מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התייצעות לגבי המלצה של נטורופתיתאור03/06/2011
שלום רב!
אני בת 26. לקחתי גלולות מסוג יסמין במשך מספר שנים, עם הפסקת הגלולות, בכדי לנסות להיכנס להיריון, התחיל אצלי אקנה בפנים, בגב ובכתפיים. לאחר נטילת אנטיביטיקה ותכשירים למיניהם והיכרות עם הפורום הנפלא הזה, פניתי לכיוון של הרפואה המשלימה.
הומלץ לי להתחיל בדיקור, בשילוב של נתורופתיה הנטורופתית שאלה אותי לגבי קצב חילוף החומרים שלי, ואמרה שהוא לא סדיר ושצריך להגדיל את התדירות של היציאות לפעם ביום. היא נתנה לי תפריט מאוד קפדני שמכיל בעיקר קיטניו וודגנים מלאים וכן הרבה ירקות.
היא אמרה לי להימננע לחלוטין מבשר ומעוף, ודגים לצרוך עד 3 פעמים בשבוע. אני נמצאת ביום השלישי של התפריט החדש, וחוששת שלא אוכל לעמוד בכל ההגבלות הללו, בעיקר לגבי אכילה של בשר ועוף.
אשמח להמלצתכם והאם נראה כי ההמלצה שקיבלתי היא הנכונה ביותר למצבי.
שבת שלום,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייצעות לגבי המלצה של נטורופתית - תגובה
אהוד סברדליק03/06/2011שלום אור
שאלתך חשובה מאוד מיכוון שהיא מייצגת תהליך שקורה בין מטופל ומטפל ויש להבינו וללמוד ממנו.
עקב בעיה שממנה את סובלת החלטת לפנות למטפל אלטרנטיבי לטיפול, אך הטיפול שמצריך שינוי דרסטי באורך החיים קשה לך ובשל כך את מחפשת תשובות אחרות אצל מטפלים אחרים בכדי לשמוע דעות אחרות מהמטפלת שבחרת.
אני חושב שאם בחרת מטפלת שאת סומכת עליה ויש לך אמון בדרכה עליך ראשית לכל ללכת בדרך שבחרת מבלי להתחיל לשמוע דעות סותרות מהצד שיבלבלו אותך ויקשו על המטפלת שתהיה עסוקה בתמיכה בשיטתה אל מול שאלות חוזרות ונשנות של מטופל שכל פעם שמע על דרך אחרת.
כמובן שכאשר יש לך קושי עם שיטה מסוימת עליך לעדכן בכך את המטפלת ולהיוועץ עימה אולי תוכלו למצוא ביחד פיתרון מתאים. בכל טיפול ושיטה יש למטופל קשיים שעליו להתמודד עימם והדרך הראשונה לעשות זאת היא בהיוועצות עם המטפל. אני נתקל במטופלים מסוימים שנעים בין שיטה לשיטה ,מטפל למטפל וברגע שיש קושי עוברים לשיטה הבאה.
אין זאת אומרת שעליך להיות חסידה שוטה ולהשאר תמיד בדרך או שיטה מסוימת כעיוורת אך עליך לנסות את השיטה וברגע שאת מרגישה שהמטפל אינו עוזר לך להתמודד עם הקשיים (ושוב לעזור להתמודד אינו אומר לעשות את העבודה במקומך) ואתם לא מתקשרים או שלאחר כמה טיפולים שקבעת עם המטפל אינך רואה שינוי כדי שתבחרי שיטה,מטפל ודרך אחרת שאיתה תצטרכי להתמודד וללכת בדרך בהתייעצות ובליווי המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)