עכבר רגיל או עכבר ארגונומי -מה בריא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עכבר רגיל או עכבר ארגונומי -מה בריא
    מיטל
    17/12/2007

אני רוצה להבין, עכבר רגיל או עכבר ארגונומי
    התנסתי בעכבר 3M . נוח לי מאוד. אבל נוח לי גם עם עכבר רגיל.
    מה לעשות? כמובן שגם המחיר הוא שיקול!!!
    אבל אחת ולתמיד אשמח לשמוע דעה חד משמעית כאשר נוח לי עם שני הפתרונות ובהנחה שאני ישובה נוחה בסביבבה המאורגנת היטב.
    מה לקנות? עכבר רגיל או עכבר "ארגונומי" ? ולמה?
    מה יותר בריא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עכבר ארגונומי

גיל בן טובים
    17/12/2007

מיטל שלום
    כאשר מייצרים עכבר למחשב נלקחים שיקולים ארגונומיים בתכנון. כלומר, כל עכבר מתוכנן ארגונומי.
    בעצם, ארגונומי, הכוונה מותאם למשתמש. לדוגמא, אם למישהו יש כף יד גדולה עם אצבעות גדולות, עכבר גדול יהיה נוח לו יותר מעכבר קטן. אז מה מייחד את העכברים שממותגים ארגונומיים?
    התשובה לכך היא, שבעכברים הארגונומיים ניתנו דגשים ארגונומיים נוספים שיכולים לעזור, אולם, אם את באמת יושבת בצורה נכונה, במנח נכון של אמות הידיים וכף היד, יכול להיות מאוד שעבורך העכבר (המותאם לך) מתאים ואין לך צורך בשום עכבר ארגונומי מיוחד. אולם, אם את סובלת מאי נוחות בכף היד, יכול להיות ששווה לך לנסות סוגים שונים של עכברים, עד שתמצאי את העכבר הארגונומי הנוח עבורך.
    אחד התפקידים שלנו כיועצים ארגונומיים הוא לבדוק, מהו סוג העכבר המתאים עבורך. הידע שלנו מתבסס על הבנה ביומכנית ואנטומית נכונה, דבר שמאפשר לעובד לקבל את ההחלטה בצורה יותר מקצועית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמירה יומרנית - כל עכבר ארגונומי .

מיכאל
    23/12/2007

גיל, אני מתפלא - כל עכבר ארגונומי? אז למה לכל כך הרבה אנשים יש אישור מביטוח לאומי
    שהעכבר הרגיל גרם להם נכות בשורש כף היד.
    אני מסכים לקביעותך אודות ייעוץ ארגונומי זה מועיל ונכון להתאים את הסביבה אבל עכבר רגיל בשימוש לאורך זמן (גם בסביבה מותאמת וישיבה נכונה) פוגע בבריאות!
    תקרא מה שאומר על כך איגוד הפזיוטרפיסטים בארה"ב . . .
    לדבריהם, עכבר רגיל אינו מומלץ ואינו בריא .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עכבר ארגונומי

גיל בן טובים
    23/12/2007

מיכאל שלום
    אני בעצמי משתמש בעכבר ארגונומי אנכי, אולם, אני עדיין חושב שמשתמשי מחשב צריכים לבחור את העכבר שהם עובדים בהתאם לצרכים שלהם, סוג העבודה, מידת כף היד, נוחיות, סוג הכאב והפגיעה האורטופדית שהם סובלים, יכולת כלכלית, סוג משטח העבודה ועוד. כלומר, גם בתשובתי הקודמת ציינתי שהעכברים הארגונומים הם בעלי ערך מוסף לעומת העכברים הרגילים, אולם, הקנייה צריכה להעשות לפי ההתאמה האישית ולא לפי כותרת השם.
    חשוב לי להדגיש שאני נתקל בהרבה מאוד משתמשי מחשב שצורת ישיבתם מזעזעת והם סובלים מבעיות בכף היד ואז הפעולה הראשונה שהם עושים היא לקנות עכבר ארגונומי.
    לצערי, אם משתמשי מחשב אלו לא יסדרו את סביבת העבודה שלהם, העכבר לא יעזור להם.
    לכן, הדבר הראשון זה למצוא את המפגע הארגונומי, לסדר את סביבת העבודה ואז להתאים עכבר וכמובן רצוי שיהיה ארגונומי ומותאם למשתמש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו