כורסת טלוויזיה ותנוחת צוואר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כורסת טלוויזיה ותנוחת צוואר
    אלירן
    04/11/2009

שלום
    רכשתי כורסת טלוויזיה איכותית מיצרן מוביל (לא ננקוט בשמות), והיא אכן נוחה מאוד ומפנקת.
    הבעיה היחידה היא שהצוואר מכופף קצת קדימה (כנראה בכדי שתהיה זווית לצפות ב-TV) , וכשיושבים יותר מכמה דקות, מתחיל לחץ על הצוואר.
    זה ממש גורם לי לכאבים אבל אמרו לי שאני צריך להתרגל.

האם זו תופעה נפוצה בכורסאות TV ?
    מה עלי לעשות ?

תודה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זווית הצוואר

דלית בן טובים
    05/11/2009

אלירן שלום

במידה ויש לך כאבי צוואר כתוצאה מהישיבה בכורסא ושללת סיבה ממקור אחר, אתה חייב לשנות משהו, אין כזה דבר צריך להתרגל.
    קשה לי לתת ייעוץ מבלי שראיתי את צורת הישיבה, מיקום מסך הטלוויזיה ועוד, אולם אני יכולה לתת לך מספר הנחיות שכדאי לך ליישם:
    1.מסך הטלוויזיה חייב להיות מולך, כל סטייה של הצוואר הצידה מהווה גורם סיכון.
    2.מסך הטלוויזיה חייב להיות יחסית נמוך בזווית כזאת שהצוואר לא יהיה דחוס לאחור.
    3.שים לב, האם אמות הידיים תמוכות בגובה כזה שהם רפויות.
    4. שים לב אם עומק הכורסא מתאים למידות שלך.
    5.שים לב למנח הרגליים שלך.
    6. שים לב למרחק הצפייה והאם אתה מבצע תנועות צוואריות על מנת לראות טוב יותר.
    7.שים לב אם הצוואר רפוי קצת כלפי מטה בזווית קריאה של 30 מעלות או שהוא נמצא במתח.

כפי שאתה רואה יש המון גורמים שמשפיעים ובעצם הדבר הנכון ביותר לפני שקונים כורסת טלוויזיה באלפי שקלים או מתכננים עמדת עבודה או רוכשים אביזרים ארגונומיים במאות שקלים, כדאי להתייעץ עם מומחה ארגונומי ולחסוך את הכאבים ואי הנעימות ממוצר לא מתאים. המוכרים בחנות, ממליצים על כל מיני דברים והם באמת מאמינים שהמוצר מצויין, אולם אין להם את ההבנה והמודעות הארגונומית להתאים בין המוצר לאדם הרוכש אותו וחבל. כלומר, אדם אחר יכול לרכוש את אותה כורסא ויהנה מאוד ממנה כי היא מתאימה באופן אישי אליו ומישהו אחר לא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו