מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- למנהלת - שמעתי אותך ברדיו ת"א בשישישרון ב.07/07/2008
היית נורא נחמדה.... ועכשיו לשאלה שלי - דיברת על זה בתוכנית - על ישיבה מול המחשב. לאחרונה אני ממש מתקשה כשאני יושב מול הנמחשב שעות רבות בעבודה. אני קצת מטייל, אבל בעיקר עובד (עובד בלחץ, רוכז מאוד). האם תוך כדי יישיבה יש תנועות שטאפשר לעשות כדי למנוע הכאבם. יש לי כאבי שרירים ברגליים וכאבים בברכיים כתוצאה מישיבה - זה נורמלי? הרבה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישיבה נכונה
דלית בן טובים07/07/2008שרון שלום
תודה רבה על המחמאות, התשובה שלי דומה לשאלה הקודמת שעניתי בנושא.
התופעה שאתה מתאר נפוצה מאוד בקרב משתמשי מחשב היושבים שעות רבות.
ישנם מספר סיבות מרכזיות לכך והם:
1. ישיבה נמוכה מידי בגלל חוסר פורפורציה בין הכיסא לשולחן.
2. הפרעות לרגליים, כגון, קופסת המחשב, מגירות, תיקים.
3. עמדה קטנה שלא מאפשרת ליישר רגליים מידי פעם.
4. ישיבה ממושכת ללא הפסקות.
5. ישיבה סטטית, לא סימטרית ולא דינמית.
6. חוסר בפעילות גופנית או פעילות גופנית לא מתאימה.
7. כיסא לא מתאים.
על מנת שתוכל להקל ולא להחמיר את הכאבים, רצוי להעזר ביועץ ארגונומי, שיסדר ויכוון את צורת הישיבה שלך בהתאם למידות שלך ולצורת עבודתך, רבים וטובים ששמעו לעצה זו, מברכים את הרגע שנעזרו ביועץ ארגונומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)