מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אז אם כך
גן09/11/2011אני לא צריך לפחד ממצב שבו אני "מאבד את הקריירה" או "כורה לעצמי בור ונפל לתוכו" במידה ואני מחליט לפהסיק את הטיפול?
ואיך זה שאחרי חודש של יוגה, אלכסנדר, כירופרקטיקה, הפחתה משמעותית בכמות האימונים בגיטרה והקפדה על יציבה נכונה, אני עדיין מרגיש ביד שמאל נימול וכאבי גב? אמנם אומריםם לי שאלה כאבי צמיחה, אבל כל כך הרבה זמן?
סליחה על ההצקה, אבל אחרי השיחה שהיתה לי היום, נורא נורא נלחצתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אם כך - תגובה
גיל בן טובים09/11/2011אני ממליץ לך להתייעץ גם עם אורטופד מומחה לכף היד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות מוזיקאים. נושא דחוף מאודגן09/11/2011
שלום,
מזה זמן רב אני חווה כאבים בידיים כתוצאה מהקרנות מהגב והצוואר עקב אותם הרגלים רעים שארגונומיה מדברת עליהם. בחודש האחרון התחלתי טיפול בטכניקת אלכסנדר אצל מטפל שמתמחה במוזיקאים (אני גיטריסט מזה 11 שנה), ובנוסף אני עושה טיפולים אצל כירופרקט.
התקבלתי לבית סםר מאוד גדול למוזיקה בארצות, שהמחיר של בהתאם, והובאה בפניי האופציה לעבודה בחו"ל בעגלות ל3-4 חודשים, על מנת לחסוך מספיק כסף לפחות למחיה שם. פה בארץ אני לא עושה מספיק כסף. רוב המוזיקאים לא.
היום כשדיברתי עם המטפל שלי בשיטת אלכסנדר על הנושא הזה, הוא אמר חד משמעית שאם אני טס עכשיו לעבוד, אני כורה לעצמי בור ונופל לתוכו והוא משוכנע שברגע שאני אתחיל את הלימודים כל הכאבים יחזרו ובגדול ורוב הסיכויים שלנגן כמו שצריך, אני לא אצליח.
יש דעות בעניין? כל עזרה תתקבל בברכה, אני בברוך מטורף ואני ממש אובד עצות.
תודה,
גן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות מוזיקאים. נושא דחוף מאוד - תגובה
גיל בן טובים09/11/2011הי
לדעתי אם תמשיך בתרגול אלכסנדר או בשיטה אחרת עם מורה טוב ותמשיך בתחזוקה נכונה של הגוף (פעילות גופנית מותאמת אישית) וכל טיפול שמטיב איתך לא צריכה להיות לך בעיה.
המשך בחייך, תנהל אותם ואל תיתן לחיים לנהל אותך.
כיום יש המון שיטות ואין לשום שיטה יתרון על פני השניה. במקרים רבים מה שמבדיל בין השיטות הוא המורה ולא השיטה.
תמצא את האנשים שעושים לך טוב ואיתם תמשיך ואל תקשיב לדמגוגים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
גן09/11/2011הכירופרקט אמר שאני ממש לא צריך לדאוג, ושאין לזה שום משמעות. קצת הרגיע אותי, אבל עדיין המטפל שלי בשיטת אלכסנדר הוא מטפל שהוא בעצמו מוזיקאי, ומתמחה בבעיות של מוזיקאים.
אני חושב שלא יצא לי כל כך להמשיך בטיפול הזה בחו"ל, וספורט גם יהיה קשה לעשות. אולי רק יום בשבוע.
המטפל שלי אמר לי גם להמנע מפעילות ספורטיבית כמו שכיבות סמיכה ומתח, אבל העובדה היא שכשהייתי מתאמן בחדר כושר, לא הרגשתי את הכאבים האלה בגב ואת הנימול בידיים, ומאז שהפסקתי זה התחזק משמעותית. האם יש קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה - תגובה
גיל בן טובים09/11/2011הי שוב
פעילות גופנית חשובה מאוד לחיזוק השרירים העוטפים את המפרקים, מחזקת רצועות, גורמת לזרימת דם ועוד.
אסור לוותר עליה, אולם צריך לבצע את הפעילות בהתאמה אישית ליכולות שלך ובהדרגה עם מדריך טוב.
אני גם לא ממליץ על שכיבת סמיכה ומתח למי שסובל מדלקות בכפות הידיים, אולם יש עשרות תרגילים אחרים שניתן לעשות.
יש קשר חיובי בין פעילות גופנית ובריאות וכל אומן, מוזיקאי נעזר בה היום.
הסוד הוא לעשות אותה נכון בעזרת איש מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)