מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
תשובה
ענת21/03/2011תודה על התשובה המהירה!
אני סובלת מקור. אני לא אנמית, למרות שכדוריות הדם האדומות שלי יחסית נמוכות. אני אדם יחסית רגוע, שכן יכול לשבת שעות וללמוד. אין לי צורך בנטילת ברזל/ B12/תוספי תזונה שונים.
הדברים היחידים שאני נוטלת הם כדורי פרוביוטיקה וויטמין D.
שוב תודה! אתם עונים פה ממש מהר :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשפר ריכוזענת21/03/2011
אני סטודנטית ואני מוצאת שקצת קשה לי לפעמים להרכז כשאני לומדת בבית.
האם יש איזה משהו שאני יכולה לעשות על מנת לשפר את הריכוז?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשפר ריכוז - תגובה
אהוד סברדליק21/03/2011שלום ענת
ראשית לכל רצוי לישון טוב בלילה שינה של לפחות 6 שעות ושתתחיל לפני חצות. חסר בשעות שינה מקשה על ריכוז זיכרון וחשיבה. מומלץ לאכול 5-6 ארוחות קטנות במקום שתיים או שלוש ארוחות גדולות שרוב האנשים הופכים לישנוניים אחריהם. לפני מבחנים הקפידי להוריד ממתקים ומאפים מקמח לבן ולאכול תפוח או אגס עם שש חתיכות אגוז מלך או שקד דבר שיתן לך סוכר בדם ברמה מאוזנת ויתן דלק למוח.
מעבר לכך יש לעשות לך אבחנה אישית בכדי להבין את מצבך הייחודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ענת21/03/2011אני ישנה לפחות 7 שעות בלילה.
אני לא צורכת מתוקים וקמח לבן כלל באופן כללי.
אני לא אכלנית גדולה, אבל כשאני רעבה אני אוכלת, ולרוב גם לא בכמויות גדולות המכבידות עליי.
בקשר לתפוח- אני לא אכלנית גדולה של פירות. ואכן, אם אני אוכלת פרי אני מעדיפה תפוח או אגס (האגס הוא אורגני כיוון שאנחנו מגדלים עץ בבית). אבל אני לא אוכלת כל יום פרי. לא תמיד מתחשק לי :/
אני יודעת שלרוב צריך אבחנה אישית, אבל הייתי רוצה לדעת האם ישנה אפשרות של צמחי מרפא, לפחות לתקופה זו. משהו כמו פרחי באך שאני לוקחת לפני בחינות על מנת להפחית חרדה. לפחות עד שאספיק לכת לנטורופת שלי להתייעצות...
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
אהוד סברדליק21/03/2011שלום ענת
אני שמח שהרגלי חייך בריאים זה יוצר אצלך יסוד בריא וחזק. צמחי מרפא רבים טובים ללימוד אבל צריך להבין אם לתת לך צמחים ממריצים גינסנג סיבירי כי את אדם עייף ושקר לו כל הזמן, צמחים מחזקי דם דאנג גוי כי את אנמית או צמחים מרגיעים כמו פסיפלורה והומולוס כי את חסרת מנוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ענת21/03/2011תודה על התשובה המהירה!
אני סובלת מקור. אני לא אנמית, למרות שכדוריות הדם האדומות שלי יחסית נמוכות. אני אדם יחסית רגוע, שכן יכול לשבת שעות וללמוד. אין לי צורך בנטילת ברזל/ B12/תוספי תזונה שונים.
הדברים היחידים שאני נוטלת הם כדורי פרוביוטיקה וויטמין D.
שוב תודה! אתם עונים פה ממש מהר :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
אהוד סברדליק21/03/2011האם את סובלת מנשירת שיער ? יובש בעור ? נקודות שחורות או סחרחורת בקימה משכיבה לישיבה ?
האם יש לך חשק למתוק ? עייפות או מלאות לאחר אוכל ?
אילו תופעות יש לפני הווסת או לאחריה ? האם את סובלת מכיווצי שרירים היכן שהוא בגוף ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות לשאלות
ענת21/03/2011האם את סובלת מנשירת שיער ?
*נשירה ממש מעטה. בעיקר במקלחת.
יובש בעור ?
*כן. בעיקר בידיים ובפנים. חשוב לציין כי כל יום אחרי המקלחת אני מורחת את הגוף בקרם גוף.
נקודות שחורות או סחרחורת בקימה משכיבה לישיבה ?
*לא ולא. אלא אם כמובן אני קמה בבהלה ואז זה עובר תוך שניות ספורות.
האם יש לך חשק למתוק ?
*מכיוון שתהרגלתי לא לצרוך מתוק לא זכור לי מתישהו חשק למתוק. וגם כשאני אוכלת מתוק אני לא יכולה לאכול את זה עד הסוף כי זה מגעיל אותי (אפילו תמר מיובש, למרות שאני מאוד אוהבת, אני כמעט ולא אוכלת בגלל שזה מאוד מתוק לי. ואני לא קונה פירות יבשים מסוכרים)
עייפות או מלאות לאחר אוכל ?
*לרוב לא. אם יש עייפות זה רק לאחר ארוחות מאוד גדולות כמו ארוחות משפחתיות בסופ"ש. בקשר למלאות- אני לא אוהבת לקום משולחן האוכל בהרגשה שאני "מפוצצת". לכן אני אוכלת רק עד שאני מרגישה שזה מספיק לי.
אילו תופעות יש לפני הווסת או לאחריה ?
*אין לי תופעות מיוחדות. אולי מעט עלייה במשקל לפני, אבל לא משהו שראוי לציון או לא משהו קבוע. חשוב לציין בנקודה זו כי אני נוטלת גלולות.
האם את סובלת מכיווצי שרירים היכן שהוא בגוף ?
לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות לשאלות - תגובה
אהוד סברדליק21/03/2011הייתי מרכיב לך פןרמולה של צמחים שמחזקים את הדם ובנייתו מיכוון שלפי התסמינים שאת מתארת את סובלת מחסר דם לפי הרפואה הסינית וכמו כן ההייתי נותן צמחים שמניעים דם לקצוות הגוף כאשר הראש הוא גם סוג של קצה ולכן הדם אינו מזין כראוי את ידייך וראשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו
ענת21/03/2011אם ניאעייפה לאחר הארוחה זה לא מייד, אלא מגיע כשעה לאחר סיום הארוחה. לרוב מנוחה של חצי שעה גג מאוששת אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו - תגובה
אהוד סברדליק21/03/2011צמחים מחזקי דם כגון סרפד ליקוריץ,דאנג גווי ,אסטרגלוס וגינסנג סיבירי עם צמחים שמניעים דם לקצוות כגון רוזמרין, גינקו בילובה ומוסיף פסיפלורה ופשטה שרועה לזיכרון והריכוז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ענת21/03/2011איפה אני יכולה לרכוש אותם? או שאני צריכה להגיע במיוחד לנטורופט?
ושאלה נוספת- רשמת "פישטה" האם זה פשתן רגיל אותו אני שמה בסלט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה - תגובה
אבנר חי21/03/2011שלום ענת
בעברי סבלתי מקור, למדתי עם הזמן להתמקד במעשי או
להמנע מהמחשבה על קור או על חום
ניתן להגיע לזה ע"י מדיטציה וחקירת המודעות ובעיקר להמנע מהחשש שאולי יהיה לי קר או חם , פשוט נמנעים מלחשוב על זה
חג שמח
אבנר חי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ענת21/03/2011אני באמת לא שמה לב לקור כשאני שקועה בלימודים, אבל לפעמים אני לא שולטת בזה.
אנסה להקפיד לא לחשוב על זה. אולי זה באמת יעבוד, כמו שאתה מציע. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)