שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    ניר
    28/03/2007

שלום,
    אם אני עובד במקום עבודה ובגלל שכל היום אני צריך להיות מול המחשב נגרם לי נזק בלתי הפיך למפרק של כף היד (בגלל העכבר) ולגב. האם אני יכול לתבוע את מקום העבודה על הנזק?

ואל תגידו לי שאצם לא עורכי דין..אני יודע את זה..אבל מניסיונכם - הא שמעתם על תביעות נגד מעסיקים בעקבות סביבת עבודה לא בריאה???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תביעות על רקע ארגונומי

גיל בן טובים
    28/03/2007

ניר שלום

כל הכבוד על השאלה, בארה"ב יש אלפי תביעות כנגד מעסיקים על רקע ארגונומי. בישראל, נושא הארגונומיה עדיין בחיתוליו ורוב העובדים לא מודעים שהסביבה הממוחשבת גורמת לנזקים גופניים.
    בארה"ב חברות רבות מעסיקות יועץ ארגונומי על בסיס קבוע ואז הם מבטחות את עצמם כנגד תביעות. בשביל לזכות בתביעה, אתה צריך להוכיח שלמרות פניותיך המעסיק לא היה מוכן לדאוג לבריאותך, לא דאג לציוד הולם, לא השקיע במינימום ההכרחי על מנת לספק לך תנאיים סביבתיים הולמים ושהפגיעה נגרמה ממקום העבודה ולא ממקור אחר ועוד כמה היבטיים משפטיים. כמו כן, עליך לדאוג לעדות מומחה בנושא.
    כדאי לך להתייעץ עם עורך דין המתמחה בדיני עבודה ובעל נסיון מחו"ל לתביעות על רקע ארגונומי.
    אני בהשכלתי גם עורך דין, אולם אני לא עובד במקצוע, אבל לדעתי יש לך סיכוי טוב לזכות בתביעה ולהיות פורץ הדרך בתחום בישראל.
    לפרטים נוספים אשמח אם תיצור איתי קשר טלפוני ואני אנסה לעזור לך.
    דרך אגב פגיעה המאובחנת כתיסומנת התעלה הקרפאלית מוכרת ע"י המוסד לביטוח לאומי כפגיעה על רקע תעסוקתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו