שטיפות אף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שטיפות אף
    ורד
    30/05/2012

שלום, מצטערת מראש על שאלה מוזרה, אבל הפורום שלכם נראה לי כמקום הכי מתאים לפתרון הבעיה שלי.
    לפני כחצי שנה התחלתי לשטוף את האף עם סבון לפני השינה, לאחר שקראתי שפעולה פשוטה זו יכולה למנוע הדבקות במחלות ויראליות .אכן התוצאות היו מאוד מפתיעות - בחצי שנה הייתי חולה פעם אחת בלבד, לעומת 4-5 פעמים באותה תקופה בשנים אחרונות..בהתחלה שטפתי עם סבון נוזלי רגיל, ואז חשבתי שיותר בריא להשתמש בסבון טבעי שלא מכיל כימיקלים. אך לצערי, שימוש בסבון הטבעי גרם לי לנזלת אלרגית, התעתשויות וגרד. נאלצתי להפסיק ולחזור לסבון הנוזלי הרגיל (סבון ידיים).
    יש לי 2 שאלות:
    1.האם השימוש בסבון נוזלי רגיל עלול להזיק לרירית האף או בכלל לגרום נזק? (חשוב לציין, כי לאחר השטיפה אני מורחת שמן שומשום למניעת יובש באף).
    2.האם ישנו חומר אחר (רצוי טבעי) שניתן להשתמש בו לשטיפות אף?
    אשמח מאוד לקבל תשובה מפורטת.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שטיפות אף

הוספת תגובה

• שטיפות אף - תגובה

אהוד סברדליק
    30/05/2012

בסבון רגיל יש חומרים דטרגנטים שהם פוגמים בשומניות של העור ועלולים לפגוע ברירית האף בשימוש ארוך טווח.
    את יכולה לנקות את האף בשימוש במי מלח .את התרסיס ניתן לקנות בכל בית טבע ובית מרקחת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו