מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נזק לעינייםשירי19/03/2007
שלום אני גרפיקאית ועובדת הרבה מאו דשעות מול המסך. בזמן האחרון שמתי לב שהתקרבתי מאוד למסך...אני כבר לא רואה כל כך טוב מרחוק ואני חייבת להתקרב.
גם ראיית הלילה שלי התדרדרה....מה אני יכולה לעשות בשביל לשמור על העיניים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארגונומיה ועיניים
גיל בן טובים19/03/2007שירי שלום
אם את עובדת הרבה שעות מול מחשב סביר להניח שראייתך תדרדר יותר מהר ממי שלא עובד מול מחשב. אחת הבעיות בעבודה מול מחשב היא קיצור הזמן המירבי בין עפעוף לעפעוף, דבר הגורם לעיניים יבשות. לחות נמוכה וטמפרטורת חדר גבוהה גם גורמים לעיניים להיות יבשות.בשביל לצמצם נזקים, חשוב לשמור על מרחק של יד ישרה ממסך המחשב, לדאוג שהמסך יהיה נקי, לעבוד עם פונטים גדולים, לדאוג לרענון מסך, לרזולוציה מתאימה, למסך 19 אינצ' איכותי,
לעשות הפסקות תכופות, לתת לעיניים לנוח ולדאוג שלא יהיו מקורות סינוור על המסך.
בנוסף כדאי להרכיב תאורה מקומית שלא מחממת על מסך המחשב. תאורה עזה מדי, מגרה את העיינים.
במידה ואת מרכיבה משקפיים רצוי להשתמש במשקפיים מולטיפוקליות מיוחדות לעבודה מול מחשב.
המשקפיים המולטיפוקליות הרגילות טובות לקריאה ממסמכים, אולם בעבודה מול מחשב הם גורמות לכיפוף לאחור של הצוואר, דבר שגורם לתחושת אי נוחות וכאבי צוואר אצל חלק ממשתמשי המחשב.
לכן רצוי משקפים מולטיפוקליות המותאמות לעבודה רק מול המחשב. נתקלתי בתגובות טובות של משתמשי מחשב שהשתמשו במשקפיים של אינטרויו לטווח הביניים והקרוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)