מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התייעצותviolleta08/10/2010
שלום למערכת טבעוני,
אני פונה אליכם כי אין לי אל מי לפנות ולהתייעץ, אולי אתם תוכלו לייעץ לי משהו חיוני וחיובי.
אני נורא רוצה להתייעץ בקשר לנושא אחד ולקבל את דעתכם המקצועית. כרגע אני מתגוררת בטורונטו ואין לי עם מי להתייעץ פה והאנגלית שלי לא הכי מרשימה, אז התשובה שלכם בהחלט חשובה לי.
אני בת 24 , יש לי מספר שנים חומציות יתר בקיבה ,כאשר כל פעם הכאבים הלכו ונהייו חזקים יותר ויותר. הלכתי למלא רופאים וגם גסטרונולוגים , עשיתי אנדוסקופיה והרופא אמר שאין לי כלום ונתן לי מרשם תרופות, כל הקטע הוא ששום תרופה לא עוזרת ולפעמים מגבירה אפילו את הכאבים מתחת לבית החזה, אני מרגישה איום ונורא בפני הרופאים שחושבים שמה שאני מרגישה זה לא אמיתי ואני מבזבזת את הזמן שלהם.
החלטתי ללכת לנטורופתית, היא שמה אותי על דיאטה קפדנית: בלי גלוטן, מוצרי חלב, בשר וכו'. כיום זה כבר החודש החמישי ואני לא מרגישה שיפור משמעותי.
הנה כל מה שנטלתי
oregano oil tablets, VITAMIN A , ADRENAL SUPPORT, ENDEFEN, magnesium, PROBIOTIC, IRON, #VSL3, HEALTHY HORMONE BALANCE
לא לקחתי הכל ביחד, אלא כל כמה מהם לאורך 4-3 חודשים.
כרגע אני לוקחץ פרביוטיקה, מגנזיום, לגלוטמין, ואנזימי עיכול(לבלב). הנטור' אמרה שצריך קודם להסיר את הזיהום הפטרייתי ואח"כ לרפא, כרגע אני בשלב הריפוי ואני לא מרגישה שיפור. קראתי באתרים ישראלים שניתן לרפא או לעזור עם תמציות צמחי מרפא והיא אמרה שהיא לא מאמינה בריפוי עם צמחים, כלומר על כל דבר כזה או אחר אני הגעתי למבוי סתום איתה כי כל פעם היא שוללת מה שאני אומרת.
יש לי מן עוותויות במעיים מלווה עם רעשים רועשים ואח"כ זה עולה כלפי מעלה מתחת בית החזה עם פולסים של כאבים נוראים.
האנזימים עזרו קצת אבל לא ממש הרבה.
אני די אובדת עצות. אולי אתם יכולה לייעץ לי על משהו, מה שזה לא יהיה, פשוט העיקר שזה יעזור לי לשחרר את הכאבים הנוראים האלו.
דבר נוסף שאני הכי מתביישת בו ומה שגורם לי להיות סגורה מפני הציבור זה הרעשים שהבטן עושה אולי תוכלי להציע משהו לזה גם.
(אם יש לכם רעיון מסויים או משהו שאתם חושבים לנכון שאני צריכה להגיד לנטור' אתם יכולים לומר לי ואני אגיד לה.)
אני מאוד מקווה שתוכלו לענות לי על זה,
תודה מקרב לב ויולטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות - תגובה
עירית פרידמן08/10/2010שלום ויולטה
היום בעידן הרשת ומצלמות רשת את יכולה לגור בטורונטו ולהתייעץ עם מטפל מומחה בת"א בעברית שוטפת.
אני טיפלתי בדרך זו במספר ישראלים בחו"ל בהצלחה רבה.
לגבי הדיאטה שלך-למרות שאינני נטורופתית, אני חושבת שאחרי 5 חודשים צריך היה להסתמן שינוי. אם אין שום שינוי נכון לחשוב על כיוונים נוספים/אחרים. טוב עשית שהעלית אפשרויות נוספות. תגובת המטפלת שסגרה את הגולל על מה שהצעת לא נראית לי נכונה.
יש דרכים שונות לטפל בכל בעיה ותמיד צריך למצוא את הדרך הטובה ביותר עבורך .
אני יכולה להציע לך טיפול הומאופתי שהוא קל ונוח ליישום ולא מחייב שינויים באורח החיים.
אני מציעה לך לקרוא על טיפול הומאופתי ואם יהיו לך שאלות נוספות את יכולה לחזור אלי כאן או במייל.
כל טוב
עירית פרידמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות - תגובה
אהוד סברדליק08/10/2010האם יש עייפות אחרי האוכל , גזים וצרבות שבאות אחרי האוכל או אי נוחות בקיבה ?
האם הצרבות, כאב הבטן או אי הנוחות מעירים אותך בלילה ?
אשמח לקבל כמה תשובות בכדי לעזור לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
violleta10/10/2010תודה רבה על כל התגובות שלכם,
שלום דוקטור אהוד סברדליק, הנה התשובה לשאלותיך: יש לי תחושה שמשהו זז בבטן התחתונה (מעיים) יחד עם התכווצויות, לאורך כל היום, ואז זה עולה כלפי מעלה למתחת לבית החזה עם פעימות של כאבים וזה גם נורא שורף מבפנים, והבטן עושה רעשים. זה נהיה יותר גרוע כשאני נשכבת במיטה ואני מתעוררת מהכאבים.
אני אוכלת בכמויות קטנות והבטן ממש מתנפחת כאילו אכלתי הרבה
כמו שאמרתי מקודם הנטרופתית נתנה לי אנזימים וזה לא הכי עוזר לי.
אני מקווה שתוכל לייעץ לי על משהו כי הכאבים ממש בלתי נסבלים.
תודה מקרה לב,
ויולטה
(אהה נזכרתי בעוד משהו אולי זה יעזור להבחנה, יש לי מן גוש ליחה שלא יוצא מהפה ומפריעה לי לבלוע וגם גורמת לפעמים לכאבים בעת בליעה (סליחה שאני נשמעת גועלית) אני מנסה להוציע את זה עם בכוח בעזרת אצבעות אבל ללא הצלחה. התחושה היא של משהו שנמצא בגרון ולא יוצא. יש לי מן טעם מלוח כזה בפה ומספר פעמים היתה לי דלקת שקדים שבה ירקתי רוק מלוח וטופלתי בפניצילין. )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
אהוד סברדליק10/10/2010לויולטה שלום
ראשית לכל אני ממליץ לך ללכת לגסטרולוג ,רופא שמומחה בבעיות מערכת העיכול והקיבה וזאת כי יש לשלול בעיות אקוטיות ומסכנות חיים שנגרמות מצרבות, ייתכן ובשלב ראשוני גם נוגדי חומצה מערביים הם הכרחיים.
בעייתך נגרמה כנראה ממעבר לארץ חדשה שגורם לקשיי הסתגלות ולמתח נפשי רב בעיקר אם אינך יודעת את השפה דבר שמקשה על תקשורת והסתגלות.
מומלץ לקחת נוגדי חומצה בכדי להרגיע את מערכת העיכול ולהתחיל במשך חודש לשתות חצי ליטר של מיץ מכרוב שעשיר בגלוטמין שמשקם רקמות, מלבד זאת יש חשיבות רבה לאקלם אותך בארץ חדשה ע"י לימוד השפה, מציאת חוג שיפגיש אותך עם אנשים מקומיים ושיחות עם פסיכולוג שיעזור לך בשיחרור מתחים. פעילות גופנית אירובית טובה אף היא לוויסות לחצים ומתחים.
אני מאחל לך בריאות וכל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)