האם יש הוכחה מבוססת לטיפול הומאופטי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יש הוכחה מבוססת לטיפול הומאופטי
    שלום ברקו
    16/12/2012

שלו רציתי לדעת האים יש הוכחות חותכות ליעילות ההומאופתיה לטיפול במצב רפואי כלשהו.
    האם ישנו מחקר ולו רק אחד שעומד בסטנדרט של עירפול כפול והשוואה לקבוצת פלסיבו המראה יתרון ברור מעל כול צל של ספק לטיפול הומאופטי בבעיה רפואית כל שהיא?
    אודה אם תוסיפו קישור או הפניה למאמר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם יש הוכחה מבוססת לטיפול הומאופטי - תגובה

עירית פרידמן
    16/12/2012

שלום אורי
    לשם מה אתה זקוק למחקר כזה?
    עירית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני רוצה להמליץ על טיפול בהפרעת קשב

שלום ברקו
    17/12/2012

אני רוצה להמליץ לחבר טיפול בהפרעת קשב. החבר טוען שלמרות שנעשו ניסיונות חוזרים ונשנים לא מצאו הוכחות חותכות ליעילות ההומאופתיה לטיפול במצב רפואי כלשהו.
    הוא גם אומר שבעוד שבפניה לדת או אמונה לא מעורבת גמול כספי, הטיפול בהומיאופתיה הוא עבור תשלום. והוא אמר לי שאם אני מתכוון להמליץ על טיפול לאדם אחר עליי לדעת קודם כל שהטיפול פועל יותר מאשר אמונה בלבד (כי יש כסף שמעורב בתהליך) , אחרת הוא הגדיר זאת כשרלטנות.
    אמרתי לו שלי יש ניסיון מצוין עם שתי בעיות שטופלו בהצלחה בהומיאופתיה אך הוא אמר שאם אן הוכחה כללית לאפקטיביות, היחיד שאני יכול להמליץ לו על הטיפול הוא אני.
    אמרתי לו בביטחון רב שיש הוכחות רבות לכך שהומיאופתיה עובדת והוא אמר לי שאציג ולו רק אחת. וזה הבסיס לבקשה.
    • בעקבות שיחה זו גם אני כבר לא בטוח בכך שהשיפור במקרה האישי שלי באמת נבע מהטיפול ולא מגורמים אחרים. חשוב לי לדעת באופן אישי האם מדובר בטיפול שעובד יותר מאשר פלסיבו , לדעת האם הטיפול הוא מבוסס על דת או אמונה או שהוא הוכח כיעיל.
    תודה אורי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני רוצה להמליץ על טיפול בהפרעת קשב - תגובה

עירית פרידמן
    17/12/2012

שלום אורי
    מניסיוני כל האנשים שמבקשים מחקרים הם קטני אמונה שבסוף בכל מקרה לא יגיעו לטיפול הומאופתי.
    אז אני ממש לא מתאמצת עבורם .
    אם לחבר שלך לא הספיקה המלצה שלך ממקור ראשון, גם ערימה של מחקרים לא תשכנע אותו.
    הייתי שמחה מאד להסכים עם חברך שמעורב פה הרבה כסף ובדת לא. לצערי הרב חשבון הבנק שלי ושל עמיתי אומר משהו אחר והכספים שמתגלגלים בישיבות ובבתי הכנסת אומרים ההיפך.
    המלצתי לך לאפשר לו לבחור בדרך שמתאימה לו ולקוות לטוב.
    בכ"א אם אתה רוצה מאמרים תמצא רשימה באתר האגודה להומאופתיה קלאסית.
    כל טוב
    עירית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עירית תודה על תגובתך

שלום ברקו
    17/12/2012

עירית תודה על תגובתך
    לצערי לא ענית על השאלה שנשאלת
    האים קיימת הוחכה מחקרית מבוססת לאסקלה ההומאופטית או לא?
    אם אכן קיימת אנא הפני אותי למקור ספציפי.
    תודה
    אורי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עירית תודה על תגובתך - תגובה

עירית פרידמן
    17/12/2012

אין לי אפשרות לצרף לינקים בתשובות שלי כאן ולכן שלחתי אותך לאתר האגודה אותו תמצא בקלות בגגול. שם תחת "מהי הומאופתיה" תכנס ל"מחקרים". יש שם מספיק חומר.
    בהצלחה
    עירית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעניין למה מחקו את הפסט שלי

שלום ברקו
    18/12/2012

בכתבי אפלטון מציג סוקרטס סוגי שקר. האחד שקר שמבוצע בכוונה כדי להטעות והשני שקר שנובע מחוסר הבנה או העדפה של אידאה אחרת על פני האמת. סוקרטס מראה שדווקא שקר הנובע מאי דבקות באידאת האמת הוא חמור יותר.
    לצערי בחרו להוריד את הפוסט שכבתי בפורום זה.
    אני תוהה למה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צנזורה על ביקרות עניינית ?

שלום ברקו
    18/12/2012

יתרה מזאת , הרפואה המשלימה פטורה מחובת הוכחה של יעילותה ,היא אף פטורת עצמה מחובת הוכחה של חוסר נזק פוטנציליה.
    בנוסף אנה פתוחה לביקרות עיניינית ע"י צנזורה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו