מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שטיפות אףורד30/05/2012
שלום, מצטערת מראש על שאלה מוזרה, אבל הפורום שלכם נראה לי כמקום הכי מתאים לפתרון הבעיה שלי.
לפני כחצי שנה התחלתי לשטוף את האף עם סבון לפני השינה, לאחר שקראתי שפעולה פשוטה זו יכולה למנוע הדבקות במחלות ויראליות .אכן התוצאות היו מאוד מפתיעות - בחצי שנה הייתי חולה פעם אחת בלבד, לעומת 4-5 פעמים באותה תקופה בשנים אחרונות..בהתחלה שטפתי עם סבון נוזלי רגיל, ואז חשבתי שיותר בריא להשתמש בסבון טבעי שלא מכיל כימיקלים. אך לצערי, שימוש בסבון הטבעי גרם לי לנזלת אלרגית, התעתשויות וגרד. נאלצתי להפסיק ולחזור לסבון הנוזלי הרגיל (סבון ידיים).
יש לי 2 שאלות:
1.האם השימוש בסבון נוזלי רגיל עלול להזיק לרירית האף או בכלל לגרום נזק? (חשוב לציין, כי לאחר השטיפה אני מורחת שמן שומשום למניעת יובש באף).
2.האם ישנו חומר אחר (רצוי טבעי) שניתן להשתמש בו לשטיפות אף?
אשמח מאוד לקבל תשובה מפורטת.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטיפות אף - תגובה
אהוד סברדליק30/05/2012בסבון רגיל יש חומרים דטרגנטים שהם פוגמים בשומניות של העור ועלולים לפגוע ברירית האף בשימוש ארוך טווח.
את יכולה לנקות את האף בשימוש במי מלח .את התרסיס ניתן לקנות בכל בית טבע ובית מרקחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)