מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינהברי29/12/2009
לאורך כל ימי חיי אני לא זוכרת כי ישנתי לילות רצופים או שלווים. חלומות תמיד הפריעו לי לשינה ואני זוכרת כמות לא מבוטלת של חלומות בלילה (בין 1 ל7 חלומות בלילה). אני מתעוררת לפחות 3 פעמים בלילה וקשה ל נורא להרדם חזרה, לפעמים זה לוקח גם שעות.
לאחרונה המצב מחמיר וחשבתי להתחיל לקחת כדורי שינה טיבעיים.
דעתכם בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה
עירית פרידמן29/12/2009שלום ברי
למיטב ידיעתי אין דבר כזה-"כדורי שינה טבעיים". כל חומר שיפיל עליך שינה באופן חיצוני איננו טבעי לגוף.
טיפול הומאופתי הוא דרך שמפעילה את הכוחות הטבעיים של הגוף ללא התערבות של חומר משרה שינה.
רמדיס הומאופתיות עוזרות מאד לטפל בבעיה. אני אומרת את זה מנסיון אישי ומחוויות של מטופלים.
אז זוהי ההמלצה שלי לפני שתתייאש ותתחיל לקחת כל כדור שהוא.
כל טוב
עירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברי
יפה שמעוני30/12/2009שלום רב,
לא כתבת את גילך. בעיות שינה בגיל מעבר יכול להיות על רקע הורמונלי ויש לטפל בכך.
גם חוסר ויטמינים ומינרלים יכול לגרום להפרעות שינה.
תזונה נכונה גם חשוב. לא לאכול חלבונים 3 שעות לפני השינה, לדוגמא.
אני מצרפת לך כמה טיפים לטיפול בבעיות שינה מתוך כתבה שלי באינטרנט.
12 טיפים לשיפור איכות השינה
1.שימרו על סדר וקביעות במחזור העירנות-שינה. לכו לישון וקומו בשעות קבועות, כדי שלא "לבלבל" את השעון הביולוגי.
2.פעילות גופנית מעלה את רמת האדרנלין בדם, ומקשה על ההירדמות. סיימו את ההתעמלות לפחות שלוש שעות לפני השינה.
3.לכו לישון רק כשאתם חשים עייפות, ולא כי משעמם או עצוב לכם.
4.הוציאו את השעון מחדר השינה. רבים נוטים לעקוב אחרי המחוגים הזוחלים לאיטם במהלך "לילות לבנים" ; פעולה מלחיצה, שמקשה עוד יותר על ההירדמות.
5.ייחדו את חדר השינה לשינה בלבד. כל פעילות אחרת ; כמו קריאה או עבודה מקומה בחדר אחר של הבית. בנוסף, צרו תנאים אופטימליים להירדמות: מיטה נוחה, טמפרטורה מתאימה (לא חם ולא קר מדי), אפלולית נעימה, איוורור נאות וכו'.
6.בררו עם מומחה האם נטילה של הורמון המלטונין, שמסדיר את השעון הביולוגי במוח - עשויה לעזור לכם, והסתייעו בו במידת הצורך (בארה"ב ניתן לרכוש אותו ללא מרשם רופא, אך בארץ הוא אסור לשימוש ; אלא באישור מיוחד של משרד הבריאות).
7.לימדו תרגילי הרפיה ורגיעה (כולל מדיטציה). בניגוד למקובל לחשוב ; את התרגילים יש לעשות במשך היום, ולא לפני השינה. מחקרים מצאו, כי נדודי שינה נגרמים ממצב של היפר-עירנות, ולאו דווקא מבעיה בשינה עצמה.
8.אם אינכם נרדמים כעבור 15-20 דקות ; צאו מהמיטה, עשו תרגילי הרפיה, שתו משקה מרגיע (תה פסיפלורה, למשל), השתמשו בשמנים אתריים מרגיעים ; כל דבר שיסיח את דעתכם מהעובדה שלא נרדמתם. חיזרו למיטה רק כשאתם מרגישים מוכנים לשינה.
9.לפני השינה, השתדלו להימנע מלשאול את עצמכם האם תצליחו להירדם. זה מרחיק מכם את השינה.
10.כל מחסור תזונתי עלול לפגום בשינה. בידקו, למשל, האם חסר לכם סידן (חיוני לפעילות תקינה של השרירים והעצבים) אבץ או אשלגן; וכן ויטמין 6B, מגנזיום ופחמימות, הקשורים לחדירת החומצה האמינית טריפטופן למוח (ממנה הוא מייצר את המלטונין). לכן, לפני השינה, כדאי לאכול פחמימות.
11.ארוחת הערב המומלצת תכיל ירקות, גבינה, ביצה, חומוס או טונה ולחם מלא. גם שיבולת שועל עשויה לסייע. הימנעו משתיית משקאות ממריצים כמו תה, קפה או קולה, כמות המזון ושעת ארוחת הערב המומלצות הן אישיות. בידקו מה עוזר לכם להירדם, והתמידו בכך.
12.הימנעו מנטילת תוספי מזון שמעלים את האנרגיה לפני השינה. כמו: ויטמין C, אנטי אוקסידנטים למיניהם, 10Q, ג'ינסנג ועוד.
חלומות פז,
יפה שמעוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)