פגיעת שוט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פגיעת שוט
    גבע
    16/03/2014

שלום.
    רציתי לשאול האם רפואה משלימה יכולה לעזור בפגיעת שוט עקב תאונת דרכים .
    אם כן באיזה טיפולים ?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פגיעת שוט

הוספת תגובה

• פגיעת שוט - תגובה

אהוד סברדליק
    16/03/2014

שלום גבע
    המונח הנכון הוא צליפת שוט. זוהי חבלה שנגרמת בד"כ מהתנגשות שתי מכוניות דבר שגורם לתנועה חזקה ואגרסיבית של הצוואר ופגיעה ברקמות ואיברים חשובים שנמצאים שם. לבעיה זו יש מענה ברפואה הסינית אתה מוזמן לקרוא מאמר שכתבתי בנושא ונמצא באתר זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאמר בנושא צליפת שוט

גבע
    17/03/2014

תודה.
    אנא שלח לי קישור למאמר , לא הצלחתי למצוא את המאמר באתר.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאמר בנושא צליפת שוט - תגובה

אהוד סברדליק
    17/03/2014

מהי צליפת שוט ?

צליפת שוט - whiplash הנה חבלה שנפוצה בתאונות דרכים בעקבות פתאומיות המכה של המכונית הפוגעת. הכוח בתנועה הפתאומית גורם לחבלה בצוואר שמתבטאת בפגיעה בשרירים, חוליות ועצבים . החבלה תתבטא בתסמינים רבים החל מכאבי עורף,כתפיים וראש, קושי בתנועה , פגיעה בחוליות הצוואר ופגיעות עצביות כגון חוסר תחושה,נימול או זרמים בידיים (העצבים שמעצבבים את הידיים מתחילים בצוואר). כמו כן פגיעה בראש יכולה לגרום לסחרחורות, רעשים באוזניים ועוד.

הצוואר הנו מקום רגיש ובעייתי לטיפול. הוא מהווה את צוואר הבקבוק והמקום שמחבר בין המוח כמערכת העצבים ששולטת בתפקודי גופנו ובין הגוף ושאר המערכות שמזינות את מוחנו בשל כך נמצאים בצוואר כלי דם רבים ,ומרכזים עצביים והורמונאליים. ביחס לחשיבותו הוא יחסית פחות מוגן ע"י שרירים או עצם. ניסיון לרפא ישירות את האזור לעיתים רבות מחמיר את הבעיה ומגביר את הנפיחות , הכאב וההקרנות לידיים ואנשים רבים שהגיעו אלי לאחר המלצות אלו ראו החמרה בבעייתם והנטייה של רובם היא לקבע את התנועה של העורף דבר שבטווח ארוך יצור נזק .

צליפת שוט מבט דרך עיני הרפואה הסינית
    למטופלי אני משווה את צליפת השוט לצונאמי שראינו את כוחו העצום ביפן ובתאילנד בשנים האחרונות. רעידת האדמה היא מכה חזקה מאוד של אנרגיה שיוצרת תנועת אנרגיה חזקה ,תנועת שאינה מורגשת כמעט במעמקי האוקיינוס שם מתרחשת הרעידה המקורית אלא מתחילה לנוע כגל. רק במקום שבו תנועת אנרגיה נחסמת דבר שקורה באזור החוף האנרגיה הגלית מתנפצת ויוצרת הרס. גל האנרגיה בתאונה מתחיל באמצע הגב, חלק ממנו נספג בגוף ויוצר גל בעמוד השדרה שמתנפץ בצוואר הבקבוק שהוא הצוואר וקצה הגולגולת ויוצר כאוס במערכות העדינות שקיימות באזור ומכאן הסימפטומים הרבים.

צליפת שוט אסטרטגיית הטיפול

כל ניסיון לרפא את הצוואר בתנועה ובלחיצות באזור יגרום להוספת אנרגיה נוספת למקום עם עודף אנרגיה ומכאן להגברת הבצקת הכאב והסבל. הדרך הנכונה היא קודם בהוצאת עודף האנרגיה מאזור הצוואר והעורף ורק לאחר מכן הזרמת דם ואנרגיה לאזור בכדי להתחיל בתהליך הריפוי.
    מומלץ מאוד כמה שיותר מהר לאחר התאונה למרוח משחת רסקיו רמדי או טראומהיל שהן משחות מעולות לטיפול בטראומות נפשיות ופיזיות.

צליפת שוט טיפול דרך דיקור סיני

אקופונקטורה מצוינת לטיפול הן בהוצאת האנרגיה העודפת החוצה, הן בסימפטומים המציקים כגון כאבי עורף,כאב גב עליון, בחילות, הקרנות לידיים ובטראומה הנפשית. כמו כן לאחר הניקוז החוצה הדיקור יניע את הדם ויתחיל בתהליך השיקום. ברוב המקרים הדיקור נעשה באזורים מרוחקים מהצוואר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול ברפאה משלימה- צליפת שוט

גבע
    17/03/2014

תודה ששלחת לי את המאמר.
    עברתי תאונת דרכים שהוכרה כתאונת עבודה ומאז אני סובל מצליפת השוט שקיבלתי .
    עברתי מספר גדול של טיפולים פיזיוטרפיים שלא עזרו , עברתי טיפולים ברפואה משלימה שהקלו עלי את הכאב , אני מבקש לשאול כיצד אני משכנע את קופת חולים / ביטוח לאומי לשלוח אותי לטיפולים ברפואה משלימה מאחר והרופאים גם בקופת חולים וגם בביטוח לאומי טוענים שזו רפואת אלילים שאינה עוזרת במקרה כמו שלי ואינם מוכנים להפנות אותי לטיפוליים האלה וכמובן לממן אותם במסגרת תאונת העבודה .
    אנא עזור לי , איך לשכנע אותם ,
    תודה

גבע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו