מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כורסת טלוויזיה ותנוחת צוואראלירן04/11/2009
שלום
רכשתי כורסת טלוויזיה איכותית מיצרן מוביל (לא ננקוט בשמות), והיא אכן נוחה מאוד ומפנקת.
הבעיה היחידה היא שהצוואר מכופף קצת קדימה (כנראה בכדי שתהיה זווית לצפות ב-TV) , וכשיושבים יותר מכמה דקות, מתחיל לחץ על הצוואר.
זה ממש גורם לי לכאבים אבל אמרו לי שאני צריך להתרגל.
האם זו תופעה נפוצה בכורסאות TV ?
מה עלי לעשות ?
תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זווית הצוואר
דלית בן טובים05/11/2009אלירן שלום
במידה ויש לך כאבי צוואר כתוצאה מהישיבה בכורסא ושללת סיבה ממקור אחר, אתה חייב לשנות משהו, אין כזה דבר צריך להתרגל.
קשה לי לתת ייעוץ מבלי שראיתי את צורת הישיבה, מיקום מסך הטלוויזיה ועוד, אולם אני יכולה לתת לך מספר הנחיות שכדאי לך ליישם:
1.מסך הטלוויזיה חייב להיות מולך, כל סטייה של הצוואר הצידה מהווה גורם סיכון.
2.מסך הטלוויזיה חייב להיות יחסית נמוך בזווית כזאת שהצוואר לא יהיה דחוס לאחור.
3.שים לב, האם אמות הידיים תמוכות בגובה כזה שהם רפויות.
4. שים לב אם עומק הכורסא מתאים למידות שלך.
5.שים לב למנח הרגליים שלך.
6. שים לב למרחק הצפייה והאם אתה מבצע תנועות צוואריות על מנת לראות טוב יותר.
7.שים לב אם הצוואר רפוי קצת כלפי מטה בזווית קריאה של 30 מעלות או שהוא נמצא במתח.
כפי שאתה רואה יש המון גורמים שמשפיעים ובעצם הדבר הנכון ביותר לפני שקונים כורסת טלוויזיה באלפי שקלים או מתכננים עמדת עבודה או רוכשים אביזרים ארגונומיים במאות שקלים, כדאי להתייעץ עם מומחה ארגונומי ולחסוך את הכאבים ואי הנעימות ממוצר לא מתאים. המוכרים בחנות, ממליצים על כל מיני דברים והם באמת מאמינים שהמוצר מצויין, אולם אין להם את ההבנה והמודעות הארגונומית להתאים בין המוצר לאדם הרוכש אותו וחבל. כלומר, אדם אחר יכול לרכוש את אותה כורסא ויהנה מאוד ממנה כי היא מתאימה באופן אישי אליו ומישהו אחר לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)