מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גובה שולחן עבודהאייל09/07/2015
שלום,
אני בונה לחדר שלי עמדת מחשב שעליו תהיה מקלדת עכבר מסך מחשב.
אני בחור בגובה מטר שמונים ואני מתלבט לאיזה גובה יגיע קצה השולחן מהרצפה.
כשהנחתי ידיים על שולחן עבודה בגובה 75 ס"מ זה הרגיש לי בסדר גמור.
האם עליי לבנות את השולחן בגובה 75 או אפילו גבוה יותר 76 או אפילו 77 ס"מ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גובה שולחן עבודה - תגובה
דלית בן טובים12/07/2015היי
אני הייתי ממליצה על גובה שולחן 73 ס"מ (הסטנדרט 72-75 ס"מ)
מעל 187 ס"מ השולחן יכול להיות 76-78 ס"מ.
חשוב שפלטת השולחן תהיה עד עובי של 3 ס"מ ושהשולחן יהיה בעל מגרעת ארגונומית או פינתית עם שלוחה באותו גובה.
שולחן גבוה מידי גורם להרמת כתפיים.
חשוב שהכיסא יהיה עם בוכנה גבוה ושמשענות הידיים המתכוננות ירדו נמוך שלא ייתקעו בשולחן.
שים לב לבנות את השולחן עם שפת שולחן מעוגלת ולא שפה חדה שלא יווצר עומס על המרפקים.
כמו כן, עומק שולחן 80 ס"מ, לא פחות.
לפי התשובה שלי אתה אמור להבין ששולחן העבודה הוא הגורם החשוב ביותר ואם לא מתכננים אותו נכון כל שאר הפאזל לא יסתדר.
אל תשכח גם להיעזר בהדום רגליים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אייל17/07/2015קודם כל תודה רבה על התגובה המלומדת אך נשארתי עם כמה תהיות.
האמת שאני מתכנן לבנות את השולחן בעומק 60 ס"מ, מדוע ההמלצה היא של עומק 80 בהנחה שאני מרחיק את המסך כמעט ממש עד לקצה השולחן?
דבר נוסף לא כל כך הבנתי למה התכוונת במשפט "בעל מגרעת ארגונומית או פינתית עם שלוחה באותו גובה."
תודה שוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
דלית בן טובים17/07/2015היי
שולחן בעומק 60 ס"מ מאפשר להניח את אמות הידיים בצורה מלאה ללא לחץ משפת השולחן.
לגבי שאלתך בנושא צורת השולחן.
יש אפשרות לבחור בשולחן ישר או שולחן פינתי או שולחן בעל מגרעת ארגונומית.
ההבדל בין השולחנות קשור למנח האנטומי של הכתפיים בזמן הנחת האמות על השולחן.
בשולחן הישר הנחת האמות גורמת לכתפיים לבוא קדימה ולאנשים מסויימיים זה יוצר לחץ על חגורת הכתפיים.
לעומת זאת בשולחן פינתי או שולחן בעל מגרעת ארגונומית מנח הכתפיים יותר אחורי ולכן אין עומס על חגורת הכתפיים ואין לחץ משפת השולחן.
משטח ארגונומי שנצמד לשולחן ישר והופך אותו לשולחן בעל מגרעת ארגונומית. ניתן גם לרכוש שולחן פינתי או שולחן עם מגרעת ארגונומית מראש. (אתה יכול לראות שולחנות כאלו לדוגמא באתר של איקיאה שולחן דגם גלנט). מקווה שעזרתי, בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)