מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עומס על שורש כף הידטל10/09/2009
שלום,
שאלתי חשובה, ורלוונטית לגבי מספר רב של אנשים, אלו העובדים מול מחשב וכמו כן גם מוזיקאים : פסנתרנים, קלידנים, גיטריסטים, מתופפים ועוד.
אני קלידן פעיל שמוצא עצמו מסתובב הרבה עם ציוד כבד, מנגן הרבה וכשאני לא מנגן או סוחב אני מול מחשב הרבה מאוד זמן בעבודה וכנ"ל גם בבית.
לאחרונה, כתוצאה מעומס בכל הפעילויות המצויינות מעלה החלו להופיע כאבים בידים. הכאבים צצים בייחוד במצבים בהם אני נשען על הידיים (כמו בשכיבות שמיכה) בערך במרכז גב-היד.
זו לא הפעם הראשונה שזה קורה לי, מצאתי את עצמי מסתובב עם כל מיני קיבועים (כאלה שמקבעים את שורש כף היד ואת האגודל) מכל הסוגים, ראיתי אורטופדים ולקחתי כדורים. שום דבר לא ממש עזר לי.
אין לי שום דרך למנוע או להפחית את העומס, והייתי מעוניין לקבל טיפים לגבי עיצוב סביבת עבודה נכונה, דרכים להמנע מהופעת כאבים, טכניקות לחימום ומתיחת הידיים, ודרכים לטפל בכאבים מסוג כזה בעצמי.
יצא לי פעם לעבור עיסוי רפואי שבמהלך הטיפול המעסה גילה ששרירי הגב שלי לא מאוזנים (כתוצאה מסחיבה שגרתית של משקלים כבדים - מעל 20 קילו - באופן לא בריא) ותפוסים, ושיש לי דלקות בגידים ובעיות בשרירים האחראים על הזזת האצבעות ותפעול כף היד (וזה כשאני לא סבלתי מכאבים יוצאי דופן). כשהוא הגיע לטפל בידיים שלי הבנתי שמשהו לא בסדר, עם כל נגיעה שלו ראיתי כוכבים - הוא הסביר לי שישנן טכניקות לעיסוי ודרכים לטפל בזה. הוא לא טרח להסביר לי כיצד בהרחבה. העיסוי שלו מאוד עזר לי - בניגוד לתרופות או קיבועים שלא עזרו לי ורק גרמו לטרחה מיותרת. בכל מקרה, אין לי יכולת/כוונה לקרוא לו לעסות לי את הידיים כל כמה ימים...
אשמח לקבל מידע, אתרים, ספרים ומדריכים שיעזרו לי.
תודה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ ארגונומי
דלית בן טובים10/09/2009טל שלום
אני מציעה לך ליצור קשר טלפוני איתי 052-3364281 ואתן לך פרטים מדוייקים. פשוט שאלתך עמוסה בפרטים מנושאים רבים ועדיף להסביר לך את הנושא בטלפון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)