גובה מסך מחשב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גובה מסך מחשב
    נעמה
    27/07/2009

שלום רב.

אני יושבת רוב היום מול מסך מחשב שטוח, אשר עומד על הגבהה של כעשרה ס"מ ועומד ישר מול העיניים שלי, כך שאני לא צריכה להרים את הרא או להורידו. האם כך מומלץ, או שיש להוריד את ההגבהה?

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גובה מסך מחשב

הוספת תגובה

• גובה מסך

גיל בן טובים
    27/07/2009

נעמה שלום

החלק העליון של המסך (המסגרת) צריך להיות בגובה העיינים, כלומר המבט הוא כלפי מטה (הצוואר בזווית של מבט למטה). תנועה זו של הצוואר כלפי מטה מרווחת את החוליות הצוואריות ומדמה גם מצב קריאה מספר. במידה והצוואר למעלה, החוליות נדחסות ובמשך הזמן נוצרות פריצות דיסק צוואריות וכאבי צוואר.
    מתאורך, יש לי הרגשה שכדאי לך לוותר על ההגבהה, אולם הכי טוב להתייעץ עם יועץ ארגונומי שיבוא לבדוק את עמדת העבודה שלך. בייעוץ שמים לב לעוד הרבה דברים נוספים, כגון: גובה הישיבה, הנחת אמות ידיים נכונה, טכניקת הקלדה, מיקום נכון של האביזרים השונים ועוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע עדיף מבט כלפי מטה?

נוני
    17/09/2009

סליחה על ההתפרצות, אבל אני חייבת לשאול:

מדוע עדיף, לדעתך המקצועית, לשבת מול צג המחשב כשהמבטמוטה כלפי מטה ולא ישר? האם זה קשור לעיניים או לחוליות הגב והצוואר?

תודה על העזרה וחג שמח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישיבה נכונה מול מסך המחשב

גיל בן טובים
    17/09/2009

נוני שלום

הצפייה הנכונה היא: החלק העליון של המסך בגובה העיינים, דבר היוצר מבט כלפי מטה לחלק האמצעי והתחתון של המסך.
    הסיבות הם: חוליות הצוואר פחות דחוסות במבט כלפי מטה וזווית הצפיה שאנו רגילים היא כלפי מטה, דוגמת קריאת ספר, לא תראי מישהו מחזיק ספר בגובה העיניים.

חג שמח ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה

נוני
    22/10/2009

אמנם עבר זמן מה מאז השאלה, אך רציתי להודות בכל זאת.

סופ"ש נעים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו