האם יש תחליף טבעי לתרופות מסוג SSRI?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יש תחליף טבעי לתרופות מסוג SSRI?
    דן
    26/09/2016

שלום

אני משתמש מזה כמה שנים בתרופה לוסטרל בעיקר בגלל חרדה והתקפי פאניקה, כמובן שגם למצב רוח, אבל הסיבה העיקרית שהביאה אותי לשימוש בתרופה קונבנציולית זה בגלל ההתקפי הפאניקה.
    זה לא העלים הכל, אבל בהחלט אפשר לומר שהתקפי פאניקה אין לי.
    העניין הוא שמאז שאני משתמש בתרופה עליתי לא מעט במשקל, ואני חושב שזה גם בגלל התרופה, ועל אף שאני לא אוכל יותר מפעם, וכן כיום אני עושה הליכות באופן קבוע, עדיין יש את הבעיה עם המשקל.
    רציתי לנסות להפסיק את הלוסטרל (קיבלתי את זה מרופא המשפחה), כמובן בהדרגה.
    קראתי שיש תוספים שיכולים להוות תחליף לא רע לתרופות ממשפחת ה SRRI כמו הלוסטרל למשל, ומועילים לחרדה ודכאון ומניעת התקפי פאניקה.
    אשמח לקבל הכוונה ועצה בעניין, מה מומלץ לעשות.

ספציפית יצא לי לקרוא על 4 תוספים:

1. BCM-95 Bio-Curcumin
    2. SAM-e (מחירו יקר)
    3. L-Tryptophan
    4. היפריקום (על זה קראתי שיש גם תופעות לוואי, והוא פחות מתאים לחרדה אלא מועיל יותר לדכאון)

מה מהם מומלץ? ומה המינונים המומלצים בשביל להשיג תועלת ממשית, ולהחליף את הלוסטרל.

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם יש תחליף טבעי לתרופות מסוג SSRI? - תגובה

עירית פרידמן
    27/09/2016

טיפול הומאופתי יכול לטפל בשורש שהביא אותך לחרדה וע״י כך לייתר את הצורך בתרופות שאתה לוקח.
    כאשר יש אינדיקציה לכך שהטיפול ההומאופתי עושה את העבודה אפשר להוריד את התרופות הפסיכיאטריות בהדרגה. וכך תופעות הלווי ייעלמו גם הן.
    תוספי מזון למיטב ידיעתי לא מטפלים במצבי חרדה בצורה טובה.
    כל טוב
    עירית פרידמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש תחליף טבעי לתרופות מסוג SSRI? - תגובה

אהוד סברדליק
    28/09/2016

שלום דן
    מניסיוני טיפול רק בתוספים טוב לאנשים עם חרדה קלה או בינונית קלה. לחרדות קשות הוא חייב להתלוות עם טיפול תרופתי קונבנציונלי. כמו כן כמו לתרופות המערביות לוקח כמה שבועות להשפעה ,לתוספים ולצמחים לוקח כמה שבועות להשפיע. בכל מקרה יש לעשות את ההתאמה של התוספים בפיקוח של מטפל מוסמך ומיומן.
    לגבי העליה במשקל ייתכן מאוד שבעיית העליה במשקל שלך קשורה לתזונה שאינה במשך כל היום אלה רק פעם אחת , דבר שיוצר אכילת יתר ובעיות עיכול נוספות כגון פגיעה ביציאות, נפיחות בבטן וקושי להתרכז וריח רע מהפה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו