אסטרטגיית מיקום חלקי המחשב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אסטרטגיית מיקום חלקי המחשב
    כרמית
    08/07/2007

שלום,
    אני רוצה להתאים את המחשב שלי ככה שהוא יהיה מוצב בצורה הכי בריאה שאפשר, אודה לכם אם תוכלו לעזור לי:
    כשהמסך נמצא בגובה העיניים שלי אני צריכה להגביה את הידיים קצת יותר ממה שנוח לי בשביל להקליד. בשביל להגיע למצב כזה אני "נמרחת" קצת בתוך הכיסא. אם אני יושבת זקופה יותר נוח לי מבחינת הידיים, אבל אז הצוואר והעיניים כואבות לי.
    אני לא יכולה לשנות את הגובה של השולחן.
    איך הייתם מציעים לי לסדר את סביבת העבודה שלי בדרך הכי טובה?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ארגונומיה וסידור עמדה

גיל בן טובים
    09/07/2007

כרמית שלום
    החלק העליון של המסך צריך להיות בגובה העיניים. במידה ואת עובדת עם שולחן ישר וצר שלא מאפשר לך את הנחת האמות, את צריכה להרים את גובה הכיסא, כך שתגיעי למצב של כתפיים רפויות ומנח כפות הידיים ביחס למקלדת ב-100 מעלות. מצב הקלדה זה נקרא הקלדת פסנתרן, כלומר, כפות הידיים מרחפות מעל המקלדת.
    הקלדה כזאת, גורמת לעבוד עם העכבר ממפרק הכתף שהוא מפרק יותר חזק ופחות פגיע ממפרק כף היד. עקב הגבהת הכיסא בצורה משמעותית, רצוי שתשתמשי בהדום לרגליים ושתלמדי להקליד בצורה עיוורת, היות והמקלדת נמצאת בגובה נמוך. כמו כן, תקפידי להרפות את חגורת הכתפיים בזמן ההקלדה.
    במידה ואת עובדת עם שולחן רחב בעל מגרעת ארגונומית, תכווני את גובה הכיסא למצב שאמות היידים יהיו מונחות על שולחן העבודה ותרגישי שהכתפיים רפויות. גם במקרה זה, לפי התיאור שלך, כדאי שתרימי את גובה הכיסא, אולם הרבה פחות מהמצב הקודם. אם כפות הרגליים לא מונחות היטב על הרצפה, השתמשי בהדום.
    אל תשכחי שסידור עמדת עבודה מתבסס על פרטים רבים, כגון: תאורה, מגבלות פיזיות, הרגלי עבודה, סוגי עבודה, גודל החדר ועוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו