נסיעות לרגל עבודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נסיעות לרגל עבודה
    הודיה
    04/04/2007

שלום לכם, במסגרת העבודה שלי אני מבלה המון שעות ברכב וסובלת מכאבי גב רבים. מעבר לכך, הישבה הממושכת עושה לי בעיות גם בבירכיים....והעצבים על הכביש בכלל הורגים אותי. נסיתי לדבר עם הבוס שלי שיוריד לי מעט מהשעותעל הכביש, אבל אני עושה פגישות ויש לי המון לחץ כך שאין לי ממש בריריה. הבריאות שלי ממש נפגעה בגלל העבודה שלי...אני מרגישה במלכוד - מצד אחד אני צריכה את הכסף הזה וגם אני רוצה לעבוד יותר ומהצד השני - העבודה ממש פוגעת בבריאות שלי. יש לזה פיתרון? תודה וחג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נסיעות לרגל עבודה

הוספת תגובה

• ארגונומיה בנהיגה

גיל בן טובים
    04/04/2007

הודיה שלום
    רוב השאלות בפורום נשאלות בנושא ישיבה מול מחשב. אולם, גם אלו שנוהגים שעות רבות זקוקים
    להכוונה ארגונומית. במקומות העבודה, כשאנו נותנים יעוץ ארגונומי לעובדים אנו מתייחסים גם לנהיגה וגם לנושא הטיסות.
    להלן מספר טיפים שיכולים לעזור לך:
    1. סוג הרכב ובולמי הזעזועים של הרכב חשובים מאוד, לדוגמא,לרכבים הצרפתים יש נוחות נהיגה יותר טובה מהרכבים היפנים. (אז אם יש לך אפשרות ומעמד לדרוש אם איזה סוג רכב, אז תבחרי את הרכבים עם בולמי הזעוזעים הטובים ביותר בכביש).
    2. כווני את גובה הכיסא והמרחק מההגה ביחס לגובהך, הטי את משענת הכיסא ל-110 מעלות, יש רכבים שניתן לכוון גם את גובה ההגה, וכמובן, כיוון המראות חשוב מאוד.
    3. חשוב במשך כל הנהיגה שהגב התחתון יהיה תמוך, גם ע"י כווץ שרירי הבטן וגם ע"י כרית לגב תחתון.
    4. במהלך עצירות לדוגמא בפקקים או ברמזור, בצעי מתיחות ורוטציות לגב.
    5. בנסיעות ארוכות רצוי כל שעת נסיעה לעצור, לצאת מהרכב ולבצע תרגילי מתיחות.
    6. בזמנך הפנוי תבחרי פעילות גופנית בריאותית, כגון: פילאטיס, אלכסנדר, סטודיו c ועוד.
    7. תבקשי מבעל החברה להזמין יועץ ארגונומי שיתן הדרכה מקצועית לעובדים בסביבות העבודה שלהם.

אני מקווה שתיישמי חלק מההמלצות, קצת קשה לייעץ בלי שראיתי את סביבת העבודה שלך ואת
    מצבך, אולם השלב הראשון זה להיות מודע לבריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו