללמוד. זה הופך להיות שעוד מאוד מצומצות כי אני עייפה כל הזמן.
אשמח לשמוע דעתכם.
סליחה על המגילה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הירדמות לאחר ארוחת צהריים - תגובה
עירית פרידמן02/07/2011שלום ענת.
לא נראה לי שזה קשור לאוכל, ז"א לא לסוגי אוכל.
במהלך ראיון לטיפול הומאופתי נבחנים היבטים רבים של החיים ואפשר למצוא את הרובד העמוק ביותר שמשפיע עליך.
גם המגילה שכתבת איננה מספיקה כדי להבין לעומק הזה.....
אם תחליטי להגיע לטיפול הומאופתי אין לי ספק שתמצאי את התשובות וגם את התרופה המתאימה.
כל טוב
עירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעירית
ענת03/07/2011הייתכן שזה נרם כתוצאה מלחץ?
אני נמצאת בעיצומה של תקופת בחינות באוניברסיטה. אולם כפי שרשמתי הדבר אינו חדש והוא מתרחש כבר כמה חודשים. הייתכן שאני נמצאת כל הזמן בלחץ מתמיד שמשפיע עליי "מאחורי הקלעים" מבלי שארגיש זאת?
המליצו לי על תרכיז פסיפלורה עם וולריאן. קונים את זה בבית המרקחת. זה טעים, וזה עוזר להפי מתחים ולישון בלילה כשאני במתח, אבל זה לא פותר את הבעייה המדוברת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעירית - תגובה
עירית פרידמן05/07/2011זה יכול להיות תוצאה של לחץ אבל לחץ הוא מילה כוללת שיש לה הרבה משמעויות. בהומאופתיה מנסים להבין את הדקויות.
לחץ הוא סיבה להרבה בעיות ותחלואים כך שאי אפשר לתת אבחנה או טיפול רק על סמך זה.
פסיפלורה וולריאן הם צמחים שיכולים להשפיע על סטרס אבל הם אינם מרפאים את הסיבה שגרמה חמצב.
טיפול הומאופתי כן יכול להביא לריפוי.
כל טוב
עירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
ענת08/07/2011וחבל שאת היחידה פה שענתה לי להמשך...
העלתי לאחרים (לפחות לאחד מהם) עוד שאלות ואני רואה שאחרי שעונים פה פעם אחת למישהו זה נגמר- חבל!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעירית - תגובה
אבנר חי09/07/2011ענת הגוף שלנו מדבר והוא מדבר אצלך דרך הקיבה כלומר את מרגישה שאת מלאה מעבר ליכולת אני חושב שאת במתח מרובה ומלאה מאוד את כמו סיר לחץ שיש בו מים שמחממים אותם.
שחררי לחץ ואל תחששי מהמבחנים אשר חשוב לך מאוד להצליח בהם.
את תצליחי בהם..
כשאני נמצא בחוסר איזון או כשיש לי בעיה אם כאה או מכה כלשהי אני תמיד שואל את עצמי מה זה בא להגיד לי על עצמי ועל אוך חיי היום. נסי זאת.
כשאני מקבל את התשובה והסיבה בטוח שגם מגיע הפתרון. בסך הכל קראתי את אשר כתבת ויש לך ידע ואני מאמין ניסיון.
הגוף שלנו אומר לנו שאיננו מתנהלים באופן מאוזן בחיינו . ווהדרך שלו להגיד זה כאב או בעיה שאנו סובלים ממנה. איזור הבעיה או הבעיה עשויה לספק עבורנו את התשובה ולהביע את הסיבה הראשונית למצב.
בברכה
אבנר חי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההירדמות לאחר ארוחת צהריים - תגובה
אהוד סברדליק02/07/2011שלום ענת
הבעיה שאת מתארת קשורה לחולשה של מערכת העיכול בתהליך פירוק המזון למרכיביו החיוניים והטמעתם בגוף. לעיתים לבעיה זו מתלווה גם רגישות לקור, נטיה לסימנים כחולים בגוף אפילו ממכות קטנות, חשק רב למתוק או לפחמימות, זיכרון חלש לטווח קצר ,יציאות רכות, נפיחות בטנית . יכול להיות שיופיעו כל הסמפטומים או חלקם. לעיתים הדבר מצריך רק שינוי בתזונה ולעיתים טיפול דרך דיקור. בתור בסיס הייתי ממליץ לך לקנות מולטי אנזימים שאלו האנזימים שעוזרים בעיכול ופירוק המזון וכמו בני דודינו הערבים לשתות כוס קטנה של קפה עם הל ,רצוי ללא סוכר לאחר האוכל.
בתאבון ובהצלחה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאהוד
ענת03/07/2011שמעתי ממקום אחר שזה אכן יכול להית מחסור באנזימי עיכול. האמת, הדבר נשמע לי הזוי. איך יכול להיות שפתאום בגיל 24 אני חווה מחסור באנזימי עיכול? מצטערת, אבל זה נשמע לי לא הגיוני (גם לא ביולוגית), לכן אשמח להסבר בעניין.
כמו כן, אתה אכן מתאר את מה שאני חווה- רגישות לקור, חשק רב למתוק בזמן האחרון (ואני לא בחורה שאוהבת מתוק. הסבילות שלי למתוק מאוד נמוכה, ואני אפילו לא צורכת דברי מתיקה כלל. אפילו את התה שלי אני שותה ללא כל ממתיק- לא סוכר, לא דבש/סילאן, לא סוכרית. כלום. רק מים + עלים/תיון). בקשר לפחמימות- ייתכן. זה לא משהו ששמתי לב אליו. מה שכן אני אכן צורכת יותר פחמימות מרגיל.
בקשר לזיכרון- יכול להיות. לא יודעת. לא שמתי לב לזה.
יציאותיי אכן רכות, והבטן שלי אכן מעט נפוחה מרגיל.
הייתי שמחה לשמוע מהו מולטי האנזים הזה ואיפה אני יכולה לרכוש אותו?
אני לא שותה קפה כלל. לא מסוגלת. לכן, לא אוכל לשתות את הקפה עם ההל כפי שהמלצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאהוד - תגובה
אהוד סברדליק08/07/2011ירידה בעיכול ובאנזימים קשורה לתזונה לא טובה,אורך חיים לקוי ,לבעיות בריאות ,לגיל ועוד. ניתן לרכוש אנזימים לעיכול בכל חנות טבע. לאחר האוכל את יכולה לשתות תה ירוק והוא יעשה פעילות דומה או את התה הארגנטינאי "מטה".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההירדמות לאחר ארוחת צהריים - תגובה
אבנר חי03/07/2011שלום לך ושבוע טוב ענת
ההירדמות לרוב נובעת מאכילה עד אשר שבעים לחלוטין ואז נוצר מצב של כבדות וצורך בהירדמות. לעניות דעתי יש לבחון אכילה אשר מופסקת לפני שהתאווה מגיעה לסיפוקה.
כך גם הרמב"ם הציע.. לאכול פחות מתאוותנו..כך לקיבה קל יותר עם האוכל אשר אותו אכלת וקל לנו ובכך אפשר לעכל אותו נכון ובקלות יותר וללא הירדמות.
לכן עצתי היא לנסות לאכול לפני שהגעת במחשבתך למצב שאין מקום בקיבה אלא לסיים את האכילה רגע או יותר לפני שהגעת לזה שהקיבה מלאה.
צריך כוח רצון ומודעות לאכילה. אמני עצמך ולעניות דעתי תרגישי טוב יותר.
מניסיון שלי סיפרתי לך.!!
אבנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההירדמות לאחר ארוחת צהריים - תגובה - תגובה
אהוד סברדליק03/07/2011כמו כן הרמב"ם כתב "אכול מיימך ושתה אוכלך" והכוונה ללעוס את האוכל עד שכאילו הוא יהיה במצב נוזלי ולשתות בלגימות קטנות ולהעביר את המים בכל חלל הפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאבנר
ענת03/07/2011לשמחתי אני עושה את מה שאתה אומר.
אני לא אוכלת עד שאני "מפוצצת" ולא מסוגלת לזוז. אני אוכלת כדי לשבוע וזהו.
אני מכירה את המשפט של הרמב"ם, ובאופן די מפתיע אני עוסקת כפי שרשום (שמעתי על המשפט אחרי שהבנתי שככה אני עושה. כלומר, לא המשפט הזה הוא מה שגרם לי לאכול בצורה הזו).
אני אוכלת לאט, לועסת לאט, שותה מים תוך כדי הארוחה.
אני לא מהאנשים שבולעים את האוכל שלהם ללא היכר. לשמחתי. אני מודעת לכמויות אותן אני שמה על הצלחת, אותן אוכלת ואיתן מתמודדת. ולעתים גם את מה שאני שמה על הצלחת אני לא מסיימת כי אני מרגישה שמספיק לי.
תודה על העזרה, אבל מכיוון שאני עושה את זה אני לא מוצאת את זה כפיתרון יעיל עבורי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לטפל בזה
שלמה09/07/2011אחרי ארוחה כבדה כל הדם זורם לכיבה
מציע לך להעזר בהמצלות של דר טל כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)