מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כוון מסך מחשבפנינה05/08/2007
במסגרת עבודתי אני עובדת 8 שעות על כמה מחשבים שאינם דומים אחד למשנהו במצבי הכוון שלהם כמו רזולוציה, בהירות וכו'. בזמן האחרון אני מרגישה כאבי עיניים וראש, כמו כן אני מרגישה שהמסך בוהק ומאוד חזק. ניסיתי לכוונו אך לא מצאתי את המצב האופטימלי האם יש אפשרות שהמסך פגום? אם כן כיצד ניתן לדעת זאת?. היכן ניתן למקם את המחשב על מנת שלא יכאבו העיניים? אשמח לקבל את עזרתכם בקבלת טיפים לכוון מסך לצורה האופיטמלית. אני עובדת במקום ציבורי שם לא משקיעים בנושא הארגונומיה, לצערי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סידור ארגונומי למסכי מחשב
דלית בן טובים07/08/2007פנינה שלום
הכללים לכיוון מסך הם:
1- המסך צריך להיות ממוקם ב- 90 מעלות למקור האור (חלון), על מנת למנוע השתקפויות על מסך המחשב או במצב ההפוך סינוור לעינייך.
2- יש לוודא שתאורת התקרה אינה מהבהבת.
3- כדאי לשים לב, האם כשאת מסתכלת אל המסך מנורות התקרה בטווח הראיה שלך- מצב כזה בדרך כלל גורם לאי נוחות רבה.
4- יש לשמור על מסך נקי ועל רזולוציה וקצב רענון מעודכנים.
5- מיקום המסך נקבע בצורה הבאה: הושיטי יד ישרה בגובה הכתף לכיוון מרכז המסך, האצבע האמצעית צריכה " כמעט לגעת המרכז המסך, כך תדעי שהגובה והמרחק נכונים.
עוד טיפ שיכול לעזור:
תמצאי מישהו/י במשרד עם מסך כמו שלך והשווי את נוחות הראיה. אם אצלו את מרגישה ש"רואים יותר טוב" נסי לעדכן את המסך שלך לפי ההגדרות שלו. אם גם לאחר העידכון את נשארת באותה תחושה כלפי המסך, כנראה שיש סיכוי טוב שהוא מקולקל.
ועוד נקודה חשובה:
אם את עובדת עם כמה מסכים תנסי לדאוג לשבת "פרונטלי" למסך איתו את עובדת ולא לשבת ב"אמצע" , כי אז בעצם את לא עובדת לפי כללים ארגונומיים באף אחד מהמסכים.
אנא אל תהססי לפנות אלי בכל שאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)